1. Oricum in decizia de concediere este scrisa si perioada de preaviz. Nu am spus niciodata ca nu se trece perioada de preaviz in decizia de concediere.
2. Aveti dreptate si dvs. si colegul @mihaicalinescu cand afirmati:
Decizia de concediere, produce efecte de la data inmanarii ei ,salariatului, conform art. 75 din codul muncii.
si cand spuneti ca perioada de preaviz incepe de la data inmanarii decizie de concediere.
3. La inceput (la aparitia Legii 53/2003) asa faceam si eu: scriam in decizie ca perioada de preaviz este de la data de X pana la data de Y iar incetarea CIM se face cu data de Y+1. Pana ii inmanam decizia (daca era acasa, o puneam prin posta), data incetarii CIM nu mai era buna. Trebuia facuta alta decizie si o luam de la capat cu trimiterea prin posta si cu amanarea datei si... tot asa (!?).
4. Eu nu sunt un specialist care nu poate fi contrazis si nici nu tin sa va conving de cele spuse de mine. Este punctul meu de vedere capatat in peste 37 de ani de experienta in domeniu, timp in care nici o instanta judecatoreasca nu a anulat o decizie de concediere pe motiv de emitere ilegala a scrisorii de preavizare
cu tot respectul pentru actvitatea dvs.
nu exista obligatia ca in decizia decizia de concediere sa fie trecuta data cu care inceteaza c.i.m. iar din art. 75 din c. mun. trebuie sa se inteleaga ca tot ce este scris intr-o decizie isi produce efectele de la data comunicarii... de ce este important art. 75 c. mun. pentru ca acesta prevedere reprezinta un principiu de drept consitutional instituit prin art. 15(2) Constituie " legea prevede pentru viitor si nu pentru trecut... " este adevarat ca s-ar putea spune ca o decizie nu reprezinta o lege dar daca art. 236 c. mun. ne spune ca c.c.m. reprezinta " legea partilor " de ce nu am putea considera ca si decizia angajatorului oricare ar fii ea ar trebui sa reprezinte legea partilor asa cum si c.i.m.-ul; reprezinta invoiala partilor?
in alta ordine de idei Codul Muncii este in vigoare de la data de 01.03.2003.