Buna seara,
Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in judecata am solicitat si repunerea in drepturi - reangajarea. Acest lucrul l-am solicitat in ideea de a putea beneficia de ajutor de somaj dupa ce se va solutiona litigiu : sa se dispuna reangajarea si imediat sa mi se intocmeasca formele pentru ajutor de somaj. Este posibila reintegrarea in cazul in care societatea angajatoare este in stare de functiune insa nu mai presteaza activitate - adica nu mai are nici un angajat in firma (de fapt eu am fost singura angajata a societatii respective).?
Multumesc
Am depus la Tribunal Cererea de indreptare a erorilor din dispozitiv. Nu m-a lamurit nimeni cum se procedeaza in acest caz; de la tribunal am primit 2 versiuni toatal diferite. Azi am telefonat la tribunal si mi s-a spus ca s-a dat termen pentru cerere ,vineri, in sala de cosliliu. Ce inseamna ?
Am intrebat daca trebuie sa fiu prezenta si iar am primit 2 raspunsuri diferite. Trebuie sa fiu prezenta?
Cu stima
Asupra cererii, instanţa se pronunţă prin încheiere dată în camera de consiliu . Părţile vor fi citate numai dacă instanţa socoteşte că este necesar să dea anumite lămuriri (art.281 alin.2 C.proc.civ.).
In data de 18 octombrie am depus Cererea de indreptare a erorilor materiale din dispozitiv pe cele doua capete de cerere la care s-au gresit datele. A fost programata pentru astazi pentru Camera de Consiliu. Am fost la Tribunal (pentru ca existau 2 variante diferite din partea celor de la Tribunal, respectiv, grefier si arhivar) si am intrebat instanta de judecata daca nu am primit citatie ce trebuie sa fac: este necesara prezenta mea sau nu. Mi s-a raspuns ca nu, in Camera de Cosiliu vor pronunta dumnealor.
Daca s-a acceptat Cererea de indreptare a erorilor materiale e posibil sa se remedieze eroare si sa nu se dispuna recurs?
Cu stima
Daca se va admite cererea, pe baza încheierii, îndreptarea se va face în ambele exemplare originale ale hotărârii (art.281 alin. ultim C.proc.civ.).
Potrivit art.281 ind.3 alin.1 C.proc.civ., încheierea pronunţată în temeiul art. 281 C.proc.civ. este supusă aceloraşi căi de atac ca şi hotărârea în legătură cu care s-a solicitat îndreptarea.
S-a admis cererea de indreptare a erorilor din dispozitiv dar nu in totalitate, in sensul ca s-au indreptat erorile in ceea ce privesc perioadele de acordare a drepturilor salariale dar numai pentru perioada 1 iulie 2007 - 1 ianuarie 2008 si 1 ianuarie 2008- iunie 2009 si nu pana la reintegrarea efectva (pronuntarea initiala s-a dat in octombrie 2010).
Daca s-a dispus reintegrarea trebuia sa se acorde si plata pana la reintegrarea efectiva?
Cu stima
Recurs litigiu de munca
Nina1
Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)