avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pentru studenti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pentru studenti

buna ziua! am terminat facultatea in iunie 2010, dar datorita starii de sanatate din timpul sarcinii nu m-am putut prezenta in sesiune de restante 22-29 iunie si nici la examenul de licenta. datorita celor 3 restante am fost exmatriculata si dupa plata unei taxe reinmatriculata in anul 3, ultimul an de studiu. am nascut in data de 18 iulie. as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:33, 31 Octombrie 2014
1. - Nu conteaza varsta la care veti naste.
- Am mai auzit ca se vehiculeaza asta dar cred ca se face o confuzie cu altceva: un student este asigurat la sanatate, fara sa plateasca contributia, pana la varsta de 26 de ani, dar aceasta nu are nici o legatura cu indemnizatia pentru CCC.

2. Daca veti naste in martie 2013 trebuie ca in perioada aprilie 2012 - martie 2013 sa fiti studenta la zi la orice forma de invatamant (facultate, master, doctorat) si veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns si clarificari.
Am studiat legea de care ati spus, si intr-adevar nu este mentionat ca ar trebui sa fi absolvit cu diploma facultatea.
Va doresc o zi buna!
multumesc frumos pt raspuns
buna ziua, am auzit un zvon si vreau sa stiu daca este adevarat. daca sunt stundeta la zi, la a doua facultate si raman insarcinata in timpul acesta, mai pot primi indemnizatie'?sau fiind a doua facultate nu se mai baga in seama?
si inca ceva.un student este asigurat la sanatate, fara sa plateasca contributia, pana la varsta de 26 de ani, daca este la cea de-a doua facultate?sau se aplica doar in cazul primei facultati?

Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
lormar, utilizator
1. Beneficiati de indemnizatie pentru CCC daca indepliniti conditiile legale indiferent ca sunteti la prima, a doua sau a x-a facultate.

2. Un student este asigurat la sanatate, fara plata contributiei, pana la varsta de 26 de ani, indiferent la a cata facultate este.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mãmicã andrucroitoru andrucroitoru Soția mea a terminat anul acesta facultatea (în iulie) dar încă nu și-a dat licența (dar o va da în februarie). 1. Ea este considerată ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pe timpul facultatii florea_theodora florea_theodora Buna, sunt studenta in anul I la o facultate din cadrul Universitatii din Craiova, cursuri de zi, cu taxa. Anul universitar a inceput in luna octombrie ... (vezi toată discuția)
Studenta insarcinata melindaanab melindaanab Am terminat anul 6 de medicina in iunie 2012 , am examenul de licenta in septembrie 2012 si o sa incep sa lucrez in spital in ianuarie 2013. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)