avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se poate solutiona un litigiu de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se poate solutiona un litigiu de munca?

Buna seara,
Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in judecata am solicitat si repunerea in drepturi - reangajarea. Acest lucrul l-am solicitat in ideea de a putea beneficia de ajutor de somaj dupa ce se va solutiona litigiu : sa se dispuna reangajarea si imediat sa mi se intocmeasca formele pentru ajutor de somaj. Este posibila reintegrarea in cazul in care societatea angajatoare este in stare de functiune insa nu mai presteaza activitate - adica nu mai are nici un angajat in firma (de fapt eu am fost singura angajata a societatii respective).?
Multumesc
Am depus recurs la Tribunal pentru un dosar ce are ca obiect litigiu de munca. Se va atribui un numar diferit dosarului la Curtea de Apel fata de cel sub care s-a inregistrat si judecat la Tribunal? Se poate trece nr. de dosar sub care a fost inregistrat dosarul la Tribunal pe cererea de judecare in lipsa la recurs(ce se va judeca la Curtea de Apel - nu stiu ce nr. are dosarul la Curtea de Apel)? Cum trebuie sa procedez?
Cu stima
In recurs, dosarul va avea acelasi numar ca si la Tribunal ..
Societatea intimata a depus recurs. Ce motive ar putea invoca pe recurs din moment ce la instanta pe fond s-a realizat expertiza grafoscopica ce a indicat ca si autor ale semnaturilor ealizate in fals prin contrafacerea semnaturii mele pe actul aditional prin care mi s-a realizat modificarea normei de lucru si diminuarea salariului dar si de pe cererea de incetare a contractului de munca anexata la decizia de concediere.
Mai mult decat atat la proces pe instanta de fond reprezentantul legal al societatii care este si autorul semnaturilor in fals pe documentele mentionate mai sus nu a prezentat in instanta documente necesare judecarii cauzei, avocatul care l-a reprezentat a lipsit la ultimele 7 termene ale procesului - fara a rezilia contractul de asistenta.
Ce motiv ar putea invoca in recurs, din moment ce este clar ca angajatorul a realizat documente daunatoare salariatului?
Cu stima
In cererea de recurs se pot vedea care sunt motivele de fapt si de drept pentru care angajatorul a formulat recurs.
De fapt, partea care formuleaza o cale de atac critica hotararea data de instanta de grad inferior ca fiind netemeinica si nelegala.
Societatea intimata nu a mai depus documentele fiscale la AFP si ca atare ORC a dispus dizolvarea societatii - acest lucru s-a demarat in octombrie 2010 pe rolul instantei.
Procesul de litigiu de munca cu firma a fost inregistrat pe rolul tribunalului din iunie 2009.

In recurs societatea poate folosi ca motiv dizolvarea firmei?

(Societatea a lasat in mod deliberat dizolvarea firmei in momentul in care a realizat ca pe instanta de litigiu de munca va pierde procesul.)
Cu stima

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare hotarare judecatoreasca Nina1 Nina1 Buna seara, In cadrul unui dosar civil avand ca obiect litigiu de munca instanta s-a pronuntat \"gresit\" in ceea ce priveste doua capete de cerere in sensul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata litigiu de munca Nina1 Nina1 In cadrul unui dosar ce priveste un litigiu de munca ce pot fi considerate cheltuieli de judecata? Cu stima (vezi toată discuția)
Recurs litigiu de munca Nina1 Nina1 Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)