avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pentru studenti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pentru studenti

buna ziua! am terminat facultatea in iunie 2010, dar datorita starii de sanatate din timpul sarcinii nu m-am putut prezenta in sesiune de restante 22-29 iunie si nici la examenul de licenta. datorita celor 3 restante am fost exmatriculata si dupa plata unei taxe reinmatriculata in anul 3, ultimul an de studiu. am nascut in data de 18 iulie. as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:33, 31 Octombrie 2014
am ramas insarcinata in aprilie 2012, din mai 2012(in octombrie 2012mi se termina perioada de somaj) beneficiez de somajul acordat absolventilor, iar in februarie 2012 am dat licenta si am luat-o.
primesc indemnizatia in cazul de fata?

dar in cazul in care intrerup perioada de somaj si ma inscriu la un master la zi? data nasterii ar fi in ianuarie 2013

va multumesc
1. Veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC deoarece in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului aveti perioade asimilate, eligibile pentru a beneficia de indemnizatie: studenta la zi, cele 60 de zile inainte de somaj, indemnizatie de somaj, frecventarea la zi a masterului).

2. Asadar puteti suspenda plata indemnizatiei de somaj daca incepeti masterul pe 01.10.2012.
va multumesc mult pt informatii
Buna ziua! Imi spuneti va rog, daca sunt studenta la ID, pot beneficia de indemnizatie pentru C.C.C. ? Multumesc.
OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca este eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC perioada in care frecventati cursurile de zi ale unei forme de invatamant.
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mãmicã andrucroitoru andrucroitoru Soția mea a terminat anul acesta facultatea (în iulie) dar încă nu și-a dat licența (dar o va da în februarie). 1. Ea este considerată ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pe timpul facultatii florea_theodora florea_theodora Buna, sunt studenta in anul I la o facultate din cadrul Universitatii din Craiova, cursuri de zi, cu taxa. Anul universitar a inceput in luna octombrie ... (vezi toată discuția)
Studenta insarcinata melindaanab melindaanab Am terminat anul 6 de medicina in iunie 2012 , am examenul de licenta in septembrie 2012 si o sa incep sa lucrez in spital in ianuarie 2013. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)