PARTEA 1
nenea_LomLom a scris:
In cazul meu, sunt cat se poate de afectat de criza economica si de 4 luni iau jumatate de salar cu care de abea pot plati cheltuielile si manca. Dar pe unii oameni nu ii intereseaza, atunci, pe mine de ce sa ma intereseze acoperisul?
Vedeti, de asta legea spune de expertiza, de plan de buget si investitii, de fond de reparatii.. pentru ca sa nu punem oamenii in fata unor situatii limita si ca sa nu ajungem sa ne dispretuim.
Eu va inteleg perfect si aveti dreptate in cazul dvs. Insa si pe mine trebuie sa ma intelegeti. Ca sa fie lucrurile si mai clare, uite, o sa detaliez si prin asta voi raspunde si d-nei elga50.
Am o familie cu 2 copilasi (unul de 2,5 ani altul de 9 ani). Inainte de a intra in asociatia asta de proprietari, am locuit cu totii intr-un apart. de 2 camere confort 3 (aveam aprox. 30 mp). Era insuficient spatiu, deci am decis sa facem un imprumut bancar ca sa rezolvam problema asta. Am stat initial la parter - probeleme cu canalizarea, vecinii aruncau in WC tot felul de prostii, canalul se infunda, imi iesea mie in baie, era o "placere" sa locuiesti la bloc. Cum nu sunt neam de director sau mai stiu eu ce pilos, desi am terminat o facultate, veniturile noastre ca familie nu sunt f mari. De la parinti am primit 20 de mii de euro dintr-o mostenire, am facut credit ipotecar si am luat un apartament mare si frumusel intr-un mic oras oarecum "mort economic", dar am cumparat si o masina pt naveta. Am trecut de la 2 camere vagon, conf. III, la 3 camere decomandate, la o suprafata aproape dubla. Apartamentul este la etajul 4 - am luat asa ca sa nu mai am "concerte" si "herghelii" deasupra capului - cine sta la bloc intelege ce spun. Cand sa perfectez cu banca dosarul de imprumut (deja vandusem vechiul apartament - era luat tot de parinti) ma suna fostul proprietar al actualului apartament sa-mi spuna ca "acoperisul a zburat". (Il vedeti aici:
[ link extern ] )
In aceste conditii am contactat o firma din Oradea, al carei patron mi-a fost recomandat de o cunostinta, si am cumparat eu tot materialul necesar lucrarii (absolut tot ce trebuia: membrana hidroizolanta, arzator, butelie de gaz, chiar si lopeti - pt ca sa nu mi se spuna dupa aceea ca firma a umflat pretul). Am uitat sa va spun ca inainte de asta, am estimat costurile si am tot pus afise la afisierul scarii, in care am cerut sa se inceapa strangerea de bani pt lucrarea asta (asociatia nu are fond de reparatii si presedintele mi-a spus ca "asa un stabilit ei in adunarile generale". Care adunari generale, numai el stie, pt ca mie mi-au spus vecinii ca de vreo 10 ani n-au mai avut loc). Deci oamenii stiau de poveste, nu i-am luat prin surprindere, ba mai mult, infiltratiile ajunsesera pana la etajele 2-3. Am cerut si acordul Primariei pt lucrare, pt ca am zis sa nu cumva sa ma atace presedintele in instanta... nu stiam exact cum se procedeaza si am facut si eu cum am stiut (
[ link extern ] ).