avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune divort- respinsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune divort- respinsa

buna ziua,
ce se intampla cand la al doilea termen judecatoarea respinge actiunea considerand ca nu sunt suficiente motive pt divort ( este recunoscuta pt astfel de "idei") .. precizez ca s-a facut ancheta, s-au audiat martori...

care este urmatorul pas?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:08, 20 Martie 2008
avokitten a scris:

prea multe prostii se trecoara pe acest tip de forum si constat ca si unii avocati sunt superficiali si nu studiaza problema sau nu-i intereseaza...dar nici nu poti cere prea mult, avand in vedere ca aceste consultatii sunt gratuite...dar sunt si avocati platiti si care isi bat joc de clienti...dupa cum se vede#-o


Astfel de pareri le dezavuez total pentru simplul motiv ca, dupa ce ca nu exprima nicio solutie pertinenta aduce critici in necunostiinta de cauza.
Interesant este faptul ca acea persoana a inteles cum trebuie sa obtina divortul si cred eu, ca finalitatea acestui forum tocmai aceasta este.
Sunt convins ca va obtine desfacerea casatoriei in conditii civilizate si cu motive suficient de temeinice pt ca orice instanta, oricat de exigenta ar fi ea, sa ii dea castig de cauza.
Cateodata multor avocati le scapa tocmai finalitatea... adica modul in care sa obtina castig de cauza in acel proces.
Este un aspect care pentru client prezinta cea mai mare importanta.

Un singur aspect relatat nu este criticabil, anume ca la bani putini... putin iese sau ... nimic.
Aceasta este drama justitiabililor din Romania, dar, vina le apartine in mod exclusiv lor.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu stiu cat de sigur este faptul ca a avut un avocat.avocat Claudiu Lascoschi

Asta nu inseamna ca a avut un avocat care sa-l asiste, ci ca a avut un avocat pentru orice operatiune in legatura cu dosarul: sa-l asiste, sa-l reprezinte, sa-i redacteze actiunea etc. In cazul de fata, i-a introdus actiunea care reprezenta cea mai mare parte din dosar.
Deci a avut un avocat care a gresit, probabil.
Insa... asa cum spunea colega mea, sunt colegi care sunt superficiali si nu argumenteaza solutiile. Sunt total de acord cu ea.

"Un singur aspect nu este criticabil"... ce inseamna asta? Ca restul toate sunt criticabile?:-/
Ce inseamna ca la banuti putini iese putin sau deloc? Adica nesimtitul, porcul, oridinarul de justitiabil care traieste intr-o tara saraca, mars de-aici! ca ai dat bani putini? :O
Daca ma duc la magazin si gasesc de vanzare paine cu 50 de bani in loc de 1 leu, inseamna ca are un sobolan mort in ea?:(
Ce gandire e asta? A, da, aia care-i determina pe justitiabili sa vorbeasca urat despre noi, avocatii si care ma determina pe mine sa le dau dreptate...
Adica avocatul care a trebuie sa apere interesele clientului nu e vinovat daca ia bani putini pentru a rezolva... nimic, nu?
Rusine acestei gandiri!
AVLIL a scris:
Ce gandire e asta? A, da, aia care-i determina pe justitiabili sa vorbeasca urat despre noi, avocatii si care ma determina pe mine sa le dau dreptate...
Adica avocatul care a trebuie sa apere interesele clientului nu e vinovat daca ia bani putini pentru a rezolva... nimic, nu?
Rusine acestei gandiri!

Subscriu!
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2008
ContSters20980, utilizator
AVLIL a scris:

"Un singur aspect nu este criticabil"... ce inseamna asta? Ca restul toate sunt criticabile?:-/
Ce inseamna ca la banuti putini iese putin sau deloc? Adica nesimtitul, porcul, oridinarul de justitiabil care traieste intr-o tara saraca, mars de-aici! ca ai dat bani putini? :O


Sa inteleg ca sugerati ca avocatii ar trebui sa nu ia deloc bani (onorarii) de la clienti ? Sau sa ia bani putini si sa se judece 2-3 ani pe cativa lei ?

Este usor sa dai vina pe avocat si sa creezi simpatie celor care nu sunt avocati.
Daca nu a fost prezent in instanta avocatul si nu stiti daca a stiut ca exista un copil minor parerea dvs. este total eronata.
Sunt convins ca vorbiti tocmai dvs. care nu acordati atentie unei cauze nici macar 30% din atentia pe care o acord eu ( evident atunci cand este complexa).

Faceti o confuzie referitor la faptul ca in general oamenii merg la avocatul care cere mai putini bani si au scazut onorariile in asemena fel din acest motiv incat in curand o sa vedeti avocati din oficiu care vor acorda asistenta juridica in cauze civile.
Justitiabilii cred in general ca avocatul nu are niciun rol in cadrul procesului.Ei zic, dar ce, eu nu stiu sa vorbesc?La ce imi trebuie avocat.
Nu stiu daca aveti cunostiinta de aceste aspecte.

Sa inteleg ca apreciati avocatii care nu iau aprope niciun ban onorariu si fac servicii gratuite ?
Problema este ca oamenii isi pot permite sa angajeze un avocat pt divort care SA FIE PREZENT IN INSTANTA, dar nu vor.NU neaparat ca nu au bani pt un divort..

Si sa acuzati un avocat total aiurea fara sa aveti nimic concret la baza consider ca este de-a dreptul nejustificat.Eu personal nu cred ca un avocat poate sa faca o asemena gafa si nu mi-ati dovedit deloc contrariul, ceea ce inseamna ca vorbiti fara niciun suport probatoriu.
Ceea ce inteleg eu din ceea ce ati scris este ca nu suferiti avocatii care isi apreciaza serviciile si onorariile in raport de munca depusa.

