avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se poate solutiona un litigiu de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se poate solutiona un litigiu de munca?

Buna seara,
Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in judecata am solicitat si repunerea in drepturi - reangajarea. Acest lucrul l-am solicitat in ideea de a putea beneficia de ajutor de somaj dupa ce se va solutiona litigiu : sa se dispuna reangajarea si imediat sa mi se intocmeasca formele pentru ajutor de somaj. Este posibila reintegrarea in cazul in care societatea angajatoare este in stare de functiune insa nu mai presteaza activitate - adica nu mai are nici un angajat in firma (de fapt eu am fost singura angajata a societatii respective).?
Multumesc
Doresc o lamurire in ceea ce priveste acordarea de drepturi salariale.
Mi s-a modificat contractul individual de munca prin act aditional incheiat in data de 01 iulie 2007; prin act aditional s-a diminuat salariu si norma de lucru.
In data de 01 ianuarie 2008 mi s-a incetat contractul de munca.
Ambele documente au fost realizate de catre angajator si semnate in fals in numele meu de catre acesta.
Am introdus actiune de contestatie decizie concediere pe rolul Tribunalului in iunie 2009.
Procesul pe instanta de fond s-a solutionat in octombrie 2010.
Procesul pe instanta de recurs s-a solutionat in mai 2011.
Care este perioada pentru care ar trebui sa primesc drepturile salariale?
Cu stima

Perioada va fi de la 01.07.2007 si pana la data reintegrarii efective.
In cererea de indreptare a erorilor materiale am specificat aceasta perioada si s-a respins cererea ca fiind nefondata. (Am formulat cerere indreptare eroare materiala deoarece instanta pe recurs a gresit perioada).
Ce cai de solutionare mai sunt?
Cu stima
Nu mai aveti nicio cale de solutionare ...daca s-a facut o greseala materiala, instanta de recurs va trebui s-o indrepte....in caz contrar, va respinge cererea de indreptare.
S-a facut greseala in sensul ca s-a trecut la perioada:
01.07.2007 (este data de intocmire a actului aditional la contractul de munca) pana la 01.01.2008 si

01. 08.2008 (aici este gresit - la data de 01.01.2008 s-a emis decizia de incetare a contractului de munca) si pana la data reintegrarii efective.

Am solicitat sa se corecteze ce s-a gresit si s-a respins cererea de indreptare.
Ce se mai poate face?
Cu stima

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare hotarare judecatoreasca Nina1 Nina1 Buna seara, In cadrul unui dosar civil avand ca obiect litigiu de munca instanta s-a pronuntat \"gresit\" in ceea ce priveste doua capete de cerere in sensul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata litigiu de munca Nina1 Nina1 In cadrul unui dosar ce priveste un litigiu de munca ce pot fi considerate cheltuieli de judecata? Cu stima (vezi toată discuția)
Recurs litigiu de munca Nina1 Nina1 Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)