avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere... mediere... Raspunde cineva utilizatorilor?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere... mediere... Raspunde cineva utilizatorilor?

Constat ca se “dezvolta” discutiile legate strict de mediere si mediatorii se inghesuie sa laude “noua procedura” dar cand un utilizator intreaba ceva concret: “mediere in inselaciune” – ca exemplu – subiectul ramane fara raspuns zile la rand…

Asadar: mediatorul ce rol are, de fapt? Daca pe forum nu se ofera un sfat – un “punct de pornire” pentru utilizatorii interesati de aceasta “procedura” – ce e, de fapt, mediatorul? Mai corect: ce stie sa raspunda un mediator la anumite intrebari?

Un exemplu de intrebare fara raspuns gasiti (si) aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

(urmeaza sa “mut” subiectul la Drept penal… sa raspunda avocatii) :sorry:

In alta ordine (sau dezordine) de idei: nu prea am vazut interventia mediatorilor in alte sectiuni ale forumului… macar pentru a… promova necesitatea medierii…

Ma corectati – sunt convinsa – in caz ca gresesc… :)
D-na Valentina,
Scuze ca va raspund asa tarziu.
A fost un exemplu teoretic cu plusuri si foarte multe minusuri(?)!
Nu eu consider ca este culpabil, chiar psihicul celui care a inselat il coduce la aceasta idee si de aceeia accepta foarte greu o discutie chiar si cu mediatorul ca sa nu mai discutam de cel inselat.
Cum bine ati subliniat, mediatorul poate fi si avocatul Diavolului si a lui Dumnezeu.
Mediatorul nu are abordari "pro" sau "contra", el este impartial si trebuie sa caute solutii (prima data separat) impreuna cu partile.
Daca are opinii deja formate, este bine si indicat sa renunte la mediere.
Sincer, mi-a placut mica pledoarie a dvs. despre mediere
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
Ciobanu Vasile, Mediator
Nu am vrut sa mai intervin in discutii dar se pare ca trebuie.
Din spusele domnului Alin Popescu inteleg ca:
-mediatorii nu au dreptul sa puna linkuri....avocatii au dreptul(gasesc sute de exemple pe forum)
-mediatorii trebuie sa explice in DETALIU cum se desfasoara o mediere....este imposibil sa spui cum se desfasoara o mediere intr-o speta anume....oare avocatii spun cum se desfasoara o tranzactie si cum discuta asta?
-mediatorii au inclinatie spre conflict....cum poti sa nu te aperi cand moderatorul Trope_doi afirma mereu la fiecare interventie a unui mediator....dau onorariul unui mediator degeaba....si aduce tot felul de argumente?
-unui avocat ii este usor sa spuna...."conform legii nr.....trebuie sa faci asta" mediatorul nu poate si nu are dreptul sa spuna unui client "trebuie sa faci asta"
Voi administratorii in loc sa incurajati aceste topicuri voi cautati sa aratati mereu doar ineficienta medierii.
Si ca sa dau un exemplu.Sunt administratorul site-ului [editat de admin]...site-ul in care gasiti cele mai multe lucruri referitoare la mediere.Sunt curios sa vad daca administratorii vor lasa acest link...... [editat de admin: nu inteleg de ce ar tebui lasat un link catre siteul dumneavoastra. ce-ar fi daca, in loc sa vorbeasca la subiect, toti oamenii care scriu in acest forum ar face trimitere la siteurile lor?]
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
Alin Popescu, administrator
Dediu Nicolae a scris:
cum poti sa nu te aperi cand moderatorul Trope_doi afirma mereu la fiecare interventie a unui mediator....dau onorariul unui mediator degeaba....si aduce tot felul de argumente?

Afirmatia dv este perfect inselatoare. :acute: Nu au fost sterse mesaje, nu am editat – dupa multe ore - mesajele... asa ca, va rog, citati exact toate mesajele (adica toate) in care trope_doi scrie aberatia pe care o sustineti!
Credeam ca s-a inteles pana acum: trope_doi a afirmat O SINGURA DATA (a se citit cu atentie – in context, va rog) ca un potential justitiabil AR PUTEA ajunge sa plateasca degeaba un mediator daca si numai daca medierea va deveni OBLIGATORIE.

Da, trope_doi detesta ideea ca medierea sa fie obligatorie in toate cauzele – pentru ca despre aceasta obligativitate era vorba cand a scris despre bani platiti degeaba.
trope_doi a scris unde crede ca ar fi chiar indicat sa fie medierea obligatorie – n-a sustinut si nu a respins nimeni ideea. Dar cui ii pasa sa discute despre mediere!?

Dediu Nicolae a scris:
mediatorii nu au dreptul sa puna linkuri....avocatii au dreptul(gasesc sute de exemple pe forum)

Induceti utilizatorii in eroare: va rog, aratati o singura "legatura" postata de un avocat si care sa deschida blogul personal al acestuia sau un site al carui administrator este. Pe aici ar fi... diferenta. ;)
Pe zi ce trece, citind tot mai mult despre mediere, , ma simt din ce in ce mai atrasa de aceasta profesie si observ cu parere de rau,ca unii vor sa dea medierii un aspect conflictual.
Cred ca merita sa incercam, toti cei care simtim ca un conflict ( de orice natura ar fi ) se poate stinge prin mediere ( = comunicare, respect pentru parerea celuilalt si folosirea metodelor de convingere cu buna credinta in interesul partilor ) sa profesam in acest domeniu, sau cel putin, sa prezentam celorlalti medierea, ca fiind cea mai buna metoda de solutionare.
Eu consider ca se va reusi implementarea medierii in mintile romanilor, si asta fara ca ea sa devina obligatorie, doar datorita oamenilor extraordinari care au imbratisat aceasta profesie si care se vor dedica acesteia, luptand pentru a convinge romanii despre beneficiile majore ce decurg din gasirea unei solutii favorabile pentru toate partile unui conflict, chiar folosindu se de tehnicile specifice medierii.
Cred ca cel mai greu e sa convingem, pe cei de la care ne am fi asteptat, sa inteleaga imediat!
Prefer sa va raspund punctual si sa ma abtin de la alte comentarii, pentru ca aveam impresia ca am spus ce aveam de spus in mesajul de mai sus.

1. Nu o sa puteti posta linkuri la siteul dvs (nici blog, nici site, nici altceva) in Avocatnet.ro. Aici se discuta despre problemele oamenilor care ne solicita ajutorul, nu se face reclama unor siteuri. Dar, ca intotdeauna, plasarea ca victima va poate asigura o atitudine binevoitoare din partea cititorului acestei discutii. Ca idee, dumneavoastra deschideti discutii care suna asa: "text text, citeste continuarea pe blogul meu" sau "uite ce site interesant am eu..., oare o sa fie lasat linkul asta aici?". Si asta nu e ok. Orice ati zice dumneavoastra. :)

2. Mediatorii sunt singurii oameni care-si pot ajuta profesia. Daca scriu "du-te la mediator", nu inseamna ca ofera vreun soi de explicatie omului care nu stie cu ce se mananca, de unde poate fi apucata si cat de mult conteaza medierea. Daca dumneavoastra intelegeti ca prin conflict se poate promova o procedura esential non-conflictuala, atunci eu n-am ce sa mai zic. E pur si simplu un soi de "daca eu nu ma ajut, degeaba incearca ceilalti sa-mi ofere solutii".

3. Administratorii acestui site au deschis sectiunea de mediere. QED.

Data viitoare cand cautati vinovati pentru faptul ca lucrurile nu merg bine, nu ne luati pe noi la tinta. Incercati poate sa va ganditi la alte motive. Unele dintre ele le explicam in mesajul meu de mai sus.

Alte discuții în legătură

Decizia curtii constitutionale privind etapa informarii obligatorii despre avantajele medierii CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT Ce parere au distinsii colegi mediatori despre decizia Curtii Constitutionale de azi privind neconstitutionalitatea unor artic din legea 192/2006?:oops: (vezi toată discuția)
Ce spun judecatorii si avocatii despre medierea conflictelor tatu  tudor  2007 tatu tudor 2007 Vizionare placuta Click pentru a vedea: http://www.tv-net.ro/Video-Medierea-alternativa-pentru-solutionarea-conflictelor+681 (vezi toată discuția)
Promovarea medierii – o problema a sistemului sau a profesionistului ? Mediator_Bucuresti Mediator_Bucuresti Dupa mai multi ani in care medierea se prezinta drept o profesie de viitor si nu una de actualitate, fiecare dintre noi ne dorim ca medierea sa fie cu ... (vezi toată discuția)