avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune divort- respinsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune divort- respinsa

buna ziua,
ce se intampla cand la al doilea termen judecatoarea respinge actiunea considerand ca nu sunt suficiente motive pt divort ( este recunoscuta pt astfel de "idei") .. precizez ca s-a facut ancheta, s-au audiat martori...

care este urmatorul pas?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:08, 20 Martie 2008
Inca un aspect relevant. Daca sotul reclamant este exclusiv vinovat de deteriorarea relatiilor dintre soti fara sa dovedeasca si culpa celuilalt sot, actiunea de divort, de asemenea, se va respinge.Asa este legea.
Concluzia este ca si divortul este un proces si trebuie tratat ca atare, mai ales de catre avocati.

avocat Claudiu Lascoschi
Stiu ca asa spune legea, mai stiu insa si ca e total anacronica si ca e de-a dreptul stupid sa respingi o actiune de divort pentru ca nu rezulta ca relatiile dintre cei doi sunt "grav si iremediabil afectate". Simpla introducere a cererii de divort mie mi se pare suficient!
Cat se poate de fals.Este adevarat ca legea este provenita cu modificari ulterioare din regimul trecut dar este functionala.Legea nu impiedica desfacerea casatoriei ci cere motive temeinice.Interpretarea actuala a instantelor nu este foarte riguroasa in privinta divortului.
Cu toate acestea, daca partea nu lamureste instanta din ce motiv sau motive vrea sa divorteze ce motivatie mai are divortul, asa pur si simplu?
Un argument in plus este si acela ca s-a dat o DECIZIE A CURTII CONSTITUTIONALE ( care verifica constitutionalitatea ) prin care se pare ca s-a considerat ca probatoriul mai amplu este permis in ceea ce priveste interogatoriul la divort=D>.
Se stie ca interogatoriul nu era permis si e posibil ca instantele (nu toate ) sa nu stie inca acest lucru.

avocat Claudiu Lascoschi
Si mie mi se pare stupid sa se respinga o cerere de divort. Eu am vazut cazuri in care cei doi soti au stabilit ca in instanta sa prezinte o cerere de divort decenta ca sa nu se improaste cu noroi.
Lucru care mie mi se pare normal.

Andreea Lisievici a scris:

Stiu ca asa spune legea, mai stiu insa si ca e total anacronica si ca e de-a dreptul stupid sa respingi o actiune de divort pentru ca nu rezulta ca relatiile dintre cei doi sunt "grav si iremediabil afectate". Simpla introducere a cererii de divort mie mi se pare suficient!
Asta e un aspect care chiar ma sidereaza: daca nu esti casatorit, dar nu mai iubesti si e clar ca nu mai merge, chiar daca se poate mai rau iar "celalalt" nu bea, nu inseala (sau nu stii) si nu se poarta groaznic, poti sa te desparti decent si sa mai lasi loc si la "buna-ziua". Daca insa te-ai casatorit, nu dom'le, vine statu si te trage de urechi ca vorba aia, familia-celula de baza a societatii, te-ai casatorit pana la moarte si n-ai murit, ia sa vedem, cum indraznesti sa chitcai? Sau si mai rau, cum adica nu prezinti in instanta cu lux de amanunte ce jigodie e celalalt sau, Doamne fereste!, sa zici ca tocmai TU vrei sa divortezi...

Alte discuții în legătură

Respingerea actiunii de divort calinpuiu calinpuiu Buna ziua, In ce conditii se poate ajunge la respingerea actiunii de divort pentru soti care au trait impreuna 12 ani pana la momentul introducerii actiunii ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa paratului VIOLETTUTZA VIOLETTUTZA vreau sa divortez de sotul meu,insa el nu vrea.se poate? (vezi toată discuția)
Divort cu acordul partilor arielle81 arielle81 Daca se poate as dori un formular de cerere de divort cu acordul partilor. Suntem casatoriti din anul 2004 si nu mai locuim impreuna din aprilie ... (vezi toată discuția)