avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pentru studenti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pentru studenti

buna ziua! am terminat facultatea in iunie 2010, dar datorita starii de sanatate din timpul sarcinii nu m-am putut prezenta in sesiune de restante 22-29 iunie si nici la examenul de licenta. datorita celor 3 restante am fost exmatriculata si dupa plata unei taxe reinmatriculata in anul 3, ultimul an de studiu. am nascut in data de 18 iulie. as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:33, 31 Octombrie 2014
Va multumesc pentru raspuns.
Nelamurirea mea este, totusi, daca ultimul an de la cea de-a doua facultate s-ar lua in considerare, avand in vedere ca nu mi-am dat licenta. Asta pentru cazul in care copilul s-ar naste inainte de septembrie 2012.
Nu conteaza daca ati absolvit sau nu o forma de invatamant sau daca ati luat sau nu licenta ci numai daca in cele 12 luni premergataore nasterii ati urmat o forma de invatamantla la zi.
Deci nu este obligatorie finalizarea cu diploma a cursurilor facultatii? Eu am inteles din primul dumneavoastra raspuns ca, pentru a primi indemnizatia, copilul trebuie sa se nasca dupa ce eu am terminat un an de masterat. Daca as primi-o si pe baza anului de 3 facultate, care a fost la zi, insa fara licenta, m-as bucura foarte tare, deoarece nu am mai fi nevoiti sa amanam conceperea copilului (adica acesta s-ar putea naste si inainte de octombrie 2013).
Imi cer scuze pentru insistenta si va multumesc anticipat pentru raspuns.
1. M-am uitat in primul raspuns pentru dvs. si nu am gasit ca as fi spus asa ceva pentru ca nu ar fi fost corect si legal.

2. In mesajul meu anterior (26.07.2012 - 13.48) am spus:
Nu conteaza daca ati absolvit sau nu o forma de invatamant sau daca ati luat sau nu licenta ci numai daca in cele 12 luni premergataore nasterii ati urmat o forma de invatamantla la zi.


3. Va recomand sa cititi si OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor (in special art.2, alin.5) si veti intelege perfect cum ar trebui sa procedati.
buna seara!
as dori sa stiu daca as putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in conditiile in care sunt studenta in anul 2 la master cursuri de zi dar am 26 de ani impliniti.mentionez ca ar trebui sa nasc in martie 2013.multumesc!
Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
silviarr, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mãmicã andrucroitoru andrucroitoru Soția mea a terminat anul acesta facultatea (în iulie) dar încă nu și-a dat licența (dar o va da în februarie). 1. Ea este considerată ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pe timpul facultatii florea_theodora florea_theodora Buna, sunt studenta in anul I la o facultate din cadrul Universitatii din Craiova, cursuri de zi, cu taxa. Anul universitar a inceput in luna octombrie ... (vezi toată discuția)
Studenta insarcinata melindaanab melindaanab Am terminat anul 6 de medicina in iunie 2012 , am examenul de licenta in septembrie 2012 si o sa incep sa lucrez in spital in ianuarie 2013. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)