avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune divort- respinsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune divort- respinsa

buna ziua,
ce se intampla cand la al doilea termen judecatoarea respinge actiunea considerand ca nu sunt suficiente motive pt divort ( este recunoscuta pt astfel de "idei") .. precizez ca s-a facut ancheta, s-au audiat martori...

care este urmatorul pas?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:08, 20 Martie 2008
Eu nu cred ca legea e proasta, chiar cred ca e buna din punctul de vedere al acestui aspect si al modului foarte adaptabil la nevoile sociale in care este scrisa.
Astfel, grav si iremediabil nu are o reglementare a sensului, prin urmare aceasta impresie va fi creata in mintea judecatorului conform propriei constiinte si convingeri.
Asta inseamna ca, daca eu nu vreau sa mai traiesc impreuna cu sotul, m-am mutat de acasa, nu mai am nicio atractie opentru el, n-am mai facut sex de 3 luni... un jude ar putea considera ca este grav si iremediabil afectata casatoria noastra.
Nu e nimeni nici porc si nici fufa. :D
Am avut divort in care numai pe chestiuni de prioritati in viata, gandire si lucruri de interes pentru soti (diferite pentru fiecare) s-a pronuntat divortul.
Ca unii colegi mai cred in motive temeinice bazate pe vanatai... #-o le arat tocmai ce spunea colegul nostru Lascoschi... Anume ca, mai recent, este admisibil interogatoriul ca proba in proces de divort... :D Adica de ce nu ar ajunge asta pentru demonstrarea motivelor? :-/
Ca neacceptarea interogatoriului in domeniu era pentru a nu face partile un divort bazat doar pe faptul ca vor sa se desparta, :O astfel fiind nevoie de martori si altele pentru demonstrarea motivelor de divort... Era putintel mai complicat sa-ti cari socri, fratii etc. sa depuna marturie in instanta decat sa raspunzi unui interogatoriu.;)
Azi, s-a eliminat prostia asta. Daca intreb: mai vrei sa faci sex cu mine, nevasta? El zice: nu, in veci si-n pururi... Mai vrei copii cu mine? Nu, nu vreau niciun copil, e crezul meu in viata. Pai nu voiai cand te-am luat? Da, da' mi-am schimbat conceptiile...
Gata! Sunteti divortati! :P
Doi oameni care nu se mai vor impreuna nu pot fi tinuti de nicio lege.

Nu pot spune cum a fost facuta actiunea in cauza, daca avocatul stia ca aveti copil minor sau ba... insa restul discutiilor din topic sunt aiurea! Cum spunea Andreea, eu sunt de acord cu ea, in afara de faptul ca legea e anacronica. Eu cred ca e tocmai bine ca e atat de maleabila.
Faptul ca partile stau actualmente impreuna sau nu nu inseamna ca relatiile sunt iremediabil vatamate cum spunea cineva aici, caci iremediabil inseamna ireparabil, adica nu se mai pot repara in viitorul ap[ropiat, nu ca sunt acum stricate... Daca stau separat si considera ca pot incerca o conciliere... :P Nu are legatura una cu alta.

AVLIL a scris:
Cum spunea Andreea, eu sunt de acord cu ea, in afara de faptul ca legea e anacronica. Eu cred ca e tocmai bine ca e atat de maleabila.

probabil ca depinde cine o interpreteaza, dupa cum s-a si vazut mai sus. Daca toata lumea ar interpreta-o ca tine, as fi de acord ca e ok legea, dar am vazut tot felul de... judecati aberante care seamana cu reclama aia cu "fa-ti happy end": "Impacati-va, hai impacati-va! Da' impacati-va o data!"
PS: Daca ceva se poate nu inseamna ca trebuie. In plus, constitutionalitatea unei legi nu garanteaza justetea ei sau adaptarea la realitatea sociala. Parca legea decurgea tocmai din nevoile societatii si trebuia sa se adapteze la ele, nu? Sau asta e doar o vrajeala pretabila pentru studentii din anul I?

Nu vreau sa comentez despre studentii din anul I, dar daca s-ar respecta Constitutia si ar fi atenti la cursuri poate ca ar fi mai atenti la ea.
Curtea Constitutionala este o instanta care tine cont de realitatile sociale si de jurisprudenta C.E.D.O., IAR decizile ei sunt bine motivate si ancorate in realitatea sociala.

In Italia un divort dureaza 5 ani.Si in Irlanda exista probleme serioasa sub aspectul divortului.Asa ca, in Romania legea ,,este de treaba" zic eu.
Nu sunt adeptul cauzelor in care durata unui proces de divort sa dureze mult, ci doar ca actiunea sa fie motivata si dovedita, adica intemeiata.
In general desfasor procese rapide, dar daca nu ma grabesc sa ma judec nici C.E.D.O. nu poate sa considere ca durata procesului nu a fost rezonabila, deoarece ma pot folosi chiar de practica Curtii...

avocat Claudiu Lascoschi
Mi se pare ca topicul este actiune divort -respinsa si vad ca ajuns sa se discute despre altceva.

Cred ca trebuie inchise discutiile offtopic , iar discutiile purtate trebuie sa aiba legatura cu subiectul. :)
Cred ca cel mai simplu ar fi bine, să incercati un divort din culpă comună, fără motivarea hotarârii.

Alte discuții în legătură

Respingerea actiunii de divort calinpuiu calinpuiu Buna ziua, In ce conditii se poate ajunge la respingerea actiunii de divort pentru soti care au trait impreuna 12 ani pana la momentul introducerii actiunii ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa paratului VIOLETTUTZA VIOLETTUTZA vreau sa divortez de sotul meu,insa el nu vrea.se poate? (vezi toată discuția)
Divort cu acordul partilor arielle81 arielle81 Daca se poate as dori un formular de cerere de divort cu acordul partilor. Suntem casatoriti din anul 2004 si nu mai locuim impreuna din aprilie ... (vezi toată discuția)