avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă justificarea interdictiei purtarii valului islamic in ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

justificarea interdictiei purtarii valului islamic in belgia

incalcarea libertatilor religioase
nerespectarea valorilor cultural-religioase
@romania inedit… Atunci, se poate ajunge in situatia ca si constructia bisericilor crestine sa fie interzise in toate tzarile unde predomina cei de religie islamica… Sau – mai rau! – se va ajunge la demolarea bisericilor crestine deja existente, la alungarea crestinilor de pe teritoriul respectivelor state sau la impunerea de a nu-si mai purta crucifixele la vedere!

Nu prea inteleg mare lucru din toata fitza aceasta cu U.E. si cu “Uniune la nivel mondial”! Cum sa existe uniune cand fiecare vrea sa aia sau ailalta! Adica, uniune-uniune, dar unii mai in uniune decat altii…
Ori e uniune, toleranta bla-bla-bla ( “marile valori” ale bisericii crestine; intoarcerea si a celuilalt obraz) ori lasam naibii ipocrizia si ne batem ca chiorii apoi o luam de la capat!
Există moschei fără minarete in Elvetia !
romania inedit a scris:

Există moschei fără minarete in Elvetia !

Hmmm, banuiesc ca Freud avea dreptate si ca minaretele acelea simbolizeaza ceva. Tare as vrea sa stiu ce, pentru ca nimeni nu are 4 odata :tooth:
u.b.i.k. a scris:

@Liviu Tomescu - nu pot sa fiu de acord cu tine, pentru mine orice interdictie nejustificata este un atentat la libertate.
......................................
Ei bine, eu am dreptul sa ma opun si sa afirm ca fica si fiul meu trebuie sa traiasca intr-o lume cu la fel de multe libertati cate am avut si eu. La asta se rezuma toata pledoaria mea, la cantitatea de libertate.

Atentatul la libertate nu-l initiaza Belgia, ea doar raspunde la un atentat la libertate

Toti avem dreptul (teoretic) sa ne opunem, mai putin musulmanii si non musulmanii care viziteaza sau traiesc intr-o tara musulmana.
Dar de ce nu se doreste sa se priveasca realitatea. Realitatea este ceva palpabil, ce simtim si traim in fiecare zi.
Realitatea este situatia de astazi din Iran (sau ce alta tara musulmana doriti sa o luam ca exemplu), in care o turista sau femeie de afaceri non musulmana, aflata in vizita in acea tara este obligata sa poarte valul. Fica dvs., daca merge in Iran, va purta valul impotriva dorintei ei, si dvs. ca un bun crestin si ca aparator al libertatii de exprimare si al drepturilor omului ce faceti?
Bruma de cultura pe care o am, infima experienta de viata si minusculul simt ingineresc ma indreptatesc sa afirm ca in aceasta lume, de la nastere si pina la autodistrugere, respectul sa impus cu forta, pace, linistea si ordinea sociala sau impus cu forta sau amenintarea fortei.
Si eu doresc acelasi lucru ca si dvs. pt. copii mei numai ca vad o alta cale de a obtine acest lucru. Daca mi-ai dat o palma nu-ti intorc celalalt obraz ci iti inapoiez doua ca sa stii ca eu pot mai mult decit poti tu.
In cazul nostru cred ca ar trebui ca tarile islamice se promoveze aceleasi libertati cetatenesti ca in Europa si sunt convins ca tarile europene (Belgia, Franta si cine o mai fi) nu si-ar mai pierde timpul cu astfel de legi.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
ContSters85576, utilizator
@ Liviu Tomescu - n-ati raspuns cu privire la reducerea cantitatii de libertate.
"Libertatea adevarata nu este libertatea a ceea ce iubesti ci libertatea a ceea ce urasti tu cel mai mult" Larry Flynt.

Alte discuții în legătură

Caderea lui hosni mubarak,ofera o portita pentru expansiunea fundamentalismului islamic ? Radu Gabrian Radu Gabrian Intr-o zona,nesigura,caderea unui conducator cu puternice radacini militare,de altfel ca si predecesorii sai,Gamal Abdel Nasser si Anwar El- Saadat,ultimul ... (vezi toată discuția)
Charlie hebdo Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Banuiesc ca toata lumea a aflat deja despre atentatele din Franta. M-a surprins pozitia unui cunoscut ziarit roman care spunea ceva de genul \\"si-au catutat-o ... (vezi toată discuția)