Se discuta din punctul de vedere al cetateanului european si al legilor aplicate in spatiul european. Da, Belgia este o tara europeana si din acest punct de vedere aveti dreptate. Si eu sunt pentru libertatea femeii de a-si alege portul pe care-l doreste. Dar sunt pentru o libertate generala, pe toata planeta si nu numai in Europa. Asta inseamna ca nu trebuie sa existe nici un fel de constringeri pe aceasta planeta.
Nu pot sa nu aduc in discutie obligativitatea femei europene de a purta acel val, pe teritoriul statelor musulmane. Ori, pe principiul reciprocitatii, de ce sa nu fie obligata femeia musulmana, aflata in vizita in ... Belgia, sa
nu poarte acel val?
Daca sunteti adeptii principiului reciprocitatii nu puteti sa nu fiti de acord cu mine!
Trope_doi, in ultima postare imi furnizeaza munitie:
Da, in tzarile musulmane sunt o multime de interdictii! In Arabia Saudita sotiile nu au dreptul sa paraseasca statul fara acordul scris al sotului… In Iran s-a reintrodus “politia valulului”… Dar e tzara lor, nu?
Pai si Belgia e tara belgienilor. Legile si le fac singuri si le aplica toti cei care le trec frontiera. Nu mi se pare normal sa critic o lege (sa spunem ca a fost promulgata) dintr-o tara si sa ignor o lege similara dar diametral opusa din alta tara.
Constringeri sunt si in Europa, asa cum sublinia tot trope_doi:
Hm… La manastirea de pe Athos femeile nu au voie… In unele lacasuri “sfinte” femeile imbracate cu pantaloni primesc niste “fuste” pe care sa le traga peste nadragi… Nu incercam sa rezolvam si aceste… discriminari?
Si tot Diana tragea si concluzia, pe care mi-am permis s-o subliniez.
In acele institutii am posibilitatea sa nu intru daca nu-mi plac regulile dar nu pot generaliza aceasta posibilitate si asupra unei tari.
In final va comunic pozitia mea:
Da, sunt de acord cu Belgia. Cinste lor ca au verticalitate si discernamint. Sub acoperisul democratiei si al drepturilor omului se ascunde slabiciunea, lipsa de clarviziune si discernamint!