avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii acoperis bloc

Buna ziua,

de curand, locatarii imobilului in care locuiesc (de doar 3 ani) au contactat o firma pentru a efectua reparatii ale acoperisului, vechi de 23 de ani. Total de acord. Au facut niste calcule si fiecarui apartament ii revine o anumita suma, in functie de suprafata apartamentului. Apartamentul in care locuiesc se afla la demisol iar suma care ne revine de platit este de 1741 RON.
Intrebarea mea este daca nu ar fi fost corect sa se tina cont si de etaj...? Exista niste reguli in acest sens sau doar suprafata apartamentului conteaza?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: iMarian3 , utilizator 22:50, 23 Aprilie 2023
PARTEA 1

nenea_LomLom a scris:

In cazul meu, sunt cat se poate de afectat de criza economica si de 4 luni iau jumatate de salar cu care de abea pot plati cheltuielile si manca. Dar pe unii oameni nu ii intereseaza, atunci, pe mine de ce sa ma intereseze acoperisul?
Vedeti, de asta legea spune de expertiza, de plan de buget si investitii, de fond de reparatii.. pentru ca sa nu punem oamenii in fata unor situatii limita si ca sa nu ajungem sa ne dispretuim.


Eu va inteleg perfect si aveti dreptate in cazul dvs. Insa si pe mine trebuie sa ma intelegeti. Ca sa fie lucrurile si mai clare, uite, o sa detaliez si prin asta voi raspunde si d-nei elga50.

Am o familie cu 2 copilasi (unul de 2,5 ani altul de 9 ani). Inainte de a intra in asociatia asta de proprietari, am locuit cu totii intr-un apart. de 2 camere confort 3 (aveam aprox. 30 mp). Era insuficient spatiu, deci am decis sa facem un imprumut bancar ca sa rezolvam problema asta. Am stat initial la parter - probeleme cu canalizarea, vecinii aruncau in WC tot felul de prostii, canalul se infunda, imi iesea mie in baie, era o "placere" sa locuiesti la bloc. Cum nu sunt neam de director sau mai stiu eu ce pilos, desi am terminat o facultate, veniturile noastre ca familie nu sunt f mari. De la parinti am primit 20 de mii de euro dintr-o mostenire, am facut credit ipotecar si am luat un apartament mare si frumusel intr-un mic oras oarecum "mort economic", dar am cumparat si o masina pt naveta. Am trecut de la 2 camere vagon, conf. III, la 3 camere decomandate, la o suprafata aproape dubla. Apartamentul este la etajul 4 - am luat asa ca sa nu mai am "concerte" si "herghelii" deasupra capului - cine sta la bloc intelege ce spun. Cand sa perfectez cu banca dosarul de imprumut (deja vandusem vechiul apartament - era luat tot de parinti) ma suna fostul proprietar al actualului apartament sa-mi spuna ca "acoperisul a zburat". (Il vedeti aici: [ link extern ] )

In aceste conditii am contactat o firma din Oradea, al carei patron mi-a fost recomandat de o cunostinta, si am cumparat eu tot materialul necesar lucrarii (absolut tot ce trebuia: membrana hidroizolanta, arzator, butelie de gaz, chiar si lopeti - pt ca sa nu mi se spuna dupa aceea ca firma a umflat pretul). Am uitat sa va spun ca inainte de asta, am estimat costurile si am tot pus afise la afisierul scarii, in care am cerut sa se inceapa strangerea de bani pt lucrarea asta (asociatia nu are fond de reparatii si presedintele mi-a spus ca "asa un stabilit ei in adunarile generale". Care adunari generale, numai el stie, pt ca mie mi-au spus vecinii ca de vreo 10 ani n-au mai avut loc). Deci oamenii stiau de poveste, nu i-am luat prin surprindere, ba mai mult, infiltratiile ajunsesera pana la etajele 2-3. Am cerut si acordul Primariei pt lucrare, pt ca am zis sa nu cumva sa ma atace presedintele in instanta... nu stiam exact cum se procedeaza si am facut si eu cum am stiut ( [ link extern ] ).
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
cristi_adv, utilizator
PARTEA 2

In cele din urma am purces la reparatii. Vecinul de la 3 a venit cu mine dup amateriale, a suportat si el o mica parte din cheltuieli (promitand ca va plati in timp tot ), am adus materialele acasa, apoi, in spatele blocului, l-am rugat pe Goliatul de presedinte sa ne ajute sa le urcam pe bloc (noroc bun: "Am cu inima, nu pot". Dar sa-ti bati vecinii poti? Atunci nu mai ai cu inima?). Am urcat pe bloc cum am putut cca. 240 mp de membrana necesara izolatiei in 2 straturi, + 6 galeti de amorsa. Seara am fost "rupti". Au venit 2 angajati de la firma contactata, a inceput decopertarea ( [ link extern ] .
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
cristi_adv, utilizator
PARTEA 3

S-a ajuns la cca 50 de milioane, si le-am spus sa discute cu presedintele sa imparta corect cheltuielile, daca nu, sa impartim egal ca sa terminam povestea. Am dus la asociatie toate facturile, i-am spus presedintelui ca sunt de acord sa se plateasca esalonat, ca sa nu le fie greu oamenilor... Nimic. Amenintari, jigniri - ascultati inregistrarea convorbirii ( o gasiti pe pagina [ link extern ] .
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
cristi_adv, utilizator
Nu stiu, mi se pare ca mesajele nu intra intregi pe forum si nici linkurile nu functioneaza cum trebuie.. Probabil este prea mult text? Am impartit mesajul in 3, dar browserul meu de internet imi arata ca ultimele 2 "parti" sunt incomplete. Daca si maine se vede tot asa, o sa impart mesajul in mai multe parti - oricum mi l-am salvat ca m-am gandit ca s-ar putea sa fie probleme cu forumul - sau il gasiti integral cu tot ce trebuie pe [ link extern ] .
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
cristi_adv, utilizator
@cristi_adv, e o problema cu postarile dv, se pierde textul dupa linkuri, vedeti sa nu fie relatarea incompleta...

cred ca daca eliminati linkurile problema e rezolvata.

Am ascultat inregistrarea cu presedintele dv, dar trebuia sa taiati inceputul pt ca amenintarile sunt doar pe la minutul 7 :)
Oricum, sunt in continuare socat :O dar da, este f posibil si sper sa castigati in instanta, dar totusi, cu asemenea personaje nu se stie niciodata, ma refer la faptul ca va poate bate sau cine stie, intr-un moment de ratacire, face si mai mult rau.

Eu nu stiu sa dau sfaturi dar banuiesc ca alti utilizatori va vor ajuta.

Mult succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
nenea_LomLom, utilizator

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis mansarda bloc cristian82 cristian82 Buna ziua, acum aproximativ un an ne-am mutat in apartamentul situat la mansarda unui bloc cu 6 etaje. Blocul este o constructie din anii \'90, iar ... (vezi toată discuția)
Reparatii terasa etaj retras mihai_tomaro mihai_tomaro Buna ziua, Locuiesc la bloc, la ultimul etaj. Acest etaj este retras fata de restul etajelor, asadar am o terasa in proprietate, sub care se afla un alt ... (vezi toată discuția)
Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)