avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... proces la cedo -actiune in limba romana
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

proces la cedo -actiune in limba romana

Soacra mea a ajuns cu 2 dosare la CEDO ,unul tradus in franceza ( ruxanda ionescu impotriva romaniei ) castigat la 12 oct 2006 ,celalalt netradus ,depuse la date relativ apropiate despre care ,nu are nici-o veste .ce e de facut ? multumesc
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2008
mezzo 61, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:35, 8 Februarie 2009
1. Deoarece Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat o încălcare a drepturilor sau libertăţilor fundamentale datorată unei hotărâri judecătoreşti, iar consecinţele grave ale acestei încălcări continuă să se producă şi nu pot fi
remediate puteti solicita revizuirea hotărârii pronunţate (art.322 pct.9 C.proc.civ.). Termenul de exercitare a acestei cai de atac extraordinare este de de 3 luni de la data publicării hotărârii Curţii Europene a Drepturilor Omului în Monitorul Oficial al României, Partea I.

2. Daca executarea in natura nu este posibila , atunci se poate cere executarea indirectă a sumei de bani stabilită prin titlul executoriu, ca reprezentând contravaloarea obligaţiei în natură imposibil de executat.

3. O noua actiune in revendicare a aceluiasi bun nu mai este posibila.
Multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde mereu .Acest proces de revizuire a avut loc si a fost pierdut .Mai am inca o intrebare ,va rog .Se poate reactualiza suma care a fost propusa pentru plata acestei parti de casa ? Acum 89 mii euro nu reprezinta decat valoarea unei garsoniere intr-un cartier nicidecum valoarea unui etaj care are vre-o 150 mp - nu stiu chiar exact ,la Universitate .Ma scuzati ca insist ,exista un motiv expres pentru care nu se poate restitui in natura ?
Dacă titlul executoriu conţine suficiente criterii în funcţie de care organul de executare poate actualiza valoarea obligaţiei principale stabilite în bani, indiferent de izvorul ei, se va proceda, la cererea creditorului, şi la actualizarea acestei sume. În cazul în care titlul executoriu nu conţine niciun asemenea criteriu, organul de executare va proceda la actualizare în funcţie de rata inflaţiei, calculată de la data când hotărârea judecătorească a devenit executorie sau, în cazul celorlalte titluri executorii, de la data când creanţa a devenit exigibilă şi până la data plăţii efective a obligaţiei cuprinse în oricare dintre aceste titluri.

Neoficial .....exista un motiv expres ...cine stie de cine este ocupat in prezent ...si ce P.C.R. are :D
aveti dreptate .va multumesc si considerati subiectul incheiat .daca si cealalta actiune trimisa la cedo se va incheia in acelas mod nu ma va mai surprinde .multumesc
Eu sper sa nu fiti dezamagit si de cea de-a doua Hotarare CEDO ....
:luck:

Alte discuții în legătură

Revizuire 408[1] daniela.tarau daniela.tarau Rugamintea mea este sa ma sfatuiti cum sa procedez in cazul in care vreau sa revizuiesc o cauza,in urma unei hotarari CEDO. Specific aici ca hotararea nu a ... (vezi toată discuția)
Cerere cedo - strasbourg fiore6 fiore6 Buna ziua! Am redactat o cerere pentru Cedo, insa nu stiu daca ar fi mai bine sa o trimit in lb engleza sau in lb romana. Care este diferenta si daca trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Prcoedura implementare decizii cedo icer84 icer84 Buna ziua! M-ar interesa sa aflu care este procedura de implementare a hotararilor definitive stabilite de Curtea Europeana a Drepturilor Omului in cazul ... (vezi toată discuția)