avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA in contextul noului cod fiscal - Dezbatere, ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA in contextul noului cod fiscal - Dezbatere, Solutii, ???

Conform noului cod fiscal PFA-ul va fi o specie pe cale de disparitie.
Majoritatea PFA-urilor existente vor fi incadrate la activitati dependende conform noilor criterii, si astfel impozitarea se va face ca in cazul oricarui salariu.

Am intors problema pe toate partile si nu gasesc nici o solutie.
Intrezareste careva vreo varianta sau ma duc sa suspend activitatea ?
Cel mai recent răspuns: ceapfa , utilizator 17:21, 6 Octombrie 2010
Am fost azi la Casa de Pensii Bihor, AJOFM si Casa de Asigurari de Sanatate Bihor sa vad ce raspuns primesc cu privire la declaratii. In toate cele 3 locuri, mi s-a dat un singur raspuns: "Nu stim inca, abia dupa publicarea in MOf vom stii si noi..". Pe de alta parte, peste tot mi s-a zis ca nu au capacitatea sa preia lunar declaratii si sa incaseze contributii de la contribuabili, in conditiile in care peste tot s-au facut restructurari si se vor mai face. Va fi un haos total daca nu se va schimba ceva.

Sper sa ajung luni la aceleasi institutii in Cluj sa ma interesez...
iirina_19 a scris:

Da, a spus ca acea declaratie de asigurare(conform legii 19/2000) am facut-o ca am dorit eu sa fiu asigurata la batranete si tot eu am stabilit suma, in schimb noua declaratie(la venit net lunar) este obligatorie.

aceeasi abordare o au si cei de la Casa de Pensii Ilfov - am intrebat si eu si mi-au spus ca raman cu 31,3% de pe declaratia existenta, si voi plati in plus 10,5% din venitul lunar ori de cate ori am venituri. se pare ca sunt consecventi astia...
@popu

Eu am 6202 pricipal si 6201,6203 si 6209 secundare
Din moment ce m-am inregistrat si pana acuma nu s-a sesizat nimeni asta e. Daca va fi sa trec la SR o voi face si pe asta.

Eu am auzit totusi alte povesti de pe la ANAF, nu acceptau NV pentru 5821 si 5829 pentru ca cei care dezvolta software si il vand ...practic licentiaza software-ul si nu il vand propriu zis. Si de aici tot felul de discutii stupide cum ca cei cu 582x creeaza "opere de arta" si ar trebui sa fie trecuti pe DDA/SR si alte porcarii din astea. Se pare ca acest cuvant "licenta" ii deranjeaza tare mult.

Oricum tare imi e ca vor scoate astia de tot conceptul de norma de venit; eu as prefera sincer sa ridice cuantumul normelor sau sa le indexeze intr-un fel (in functie de cifra de afaceri a fiecaruia). Personal nu vad rostul a tine contabilitate, mai ales ca nu am cine stie ce deduceri:
- upgrade din cand in cand la HW
- reinnoire cate o licenta
- tel. mobil
- masina...dar aici trebuie sa tii foie de parcurs..si mai bine... in ea de foaie de parcurs si las de la mine
Exact aceeasi poveste este si la Timisoara. Am fost si eu la somaj si pensii si mi-au spus sa stau relaxat ca la ei nu a aparut nimic intern, nimeni nu stie nimic si ca va mai dura :)

Eu eram cu formuralere in mana sa-mi explice cum sa le completez.

Bafta !
@all

pana la urma pentru cei cu norma de venit, ce inseamna venit lunar? norma de venit / 12 sau venitul net? cam cum ar veni venitul net avand in vedere ca eu nu pot deduce nimic? in plus nu tin nici contabilitate in partida simpla....

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)
Neclaritati pfa tsg tsg Buna ziua! Se discuta mult de acest subiect si am incercat sa gasesc raspuns si la o neintelegere a mea. Probabil ca e ceva de interpretare: \"\" Orice ... (vezi toată discuția)
Pfa-versus angajat leo2000ro leo2000ro Se mai merita sa ne facem PFA?!Sau nu?! Eu vroiam sa imi fac PFA -ca inspector HR...acum nu stiu ce sa fac...are cineva vreo idee?Eu sunt angajata, dar pe alt ... (vezi toată discuția)