avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune divort- respinsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune divort- respinsa

buna ziua,
ce se intampla cand la al doilea termen judecatoarea respinge actiunea considerand ca nu sunt suficiente motive pt divort ( este recunoscuta pt astfel de "idei") .. precizez ca s-a facut ancheta, s-au audiat martori...

care este urmatorul pas?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:08, 20 Martie 2008
Dupa cum s-a mai scris prima posibilitate ar fi apelul. A doua promovarea ulterioara a unei noi actiuni de divort, temeinic motivata, de un av. hi hi iar daca nu ai motive inventeaza-le.
multumesc pt sfaturi... tin sa precizez ca cererea a fost semnata de amandoi si un avocat a redactat-o... de locuit nu mai locuim impreuna...dar am crezut ca se poate divorta civilizat fara sa se spunem lucruri neadevarata despre celalalt ...... voi astepta sentinta si voi face apel ( cred)
cam cate termen pot fi la apel?

va multumesc din nou!
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2008
mihaela22, utilizator
Stau si ma intreb cati dintre cei care au sustinut mai sus aceasta hotarare vorbesc din carti si cati se mai si gandesc la realitate... Pai cum naiba sa mai poata convietui doi oameni cand unul macar clar nu vrea??? Ce e aia "Trebuie sa aveti motive ceva mai ,, agresive" si care sa duca la concluzia ca este necesara desfacerea casatoriei."?? Iti trebuie motiv, care poate fi pur si simplu ca te-ai saturat, ca nu-l mai iubesti si/sau ca vrei altceva. Punct.

Cireasa de pe tort a fost "Sa audiati alti martori in apel in cazul in care veti uza de aceasta cale de atac si sa nu vorbeasca de bine pe sot pt ca daca este baiat de treaba se poate ajunge la concluzia ca nu este vinovat de destramarea casatoriei". Buna treaba... La asa o parere singura concluzie nu poate fi decat ca mai bine nu mai casatoresti, asa poti sa pui capat oricand, pentru ca vrei tu si nu pentru ca te-a "provocat" celalalt #-o

Ce naiba, chiar mai suntem inca atat de inchistati in vederile comuniste asupra casatoriei? E drept ca legea cere inca un motiv, dar motivul asta poate si trebuie inteles prin prisma realitatii de AZI.
daca spuneti ca a fost semnata de amandoi sotii, sa inteleg ca ati dorit "divort prin acord"??? divortul prin acord se cere numai in cazul in care sunteti casatoriti de cel putin 1 an si nu aveti copii minori rezultati din casatorie.nu cumva asta e motivul pt. care s-a respins divortul prin acord??? ori aveti un minor, ori n-aveti 1 an de casatorie???

nu va mai complicati cu apelul, initiati o noua actiune! si sa nu credeti ca daca v-a redactat-o un avocat, e absolut corecta. motivele trebuie bine intemeiate si probate cu 1-2 martori. daca ar fi un divort prin acord, eu am terminat un astfel de tip de divort, dintr-o singura infatisare. (la judecatoria sector1)



www.avocatura.cabanova.ro
Cand avocatii vin fara motive de divort bine intemeiate si martori care sa vorbeasca de bine relatia celor doi soti, in mod normal divortul trebuie respins pentru simplul motiv ca nu rezulta ca acea casatorie este functionala.
Daca relatiile dintre soti nu sunt grav si iremediabil vatamate ( ma refer la probe) este normal ca judecator sa respingi actiunea de divort.
Daca sotii sunt despartiti in fapt de ceva timp, insasi acest motiv poate constitui un motiv suficient pt desfacerea casatoriei pentru un motiv lesne de inteles, anume ca acestia nu mai au viata conjugala comuna.

Daca este vorba de acordul ambilor soti atunci este alta situatie deoarece rezulta indubitabil ca cei doi efectiv nu mai vor sa continue impreuna...
Insa, in cazul expus este exclus divortul prin acordul partilor.

Cine porneste un divort pe simplul motiv ca are dreptul la divort nu va obtine castig de cauza daca nu isi dovedeste actiunea.

Legea si practica se imbina.Judecatorii nu judeca aiurea, ei se limiteaza numai la probe pentru simplul motiv ca ,,nici ei nu sunt mai presus de lege" si nu au dreptul de a o incalca.

Cert este un lucru, ca atunci cand nu motivezi deloc divortul sau partea scrie : pentru ca asa vreau eu (adica reclamantul sau reclamanta ) actiunea urmeaza a fi respinsa in mod legal, ca neintemeiata.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Respingerea actiunii de divort calinpuiu calinpuiu Buna ziua, In ce conditii se poate ajunge la respingerea actiunii de divort pentru soti care au trait impreuna 12 ani pana la momentul introducerii actiunii ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa paratului VIOLETTUTZA VIOLETTUTZA vreau sa divortez de sotul meu,insa el nu vrea.se poate? (vezi toată discuția)
Divort cu acordul partilor arielle81 arielle81 Daca se poate as dori un formular de cerere de divort cu acordul partilor. Suntem casatoriti din anul 2004 si nu mai locuim impreuna din aprilie ... (vezi toată discuția)