avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imi plac animalele si dau admitere la INM :)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imi plac animalele si dau admitere la INM :)

Ii astept pe toti cei interesati ;)
wolfman a scris:

daxia0022 a scris:

rexone a scris:

forma de vinovatie pt. infractiunea complexa forma tip = intentia
forma de vinovatie pt.infractiunea complexa varianta calificata = si praeterintentia, si culpa

continuand cu exemplul dat: ultrajul se pliaza pe ideile de sus -
- forma tip a ultrajului - se comite prin amenintare, se comite clar cu intentie
- forma calificata a ultrajului - se poate comite cu intentie - il loveste intentionat
din culpa sau in forma praeterintentionata in cazul in care il loveste cu intentia de a-i produce o vatamare corporala care din cauze subsecvente dar in legatura cu actiunea de lovire duc in final la o vatamare corporala grava - rezultatele mai grave fiind produse din culpa

deci daca ne vine o astfel de intrebare eu zic sa retinem toate formele

Pai vezi tu, tocmai aici era neclaritatea mea:
pe mine nu ma intereseaza rezultatele mai grave care se retin in sarcina faptuitorului sub forma culpei pe baza de praeterintentie, ci mai degraba eu intelegeam ca prin comiterea unei infractiuni complexe in varianta agravanta din culpa (cum zice Mitrica) atat infractiunea cat si agravanta sa imbrace forma culpei si nu una cu intentie si alta din culpa (aceasta din urma fiind rezultatul mai grav). Nu stiu daca m-am facut inteles dar sper.
De asemenea ce ai vrut sa zici prin "- forma calificata a ultrajului - se poate comite cu intentie - il loveste intentionat din culpa" = pai ori il loveste intentionat ori il loveste din culpa pt ca a lovi intentionat din culpa nu cred ca este posibil.
Multam fain oricum de exemplu, chiar m-a pus pe ganduri serios chestia.

am uitat sa pun o virgula, era o enumerare :">
referitor la eminenta care a postat dincolo ... pe mine m-a apucat rasul ... da mai stii ce genii traiesc printre noi :stunned: o fi avut norocul porcului=D> care unora dintre noi ne-a lipsit cu totul #-o
Nici o problema, ideea oricum am inteles-o. El se refera strict la varianta agravanta si nu la infractiunea complexa in intregul ei.
hai sa va intreb ceva ... delectandu-ma cu civilul am regasit teoria impreviziunii ... care e parerea voastra are cineva sanse sa obtina in instanta pe baza acestei teorii si tinand cont de criza mondiala si reducerea salariilor renegocierea contractelor de credit bancar? .... dar nu ca mi-l reesaloneaza bagandu-mi dobanda in plus pe gat ... pe mine ma scoate rau din pepeni situatia asta ...
Ma retrag la invatat.
Spor si tie dexia si ne mesagerim mai tarziu.
Timpul e scurt si trebuie fructificat la maxim.
Apropozito, unde sunt restul de catei, pisici !? :hm:
Hei catei si pisici, voi de ce nu activati, sunteti prea de rasa pt noi sau ce ? Eu sunt lup si nu va fac concurenta.
Glumeam evident :P.

Alte discuții în legătură

Schimbare avatar ContSters64839 ContSters64839 Sunt de aproape un an inregistrat pe site-ul avocatnet.ro si n-am avut absolut nici o problema tehnica pana acum vreo saptamana. Am incercat sa remediez singur ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala caine fara lesa alexandrupetrisor alexandrupetrisor Buna ziua. Am si eu o mare problema. Am primit o amenda contraventionala pentru ca am fost in parcul din Sebastian cu cainele meu (metis rottweiler) M-am ... (vezi toată discuția)
Forum-uri noi in forum-ul avocatnet.ro Admin Admin Asteptam propuneri pentru Forum-uri noi pentru categoria "Dreptul in discutie". Ideea e ca ar trebui sa avem o lista coerenta de propuneri si sa cadem cu totii ... (vezi toată discuția)