Buna seara,
Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in judecata am solicitat si repunerea in drepturi - reangajarea. Acest lucrul l-am solicitat in ideea de a putea beneficia de ajutor de somaj dupa ce se va solutiona litigiu : sa se dispuna reangajarea si imediat sa mi se intocmeasca formele pentru ajutor de somaj. Este posibila reintegrarea in cazul in care societatea angajatoare este in stare de functiune insa nu mai presteaza activitate - adica nu mai are nici un angajat in firma (de fapt eu am fost singura angajata a societatii respective).?
Multumesc
1. Ce articol de lege poate fi invocat in acest sens (daca exista) pentru a demonstra faptul ca dizolvarea firmei nu influenteaza solutionarea litigiului de munca?
2. Daca firma este dizolvata am sanse sa-mi recuperez drepturile salariale si vechimea acordate in prima instanta pe fond?
3. Cum se va judeca pe recurs? Precizez ca eu am depus recurs pentru un capat de cerere pentru care instanta a solutionat in mod gresit acordarea platii drepturilor salariale de la momentul emiterii deciziei de concediere si pana la data inregistrarii actiunii pe rol si nu de la data emiterii deciziei de concediere si pana la data platii efective, la zi?
In acelasi timp si firma intimata a depus recurs. Daca hotararea s-a comunicat pe data de 23 decembrie, intimata s-a incadrat in termenul de 10 zile de la comunicare sa depuna recurs? Firma a inregistrat recurs pe data de 3 ianuarie 20111.
4. Drepturile salariale se pot obtine de la angajator numai cu ajutorul unui executor judecatoresc?
5. Instanta pe recurs poate micsora cuantumul daunelor morale acordate de catre instanta de fond?
Cu stima
Dupa solutionarea litigiului de munca pe instanta de fond care a pronuntat o hotarare judecatoreasca favorabila mie, societatea parata a formulat recurs. In recursul formulat de catre societatea intimata este solicitata respingerea judecarii recursului pana la solutionarea dosarului penal (administratorul societatii intimate care a semnat in fals prin contrafacerea semnaturii mele act aditional la cim si cererea de incetare a cim este cercetat penal pentru infractiuni de fals si uzul de fals). Dupa cum am mentionat si in mesajele anterioare postate la acest subiect, in cadrul procesului de litigiu de munca s-a efectuat expertiza grafica pe documentele prin care s-a realizat modificarea cim si incetarea cim, expertiza ce a indicat ca semnaturile de pe aceste documente nu au fost realizate de mine ci de administratorul societatii.
Daca instanta pe fond s-a lamurit in ceea ce privesc semnaturile de pe documentele ce au facut obiectul procesului de litigiu de munca, de ce societatea parata cere acum pe recurs suspendarea judecarii cauzei, mai ales ca pe instanta de fond nu a solicitat acest lucru?
Mai mult decat atat avocatul societatii parate a fost de acord cu administrarea probei cu expertiza grafica.
In recurs s-a dat ca solutie repunerea cauzei pe rol pentru a se pune în discuţie suspendarea cauzei pe art.244 Cod procedură civilă. In dosarul penal s-a dat solutie. E indicat sa depun in instanta ligiului de munca solutia din penal pentru a solutiona dosarul civil?
Cu stima
Recurs litigiu de munca
Nina1
Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)