avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii acoperis bloc

Buna ziua,

de curand, locatarii imobilului in care locuiesc (de doar 3 ani) au contactat o firma pentru a efectua reparatii ale acoperisului, vechi de 23 de ani. Total de acord. Au facut niste calcule si fiecarui apartament ii revine o anumita suma, in functie de suprafata apartamentului. Apartamentul in care locuiesc se afla la demisol iar suma care ne revine de platit este de 1741 RON.
Intrebarea mea este daca nu ar fi fost corect sa se tina cont si de etaj...? Exista niste reguli in acest sens sau doar suprafata apartamentului conteaza?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: iMarian3 , utilizator 22:50, 23 Aprilie 2023
@nenea_LomLom
Asa e cand te duci si la doctor :) Unul iti spune ca o sa traiesti cat lumea, altul ca mai ai putin si mori.... Pe cine crezi? Dai cu banul?
Pentru mine este foarte clara deruta Dv. si v-am sfatuit sa nu consultati niciun avocat pana nu va aflati cu citatia-n mana. Acela ar fi un fapt concret si palpabil, ati sti ca vi se-ntampla si in acest caz ati cere asistenta unui avocat.
Acum ce faceti Dv.? Sunteti derutat de 2 pareri sau mai multe si, ca si cum ati si fost dat in judecata, incepeti sa umblati de colo-colo exact in locuri de unde nu va vine niciun ajutor concret, ci iar niste pareri.
..................
Este corect asa cum ganditi rational ca ar trebui sa se intample, pentru ca ceea ce ganditi este conform cu legea 230/2007 si cu HG.1588/2007. Vecinul cu reparatia si cu amenintarile si cu cerutul diferitelor sume de bani calculate dupa capul lui nu cunoaste legea.
Dv. puteti sa va duceti sa va informati unde doriti, dar eu nu pot decat sa fac apel la ratiunea Dv. , sa nu intrati in deruta si in panica si sa va apucati sa-i dati niste bani, asa aiurea, fara chitanta, fara un calcul prealabil si legal facut.
Si, in plus de asta, daca nu e prea mare pretentia mea, spuneti-le si vecinilor Dv. carora li s-au cerut sume de bani aiurea, ce v-am spus aici.
..............
Imi pare rau ca vi se-ntampla asta si mai mult de-atat nu pot a va spune.
PS. Si cand va veti afla cu citatia-n mana (sa speram ca la pastele cailor!), alegeti-va un avocat dispus sa studieze legea 230/2007 si HG.1588/2007, nu de alta, dar acolo, in instanta trebuie sa castigati pe bune, nu sa pierdeti pe nesilirea unui avocat de a se apleca cu responsabilitate asupra cazului Dv. :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
elga50, moderator
Aveti dreptate, dar fiindca nu ma pricep la legislatie si la problemele acestea a trebuit sa ma informez, pentru ca altfel oamenii profita de pe urma "naivitatii" mele. Cand ma gandesc rational, realizez ca nu prea are ce sa mi se intample ...

Le-am povestit si celorlalti vecini cele aflate, inclusiv de aici, dar nu ne-am lamurit, pentru ca la noi una scrie legea si alta se intampla, precum bine stim. La noi poti sa ai dreptate si sa pierzi f usor procesul, de asta ne temem, dar si de stressul instantelor si a tracasarilor. Domnul de la ultimul etaj a premeditat totul, sunt convins ca a contat pe naivitatea noastra si de asta trebuie informati cei implicati, asa cum spuneti.
Duceti-va la acest link pe care vi-l dau. Este textul legii 230/2007. Revin si daca gasesc HG 1588, vi-l pun tot aici in mesaj. Urmariti acest topic. Aveti ce invata pentru prezent si viitor...:)
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
elga50, moderator
Va multumesc, dar am deja ambele legi (am programul Lexo la firma) si chiar am facut copii pentru unii vecini :)
Excelent!!!!
Sper ca vorbim in cazul unei asociatii de proprietari, ca sunteti deja AP, da?

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis mansarda bloc cristian82 cristian82 Buna ziua, acum aproximativ un an ne-am mutat in apartamentul situat la mansarda unui bloc cu 6 etaje. Blocul este o constructie din anii \'90, iar ... (vezi toată discuția)
Reparatii terasa etaj retras mihai_tomaro mihai_tomaro Buna ziua, Locuiesc la bloc, la ultimul etaj. Acest etaj este retras fata de restul etajelor, asadar am o terasa in proprietate, sub care se afla un alt ... (vezi toată discuția)
Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)