avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii acoperis bloc

Buna ziua,

de curand, locatarii imobilului in care locuiesc (de doar 3 ani) au contactat o firma pentru a efectua reparatii ale acoperisului, vechi de 23 de ani. Total de acord. Au facut niste calcule si fiecarui apartament ii revine o anumita suma, in functie de suprafata apartamentului. Apartamentul in care locuiesc se afla la demisol iar suma care ne revine de platit este de 1741 RON.
Intrebarea mea este daca nu ar fi fost corect sa se tina cont si de etaj...? Exista niste reguli in acest sens sau doar suprafata apartamentului conteaza?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: iMarian3 , utilizator 22:50, 23 Aprilie 2023
in bloc se merge pe semitirea umana;)) de fapt totul se "sparge" in capul administratorului, daca presedintele nu este remunerat si cenzorul este remunerat o data la un an si ei nu locuiesc in blocul respectiv si atunci locatarii fac scandal ca factura este prea mare . multumesc ptr raspuns.
Buna.
Am si eu o intrebare dar pentru inceput sa va spun povestea.
Deci...zilele trecute s-au afisat cheltuielile....surprize surprize....am aflat ca s-a reparat acoperisul scarii de bloc si ca avem de plata 180 de ron per ap.
Cat de legal este? Dat fiind ca nu am stiut nimic....8 din 10 vecini nu am stiut nimic de reparatie. Administratorul spune ca suntem obigati sa platim.

Multumesc anticipat
E de mirare ca nu ati stiut de reparatia acoperisului. Oare muncitorii au adus materialele noaptea pe furis? Au lucrat in varful picioarelor?
Daca s-a reparat, atunci trebuie sa platiti. Puteti cere administratorului sa vedeti factura, contractul, garantia...ca sa va lamuriti.
Reparatia s-a facut la 5 dimineata pentru ca "era prea cald in timpul zilei".
Nu exista o obligatie macar de a ne aduce la cunostinta?
PS. Chiar nu e cazul de picanterii pentru ca e o problema destul de nasoala.
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
shaokann, utilizator
Nu va suparati, dar cred ca nu ati fost explicit sau noi suntem blocati pe intelesul ca reparatia terasei inseamna ceva munca si ca timp si ca efort.
In ce a constat reparatia acelei terase de ziceti ca s-a lucrat la 5 dimineata? Si cat timp s-a lucrat? Ca la o terasa se simte cand se lucreaza si dureaza macar cateva zile, daca nu mai bine de o sapamana, se decoperteaza, se aduce pietris, se aduc materiale care nu sunt papiote de ata, ci ditai sulurile, se mai trantesc, aparatul de incalzit si lipit face un zgomot de zici ca te survoleaza avioanele.
Deci ce fel de reparatie s-a facut de au stiut numai putini oameni? Ca poate doar s-a mazgalit cu putina smoala .... Trebuie sa va lamureasca administratorul.

Daca intrebati referindu-va la faptul de a vi se fi cerut aprobarea de a efectua lucrarea, nu, nu este necesar, comitetul executiv, presedintele decid daca e o lucrare de urgenta si o fac pentru ca ploaia nu asteapta sa se hotarasca proprietarii - care indeobste, cu exceptia celor de la ultimul etaj, se impotrivesc.

Si cat de nasol poate sa fie sa se fi facut o reparatie in bloc? Conform legii 230/2007 sunteti obligati, ca proprietari, sa mentineti condominiul in stare buna de functionare.

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis mansarda bloc cristian82 cristian82 Buna ziua, acum aproximativ un an ne-am mutat in apartamentul situat la mansarda unui bloc cu 6 etaje. Blocul este o constructie din anii \'90, iar ... (vezi toată discuția)
Reparatii terasa etaj retras mihai_tomaro mihai_tomaro Buna ziua, Locuiesc la bloc, la ultimul etaj. Acest etaj este retras fata de restul etajelor, asadar am o terasa in proprietate, sub care se afla un alt ... (vezi toată discuția)
Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)