avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se poate solutiona un litigiu de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se poate solutiona un litigiu de munca?

Buna seara,
Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in judecata am solicitat si repunerea in drepturi - reangajarea. Acest lucrul l-am solicitat in ideea de a putea beneficia de ajutor de somaj dupa ce se va solutiona litigiu : sa se dispuna reangajarea si imediat sa mi se intocmeasca formele pentru ajutor de somaj. Este posibila reintegrarea in cazul in care societatea angajatoare este in stare de functiune insa nu mai presteaza activitate - adica nu mai are nici un angajat in firma (de fapt eu am fost singura angajata a societatii respective).?
Multumesc
Nina1 a scris:

Recursul se depune la Tribunal? Trebuiesc depuse toate documentele ce au fost pe instanta de fond sau acestea vor fi trimise cu intreg dosarul+actiunea de recurs catre Curtea de Apel?
Cu stima


Recursul se poate depune fie la Tribunal , fie la Curtea de Apel ..... dosarul de la Tribunal va fi trimis la Curtea de Apel in intregime.
Va rog, dati-mi un sfat.
In cererea de inregistrare actiunii pe rol al litigiului de munca au fost urmatoarele capete de cerere:
1. anularea deciziei de desfacere a cim
2. anularea actului aditional prin care s-a inregistrat modificarea normei de lucru
3. repunerea in drepturile date de contractul de munca
4. plata salariului datorat pentru perioada 01.07.2007-01.01.2008, reprezentand diferenta pentru norma de lucru, in cuantum de 1980lei
5. plata salariului cuvenit pentru norma de lucru, pentru perioada 01.01.2008 si pana la data introducerii prezentei actiuni
6. obligarea societatii la plata datoriilor aferente salariilor mele catre bugetul consolidat de stat, in cuantumul legal
7. in baza art. 274, obligarea societatii parate la plata cheltuielilor de judecata
La primul termen am facut completari si precizari:
- solicit daune morale
- pentru capatul de cerere 4 si 5 de cerere inteleg sa precizarea in sensul ca solicit si obligarea la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate de la data cuvenita si pana la data platii efective.

S-au solutionat toate capetele de cerere mai putin la caput de cerere nr.5. in care s-a dispus plata salariilor de la data emiterii deciziei si pana la data introducerii actiunii pe rol.
Sunt sau nu motive de recurs pe capatul de cerere nr. 5, in sensul obligarii intimatei la plata salariilor de la data emiterii deciziei si pana la reintegrarea efectiva?
Cu stima
In calitate de recurent pentru litigiu de munca se poate depune cerere de judecare in lipsa?
Cu stima
da precizati la finalul cereri art. 242 alin. (2) c.p.c.
Nina1 a scris:

In calitate de recurent pentru litigiu de munca se poate depune cerere de judecare in lipsa?
Cu stima


Solutionarea cauzei civile in lipsa uneia din parti sau chiar a ambelor parti, se poate face numai daca una dintre ele a cerut in scris judecata in lipsa.
Potrivit Codului de procedura civila„ pricina se judeca daca reclamantul sau paratul au cerut in scris judecarea in lipsa.
In acest sens, formulati in scris o cerere de judecare in lipsa.

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare hotarare judecatoreasca Nina1 Nina1 Buna seara, In cadrul unui dosar civil avand ca obiect litigiu de munca instanta s-a pronuntat \"gresit\" in ceea ce priveste doua capete de cerere in sensul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata litigiu de munca Nina1 Nina1 In cadrul unui dosar ce priveste un litigiu de munca ce pot fi considerate cheltuieli de judecata? Cu stima (vezi toată discuția)
Recurs litigiu de munca Nina1 Nina1 Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)