buna ziua! am terminat facultatea in iunie 2010, dar datorita starii de sanatate din timpul sarcinii nu m-am putut prezenta in sesiune de restante 22-29 iunie si nici la examenul de licenta. datorita celor 3 restante am fost exmatriculata si dupa plata unei taxe reinmatriculata in anul 3, ultimul an de studiu. am nascut in data de 18 iulie. as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului. va multumesc.
Buna ziua...am si eu o intrebare.Sunt insarcinata in luna a 3a , si fac facultatea la zi , anul 4 .Vreau sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copii, daca fac studii la zi , desi am fost reinscrisa la facultate, avand 3 restante...trebuia sa refac anul pt aceste materii....precizez ca trebuie sa fiu prezenta la cursuri si laboratoare.Si inca o intrebare "este vreo problema ca nu sunt casatorita?? Ce acte imi sunt necesare si pana cand trebuie sa le depun...de nascut nasc pe 10 .05.2013.Multumesc anticipat
1. - OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca beneficiaza de indemnizatie pentru CCC si persoana care frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învățământului universitar, cu excepția situației de întrerupere a cursurilor din motive medicale.
- Nu conteaza daca sunteti sau nu casatorita.
2. - De aici se intelege ca repetarea unui an datorita restantelor este o intrerupere care nu este de natura medicala.
- Eu cred ca nu este o intrerupere deoarece intre cei doi ani nu exista pauza.
- Eu inclin spre varianta a doua si cred ca puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
3. - Cel mai competent raspuns il poate da Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC sau chiar la Agentia Nationala (ANPIS), pe: anps@prestatiisociale.ro
- Dupa ce primiti un raspuns am rugamintea sa il postati si aici sa vedem si noi cum se procedeaza in astfel de cazuri.
4. Pana in luna mai 2013 cand veti naste va aparea si modificarea la Normele de aplicare a OUG 111/2010 si vom sti mai multe.
vreau sa preciz sa am avut un accident rutier, sem 1 de facultate si de aceea am ramas cu restante , am intrerupt scoala din noiembrie 2011 pana in ianuare 2012, medical nu am putut sa imi scot deoarece aveam sub 60 de zile [vacantele nu se puneau] , asa ca am hotarat sa ma reinscriu...si intre timp a aparut si micutul. O sa postez in cazul in care aflu ceva mai concret.Multumesc pentru raspuns.
dupa multa umblatura am reusit sa beneficiez de indemnizatie.
sunt in situatia ta imi poti spune pe unde ai umblat ca sa obtii
indemnizatia. dc doresti imi poti scrie pe adresa mea de mail kiss_alina_oana@yahoo.com