Liviu Tomescu a scris:
Spun ca deja exista restrictii ale libertatilor cetatenesti in tarile arabe dar dvs. nu vreti sa la vedeti si vedeti restrictiile pe care vrea sa le impuna Belgia
Aman-aman! Trebuie sa faceti distinctie intre cetatenii unui stat si statul respectiv. Daca tarile islamice impun tot felul de restrictii ne razboim cu tarile islamice
nu cu cetatenii lor ori cu cetateni belgieni de religie islamica
Nu cred ca v-ar place ca toate statele care sunt nemultumite intr-un fel de Romania si de politica ei sa se razboiasca cu cetatenii romani intre care se afla si Liviu Tomescu, nu-i asa?
Liviu Tomescu a scris
Dvs. sunteti afectat de aceasta reactie antiislamica, eu nu. Eu spun ca nu este decit o reactie la actiunea islamica prin care se incearca echilibrarea situatiei.
Daca incercati sa aplicati legile mecanicii newtoniene (cea de a treia in cazul nostru) la chestiunile sociale o sa iasa un dezastru. In primul rand Newton se gandea doar la miscare cand a formulat-o iar in al doilea rand o reactie egala si de sens contrar in chestiunile acestea sociale duc in general la razboi.
23% din populatia planetei sunt musulmani, adica ceva mai mult de 1,5 miliarde. Eu nu-mi doresc sa ajungem in situatia in care "musulman" si "inamic" sa fie sinonime. Banuiesc ca nu trebuie sa va reamintesc ca in august 1914 atat in Franta cat si in Germania erau explozii de bucurie la auzul cuvantului magic "razboi" insa cateva trilioane de paduchi mai departe (4 ani terestri) atat francezii cat si germanii nu-si doreau altceva decat pace. Asta-mi doresc si eu acum iar daca va ganditi sa-mi dati replica cu Daladier si Chamberlain chiar ma supar pentru ca intre cele doua situatii exista diferenta majora ca aici e vorba de ideologii iar acolo era vorba despre pamant, oameni si tancuri.