Lucrez la o companie care concedieaza 29 de persoane lunar, fara a avea in vedere vre-un criteriu de selectie. De exemplu: o persoana este anuntata la ora 10 sa se prezinte la sediul unitatii, la ora 13 este pus sa semneze un preaviz in trei exemplare fara a primi si el un exemplar prin care este anuntat ca din considerente economice i se desfiintaza postul, fara a fi evaluat, fara sa comita abateri omul este ales la intamplare din 1200 de angajati. Mentionez ca in contractul colectiv de munca primul punct pentru desfacerea contractului de munca este trecut: dificultati economice ceea ce in codul muncii nu exista. Intrebare: de cate ori se incalca legea si ce trebuie facut ca aceste concedieri sa aiba o logica si sa nu fie la latitudinea unei singure persoane?
nu conteaza preavizul, ci decizia de concediere. . Teremenul se socoteste d el primirea ei. Sa semati de primire cu data atat pe exemplarul unitatii cat si pe cel al dvs.
domnule Darie daca este praviz de 20 de zile nu se intelege ca am fost notificat ca in 4 saptamani sunt cocediat?PRIMESC DECIZIA SI IMI MAI RAMAN DOUA ZILE ?Ce sa fac in doua zile?
OROSZ ANDREI:
De la data cand ati semnat de primirea deciziei de concediere (nu a preavizului) aveti un termen de 30 de zile calendaristice sa o contestati la Tribunal.
O intrebare, daca cineva a atacat in instanta preavizul primit, inainte de a fi instiintat si de concediere, ce urmeaza sa faca...sa faca o noua chemare in judecata? sau se poate adauga la plangerea facuta cu preavizul si contestarea deciziei de concediere, in forma de Precizari la Actiune (o adaugare la plangerea initiala). ...? poate fi o situatie reala, daca tot ati precizat ca se ataca obligatoriu numai decizia de concediere...