In Ungaria se ia pt un divort SIMPLU 1000 EURO.
In Romania onorariile pentru un divort sunt foarte scazute si sunt adaptate la standardele nationale in functie de oras.
1) Exista o piata a onorariilor care este foarte scazuta si nu se poate sustine ca o persoana nu isi poate permite un avocat.
2 ) Orice persoana care nu realizeaza venituri, in conditiile legii, are dreptul de a solicita asistenta gratuita.
Iar afirmatiile cu ,, mars" sunt facute total aiurea, ca de altfel, tot ceea ce ati scris.
Credeti ca rezulta ca sunteti desteapta daca dati vina pe un avocat care nici macar nu stiti cu certitudine daca este vinovat ?
Eu cred ca nu.

avocat Claudiu Lascoschi
AVLIL a scris:

Nu pot spune cum a fost facuta actiunea in cauza, daca avocatul stia ca aveti copil minor sau ba...

AVLIL a scris:
Ii putem spune doamnei numai sa mearga la un alt avocat si sa-i faca, daca e cazul, o plangere celui care i-a gresit cererea. Daca e cazul.
Am intrebat daca i-a spus avocatului ca exista un copil [...]

AVLIL a scris:
In cazul de fata, avocatul mi se pare ca a fost problema.

Este o opinie, am spus de la bun inceput ca nu e sigur... Asa pare, insa.

Pe mine, ca justitiabil, nu ma intereseaza frustrarile unui avocat care-si compara onorariile cu cele din Tara Laptelui si-a Mierii!!!...
Dca mi-ai cerut atat, atat iti dau. Dar tu sa ma aperi. Ca ai anumite atributii fata de mine si legea nu spune ca tu poti sa mai tai din ele.
Am avut client care mi-a spus ca nu-mi da atat de mult (era o revendicare pe legea 10 in apel dupa rejudecare)... :)) Si-i zic: eu nu pot merge 1 sau doi ani pe cat imi oferiti dv., mai ales ca eu nu pot sa fac mai putin pentru un client pentru ca mi-a platit mai putin si nu-mi convine sa muncesc pentru X lei ca sa incasez numai X/10!!! Va puteti lua oricand alt avocat!
Asa le spun mereu, eu nu iau oameni care nu inetelg ca am o raspundere si nici nu apreciez avocati care nu vad acelasi lucru!!!
Sa se duca in Ungaria, Franta, nu-i problema mea nici pentru frustrarea lor si nici pentru imposibilitatea lor de a negocia! B-)
Clientul in cauza mi-a spus ca oricum tine doar 2 termene, nu va dura un an! E motivul pentru care l-am luat! M-a contrariat! Asa ca am facut contract pe 2 termene, cu precizari exacte ale intinderii obligatiilor mele si-atat! :D
Inca mai am dosarul acela, nici nu s-a facut expertiza in cauza!!! :)) Evident ca dupa 2 termene i-am luat diferenta de bani. Dar am fost cinstita cu el mereu, nu l-am inselat, i-am spus ca are termen 3 luni de vara sa-si gaseasca alt avocat pana in toamna cand, daca merge tot cu mine, ii iau cat i-am zis... I-am trimis si in scris ca, de! sunt avocat si trebuie sa ma apar si pe mine...

Daca sunt avocati incapabili sa le arate clientilor lor ca merita onorariul, nu e problema mea, e a lor ca sunt slabi.
Acest client a fost impresionat de faptul ca toate sustinerile sunt facute atat in scris cat si oral, ca orice se depune si pe hartie, ca poti schimba decizia unui complet si nu trebuie sa ajungi sa ataci hotararea pentru asta, doar depui niste note scrise mai acide... Si a venit cu ideea unui onorariu de succes! Pe parcursul procesului!!!

Se poate sa-ti faci treaba pe onorariul pe care il meriti, trebuie doar sa fii bun! Daca nu esti, primul lucru care nu-ti iese e negocierea proprie! Daca tu nu stii sa-ti sustii cauza proprie in fata clientului, cum vei putea s-o sustii pe-a lui in fata judecatorului? :O Esti slab, esti si platit slab...

Un client e si o investitie. Trebuie sa ma platesti foarte - foarte - foarte mult ca sa nu-ti reprezint interesele cum trebuie. Caci daca tu pleci de la mine dezamagit, niciodata nu-mi vei aduce clienti... Iar castigul meu e scurt si superficial.
Daca pleci fericit, maine sau peste 3 ani, imi vei trimite un client! Asta inseamna ca eu am facut treaba buna! Asta inseamna ca, in timp, eu voi consuma mai putina energie pentru a cauta clienti si mai multa energie pentr a-i servi pe cei care vin din recomandari.

Dar asta inseamna calitate si nu sa treci prin dosare ca gasca prin apa!

Alte discuții în legătură

Respingerea actiunii de divort calinpuiu calinpuiu Buna ziua, In ce conditii se poate ajunge la respingerea actiunii de divort pentru soti care au trait impreuna 12 ani pana la momentul introducerii actiunii ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa paratului VIOLETTUTZA VIOLETTUTZA vreau sa divortez de sotul meu,insa el nu vrea.se poate? (vezi toată discuția)
Divort cu acordul partilor arielle81 arielle81 Daca se poate as dori un formular de cerere de divort cu acordul partilor. Suntem casatoriti din anul 2004 si nu mai locuim impreuna din aprilie ... (vezi toată discuția)