avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii acoperis bloc

Buna ziua,

de curand, locatarii imobilului in care locuiesc (de doar 3 ani) au contactat o firma pentru a efectua reparatii ale acoperisului, vechi de 23 de ani. Total de acord. Au facut niste calcule si fiecarui apartament ii revine o anumita suma, in functie de suprafata apartamentului. Apartamentul in care locuiesc se afla la demisol iar suma care ne revine de platit este de 1741 RON.
Intrebarea mea este daca nu ar fi fost corect sa se tina cont si de etaj...? Exista niste reguli in acest sens sau doar suprafata apartamentului conteaza?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: iMarian3 , utilizator 22:50, 23 Aprilie 2023
Pentru despotul asta de presedinte, o gasca de cetateni dezinformati, unii din ei foarte buni prieteni cu paharul, chipurile formand asa numita adunare generala (de obicei cca 4-5% din totalul proprietarilor) pot taia si spanzura peste orice lege 230. Daca ei decid sa nu plateasca fond de reparatii, nu se plateste, desi prin lege este obligatoriu. Daca ei decid sa ma excluda, pt ca eu fac uz de niste drepturi pe care mi le cunosc, iar pe ei ii deranjeaza, cica au tot dreptul sa ma excluda din asociatie.

Pentru tabelul convocator, exista baza legala - normele metodologice ale legii 230, care spun: "Dovezi ale convocării şi reconvocării constituie afişul de la avizier şi tabelul nominal convocator cu semnături".

Ca sa-mi fac asociatie pe scara e greu.. sunt nou in bloc, pe scara sunt pensionari, conservatori, iar actualul presedinte locuieste fix pe scara cu mine...
buna ziua. locuiesc intr-un apartament cu 3 camerela etajul 4/4 a unui bloc si am probleme cu acoperisul. in acelasi caz mai sunt 2 vecini de palier cu apartamente de cate 2 camere. mentionez ca pe palier mai exista o garsoniera si un apartament cu 3 camere care sunt nelocuite. cel care sta la etajul 3 sub garsoniera are si el infiltratii. Infiltratii sunt si la casa scarii de la 4 iar scurgerile pluviale trec prin apartamente. acoperisul l-am reparat singur in 2005 fara sa cer bani la nimeni acum s-a deteriorat pentru ca a fost "calarit de diversi angajati de la firme de cablu sau net. au avut acces pe la alta scara sus pe acoperis. am vorbit cu ceilalti doi vecini si am hotarat sa facem odata pentru totdeauna o sarpanta care sa tina loc de termohidroizolatie. am citit acest forum si am inaintat la asociatie cereri de reparatie eu si vecinul de alaturi. au fost inregistrate cu numar si am primit doar eu raspuns de la presedinte dupa 2 saptamani. Citez: "Asociatia este intr-o situatie mai delicata de recuperare a sumelor lipsa din gestiunea vechii conduceri prin urmare pentru moment nu credem ca vom putea suporta reparatii capitale la acoperisul cladirii respectiv scara 4.In conformitate cu legile de functionare a asociatiilor de locatari si a normelor metodologice de aplicare a lor: - pentru a incheia un contract de servicii trebuie ca toti locatarii de la etajul superior sa fie de acord.Obligativitatea apare atunci cand e vorba de cheltuieli comune respectiv acoperisul casei scarii,guri pluviale de acces; - asociatia nu poate garanta o lucrare, nu poate participa la cautarea firmei si nu poate impune tipul de izolatie atata timp cat nu se face izolarea completa a scarii. tipul de lucrare este ales de cei interesati de lucrarea de izolare urmand sa existe o discutie comuna la sediul asociatiei pentru a gasi cea mai buna metoda pret/calitate pentru efectuarea lucrarii. Am avea o propunere pentru dumneavoastra ce implica o lucrare cu smoala,boltari de lemn,vata minerala si tabla galvanizata." cam acesta este raspunsul. bineinteles ca am avut si adunarea unde a iesit scandal cu cativa locatari mai in varsta care au impresia ca vrem sa ne facem apartamente sus pe bloc cand au auzit de pod. prefera sa dea periodic bani sa punem membrana peste membrana. acum avand in vedere cele relatate as dori un sfat cu ce pasi ar trebui sa urmam caci nu se mai poate sta asa. si eu si vecinul de alaturi avem copii mici de cateva luni si e dificil de stat cu acoperisul astfel. am vrut sa facem noi pe banii nostri dar la mine mai este o problema ca sunt cu perete si balcon comun cu apartamentul de 3 camere care nu este locuit. daca nu se face si acolo acoperisul mi se poate infiltra. acel apartament nu are decat niste smoala pe acoperis,totul e deteriorat iar panta este spre mine. de pe casa scarii se scurge tot la mine in pluvial. ce sa mai fac?
Buna ziua.
Am si eu o intrebare:D de fapt caut o solutie;)) eu sunt administratora a 4 scari de blocuri, dintre care o scara are o mare problema cu teresa de la etajul 4 , mai precis ii ploua in casa si exista si posibilitatea de desprindere a unor parti din structura -dupa spusele proprietarului apartamentului de la etajul 4. Ceilalti proprietari de la scarile vecine ar vrea ca banii din fondul de reparatii sa fie folositi pentru varuiala pe casa scarii nu pentru repararea terasei vecinului. Acesta este decis sa dea in judecata asociata de proprietari. S-a hotarat stangerea unui fond de reparatii dar oamneii nu au bani sau nu vor sa plateasca, pensiile sunt mici si majoritatea proprietarilor sunt pensionari, sau tineri care stau in chirie si nu platesc. Cum as putea sa rezolv situatia? Primaria are vreun plan tinand cont ca proprietarul de la 4 nu vrea sa concesioneze terasa.
Multumec!
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
chrissttina1982, utilizator
cui se poate concesiona terasa?
Dar comitet executiv aveti in bloc? Presedinte aveti in bloc?
Proprietarul cu problema trebuie sa faca o sesizare scrisa catre comitet prin care sa ceara de urgenta reparatia terasei.
Proprietarii or dori varuirea scarilor, dar nu cred ca ar vrea vreunul sa se afle in situatia omului caruia ii ploua in casa, asa ca faceti bine si reparati terasa, ca si asta e proprietate comuna, nu numai zidurile pe care vor proprietarii sa le vopseasca.

Nu are nicio legatura concesionarea terasei cu reparatia proprietatii comune.... sau acolo in bloc se merge pe santaj?

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis mansarda bloc cristian82 cristian82 Buna ziua, acum aproximativ un an ne-am mutat in apartamentul situat la mansarda unui bloc cu 6 etaje. Blocul este o constructie din anii \'90, iar ... (vezi toată discuția)
Reparatii terasa etaj retras mihai_tomaro mihai_tomaro Buna ziua, Locuiesc la bloc, la ultimul etaj. Acest etaj este retras fata de restul etajelor, asadar am o terasa in proprietate, sub care se afla un alt ... (vezi toată discuția)
Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)