avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune divort- respinsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune divort- respinsa

buna ziua,
ce se intampla cand la al doilea termen judecatoarea respinge actiunea considerand ca nu sunt suficiente motive pt divort ( este recunoscuta pt astfel de "idei") .. precizez ca s-a facut ancheta, s-au audiat martori...

care este urmatorul pas?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:08, 20 Martie 2008
Elis, mie discutia nu mi se pare deloc oftopic.

Caludiu a punctat foarte bine. Cata vreme in alte tari divortul dureaza 5 ani (fiind precedat de o separare de drept) cred ca noi ar trebui sa zicem bogdaproste ca singurul "efort" pe care trebuie sa-l depunem e sa acordam motivarii cererii mai mult de 5 minute si sa ne convingem ca martorii propusi stiu sa deschida gura. Din pacate unii intra in instanta sa audieze martori si nu le cunosc nici macar numele, daramite ce anume au oamenii aceia de spus.

Si nu e doar o figura de stil... Chiar am vazut o judecatoare care a spus (s-a antepronuntat) "data viitoare sa va asigurati ca martorii stiu ce au de spus". (bineinteles ca "data viitoare" era divortul viitor ca pe acela l-a respins; chiar m-am uitat de curiozitate in condica a doua zi).
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2008
romascanu, moderator
Nicoleta, eu tot o consider offtopic.;)
Daca vedem de unde s-a plecat ...mesajul initial si ce s-a scris in el ... si unde s-a ajuns .. ..... la constitutionalitatea legilor, studentii din anul I etc .... atunci poate ca nu am citit eu bine aceste mesaje.
Si daca stau si ma mai uit bine pe acest topic initiatoarea mesajului a solicitat care este urmatorul pas care trebuie facut dupa ce judecatoria a respins cererea de divort , nicidecum altceva
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pai eu cred ca autoarea topicului a inteles, chiar din aceste discutii:

Urmatorul pas logic este apelul impotriva hotararii pronuntate, dar daca cererea de divort a fost proasta din croiala mai bine nu te mai incurci cu un apel, ci faci o noua cerere de divort motivata cu cap si sustinuta cu martori care stiu sa deschida gura. Punct.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2008
romascanu, moderator
Asta e problema, ca nu stim ce sa-i spunem mai degraba sa faca, depinde de motivul respingerii actiunii.
Daca ar merge in apel dar cererea initiala a fost prin acord, atunci se va respinge apelul. Daca cererea initiala a fost buna sau, chiar neclara, poate fi interpretata corespunzator, atunci merge un apel.
In functie de situatia de fapt.
Daca divortul a fost bine formulat in cerere dar s-au impoticnit martorii si in noua cerere (in caz ca nu se merge in apel) nu se arata motive noi, instanta din oficiu poate invoca exceptia autoritatii de lucru judecat. Nu?
Stiu ca fapte noi se cer numai in cazul impacarii, dar consider ca si in cazul respingerii cererii ca nedovedite, de exemplu... :-/ ar trebui aratate fapte noi. Nu neaparat petrecute DUPA respingerea cererii, dar fapte noi, in plus fata de cele aratate in cererea anterioara.

Ii putem spune doamnei numai sa mearga la un alt avocat si sa-i faca, daca e cazul, o plangere celui care i-a gresit cererea. Daca e cazul.
Am intrebat daca i-a spus avocatului ca exista un copil, poate ne spune care sunt motivele cererii, ce spune minuta, ca ce respinge cererea... In lipsa de info, Vasile... nu putem face mai mult.
Iar discutiile ulterioare cred ca ajuta oamenii interesati de subiect, caci sunt facute in jurul problemei... nu fara niciun liant cu chestiunea.
am citit , am citit , am citit...si ...am inteles...atat cat ma pricep ...
cererea nu trebuia semnata de amandoi pt ca este un copil de 3 ani... nu ma incurc cu apelul...pt ca se pare ca cererea a fost prost conceputa...astept sentinta si se deschide o noua actiune.....cu o cerere buna motivata...dar repet.... nu voi face circ la tribunal.... divortul trebuie sa se termine civilizat...asa cum va fi si relatia viitoare cu "fostul" sot.

Multumest tuturor pt mesaje!!!

Alte discuții în legătură

Respingerea actiunii de divort calinpuiu calinpuiu Buna ziua, In ce conditii se poate ajunge la respingerea actiunii de divort pentru soti care au trait impreuna 12 ani pana la momentul introducerii actiunii ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa paratului VIOLETTUTZA VIOLETTUTZA vreau sa divortez de sotul meu,insa el nu vrea.se poate? (vezi toată discuția)
Divort cu acordul partilor arielle81 arielle81 Daca se poate as dori un formular de cerere de divort cu acordul partilor. Suntem casatoriti din anul 2004 si nu mai locuim impreuna din aprilie ... (vezi toată discuția)