u.b.i.k. a scris:
@Liviu Tomescu - nu pot sa fiu de acord cu tine, pentru mine orice interdictie nejustificata este un atentat la libertate.
......................................
Ei bine, eu am dreptul sa ma opun si sa afirm ca fica si fiul meu trebuie sa traiasca intr-o lume cu la fel de multe libertati cate am avut si eu. La asta se rezuma toata pledoaria mea, la cantitatea de libertate.
Atentatul la libertate nu-l initiaza Belgia, ea doar raspunde la un atentat la libertate
Toti avem dreptul (teoretic) sa ne opunem, mai putin musulmanii si non musulmanii care viziteaza sau traiesc intr-o tara musulmana.
Dar de ce nu se doreste sa se priveasca realitatea. Realitatea este ceva palpabil, ce simtim si traim in fiecare zi.
Realitatea este situatia de astazi din Iran (sau ce alta tara musulmana doriti sa o luam ca exemplu), in care o turista sau femeie de afaceri non musulmana, aflata in vizita in acea tara este obligata sa poarte valul. Fica dvs., daca merge in Iran, va purta valul impotriva dorintei ei, si dvs. ca un bun crestin si ca aparator al libertatii de exprimare si al drepturilor omului ce faceti?
Bruma de cultura pe care o am, infima experienta de viata si minusculul simt ingineresc ma indreptatesc sa afirm ca in aceasta lume, de la nastere si pina la autodistrugere, respectul sa impus cu forta, pace, linistea si ordinea sociala sau impus cu forta sau amenintarea fortei.
Si eu doresc acelasi lucru ca si dvs. pt. copii mei numai ca vad o alta cale de a obtine acest lucru. Daca mi-ai dat o palma nu-ti intorc celalalt obraz ci iti inapoiez doua ca sa stii ca eu pot mai mult decit poti tu.
In cazul nostru cred ca ar trebui ca tarile islamice se promoveze aceleasi libertati cetatenesti ca in Europa si sunt convins ca tarile europene (Belgia, Franta si cine o mai fi) nu si-ar mai pierde timpul cu astfel de legi.