avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pentru studenti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pentru studenti

buna ziua! am terminat facultatea in iunie 2010, dar datorita starii de sanatate din timpul sarcinii nu m-am putut prezenta in sesiune de restante 22-29 iunie si nici la examenul de licenta. datorita celor 3 restante am fost exmatriculata si dupa plata unei taxe reinmatriculata in anul 3, ultimul an de studiu. am nascut in data de 18 iulie. as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:33, 31 Octombrie 2014
tudorvaleriu a scris:

1. Beneficiati de indemnizatie pentru CCC daca indepliniti conditiile legale indiferent ca sunteti la prima, a doua sau a x-a facultate.

2. Un student este asigurat la sanatate, fara plata contributiei, pana la varsta de 26 de ani, indiferent la a cata facultate este.



multumesc frumos pt raspuns!
Buna ziua , am 27 de ani ,fara ocupatie si am un copil de 8 luni
in 2011 trebuia sa termin facultatea (particulara) dar din varii motive nu am putut continua si am ramas cu 2 restante ,anul asta ma voi reinscrie in anul 3 (ultimul an la zi ) ca sa imi termin studiile . Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului in cazul acesta?
1. - Pentru a primi indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Nu conteaza ce ati mai facut sau faceti dupa data nasterii copilului.

2. Pentru a va da un raspuns corect va rog sa precizati care a fost statutul; dvs. in fiecare din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna in care s-a nascut acesta).
Am ramas insarcinata in mai 2011 , mai-iunie a fost perioada de examene , eram inrolata in anul 3 facultate ,am ramas cu 2 restante si nu am putut continua studiile ,in ianuarie am nascut (deci in perioada de 12 luni doar 5 luni am fost scolarizata)....in aceasta perioada nu am muncit , nu am facut facultate , am decis sa imi continuu studiile anul asta pentru definitivare
1. In aceasta situatie nu indepliniti conditiile pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Veti beneficia numai de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mãmicã andrucroitoru andrucroitoru Soția mea a terminat anul acesta facultatea (în iulie) dar încă nu și-a dat licența (dar o va da în februarie). 1. Ea este considerată ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pe timpul facultatii florea_theodora florea_theodora Buna, sunt studenta in anul I la o facultate din cadrul Universitatii din Craiova, cursuri de zi, cu taxa. Anul universitar a inceput in luna octombrie ... (vezi toată discuția)
Studenta insarcinata melindaanab melindaanab Am terminat anul 6 de medicina in iunie 2012 , am examenul de licenta in septembrie 2012 si o sa incep sa lucrez in spital in ianuarie 2013. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)