Buna seara,
Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in judecata am solicitat si repunerea in drepturi - reangajarea. Acest lucrul l-am solicitat in ideea de a putea beneficia de ajutor de somaj dupa ce se va solutiona litigiu : sa se dispuna reangajarea si imediat sa mi se intocmeasca formele pentru ajutor de somaj. Este posibila reintegrarea in cazul in care societatea angajatoare este in stare de functiune insa nu mai presteaza activitate - adica nu mai are nici un angajat in firma (de fapt eu am fost singura angajata a societatii respective).?
Multumesc
Buna ziua,
1. Ce inseamna " Obliga intimata sa plateasca despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate"?
Ce implica acest lucru?
2. Care sunt pasii ce trebuiesc urmati imediat dupa comunicarea hotararii judecatoresti?
3. Se poate ca instanta de recurs sa respinga daunele morale acordate de instanta pe fond?
Cu stima
Despagubiriile au valoarea salariilor indexate(se indexeaza cu indicele de inflatie), majorate (majorate cu rata dobanzii de referinta a BNR ) si reactualizate.
Dupa comunicarea hotararii aveti doua variante :
1. Depuneti cerere la angajator pentru plata acestora si daca in termen de 15 zile de la notificarea trimisă angajatorului nu vi se achita drepturile salariale , atunci introduceti plângere penala la Parchet împotriva angajatorului, conf. art.277 Codul muncii.
2. Apelati la un executor judecator pentru a pune in executare acea hotarare judecatoreasca.
Exista posibilitatea ca instanta de recurs sa respinga capatul de cerere de acordare de daune morale...insa va trebui sa justifice de ce a luat aceasta decizie.
1. Angajatorul se poate sustrage de la executarea unei hotarari judecatoresti pe motiv ca societatea a fost dizolvata?
2. Exista un model standard de formulare a plangerii penale?
Plangerea penala se indreapta catre angajator si implicit si catre reprezentantul legal care a intocmit actele in fals in locul angajatului?
Cu stima
Recurs litigiu de munca
Nina1
Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)