avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune divort- respinsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune divort- respinsa

buna ziua,
ce se intampla cand la al doilea termen judecatoarea respinge actiunea considerand ca nu sunt suficiente motive pt divort ( este recunoscuta pt astfel de "idei") .. precizez ca s-a facut ancheta, s-au audiat martori...

care este urmatorul pas?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:08, 20 Martie 2008
Se pare,ca cererea d-voastra a fost semnata de ambii soti,in cf. cu divortul prin acord prevazut de art.613' c.proc.civ.,fara ca dumneavoastra sa va incadrati in conditiile imperative ale acestui articol,sau cel putin asa se intelege din cele spuse de dumneavoastra,ca s-a facut ancheta sociala,s-au administrat alte probe...martori etc.In aceasta situatie,in mod corect vi s-a respins divortul,daca cererea d-voastra a fost intemeiata in drept pe un articol in termenii caruia nu va incadrati .Daca asa sta situatia,o sa pierdeti si in apel.Faceti alta actiune,care sa fie intemeiata pe art. 38 codul familiei.
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2008
ALICE STRECHEANU, Avocat
:)):))
Normal.... de ce sa nu ramana toata sala cu gura cascata cand povestesti tu ce ti-a facut nemernicu/a?
Adica, ei sa n-aiba ce povesti acasa?

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Cat se poate de fals.Este adevarat ca legea este provenita cu modificari ulterioare din regimul trecut dar este functionala.

Vai, ma iertati ca am indraznit sa critic LEGEA! Sau ca, si mai rau, mi-am expus opinia personala asupra modului in care ar trebui aplicata!

PS: Daca ceva se poate nu inseamna ca trebuie. In plus, constitutionalitatea unei legi nu garanteaza justetea ei sau adaptarea la realitatea sociala. Parca legea decurgea tocmai din nevoile societatii si trebuia sa se adapteze la ele, nu? Sau asta e doar o vrajeala pretabila pentru studentii din anul I?
mihaela22 a scris:

buna ziua,
ce se intampla cand la al doilea termen judecatoarea respinge actiunea considerand ca nu sunt suficiente motive pt divort ( este recunoscuta pt astfel de "idei") .. precizez ca s-a facut ancheta, s-au audiat martori...

care este urmatorul pas?
Multumesc!


mihaela22 a scris:

multumesc pt sfaturi... tin sa precizez ca cererea a fost semnata de amandoi si un avocat a redactat-o... de locuit nu mai locuim impreuna...dar am crezut ca se poate divorta civilizat fara sa se spunem lucruri neadevarata despre celalalt ...... voi astepta sentinta si voi face apel ( cred)
cam cate termen pot fi la apel?

va multumesc din nou!


Daca s-a facut ancheta banuiesc ca acolo exista un copil minor.
Daca exista un copil minor si ati semnat cererea amandoi, atunci pe buna dreptate instanta va respins cererea. (iar despre avocat no comment).

Nu cu unul ci cu mai multi avocati de la care aveam pretentii m-am certat pe acest aspect. