avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pentru studenti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pentru studenti

buna ziua! am terminat facultatea in iunie 2010, dar datorita starii de sanatate din timpul sarcinii nu m-am putut prezenta in sesiune de restante 22-29 iunie si nici la examenul de licenta. datorita celor 3 restante am fost exmatriculata si dupa plata unei taxe reinmatriculata in anul 3, ultimul an de studiu. am nascut in data de 18 iulie. as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:33, 31 Octombrie 2014
nu stiu daca in tara asta legile sunt la fel, sau difera de judet. eu mi-am depus dosarul pentru indemnizatie in vaslui, unde nu se poate sub nici o forma in cazul meu sa imi acorde indemnizatie, dar in iasi se poate. asa ca mi-am transferat dosarul de la vaslui la iasi, avand resedinta in iasi.
Buna,eu i-am dat in judecata si acum astept raspuns sa vad ce se intampla.
revin cu o intrebare...care sunt sansele sa castig la tribunal dreptul la indemnizatie in conditiile in care mi-a fost respins dosarul de cei de la asistenta sociala pe motiv ca din pct lor de vedere reinmatricularea inseamna intrerupere. mentionez ca eu am repetat anul din cauza restantelor si a trebuit sa ma reimatriculez dar nu am avut pauza intre anii de studiu. in caz ca pierd si la tribunal trebuie sa platesc cheltuielile de judecata?
Nimeni nu va poate spune exact care sunt sansele dvs intr-un astfel de litigiu. Castigarea sau pierderea unui litigiu tine de foarte multi factori.
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
...
m) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar, inclusiv în cadrul programului „A doua sansa”, sau, dupa caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta ori de master, precum și ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, in tara sau in strainatate, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;
...

2. - Acest "fara intrerupere" inseamna parcurgerea normala a anilor de studiu, pe durata normala a studiilor respective.
- Singura intrerupere acceptata este aceea pe motive medicale (daca aduceti o adeverinta medicala in acest sens).
- Intreruperea datorata restantelor nu este exceptia de care pomeneste OUG 111/2010 si se datoreaza unor cauze subiective (adica va este imputabila dvs.).
- De aceea cred ca nu aveti sanse de castig in instanta de judecata.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mãmicã andrucroitoru andrucroitoru Soția mea a terminat anul acesta facultatea (în iulie) dar încă nu și-a dat licența (dar o va da în februarie). 1. Ea este considerată ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pe timpul facultatii florea_theodora florea_theodora Buna, sunt studenta in anul I la o facultate din cadrul Universitatii din Craiova, cursuri de zi, cu taxa. Anul universitar a inceput in luna octombrie ... (vezi toată discuția)
Studenta insarcinata melindaanab melindaanab Am terminat anul 6 de medicina in iunie 2012 , am examenul de licenta in septembrie 2012 si o sa incep sa lucrez in spital in ianuarie 2013. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)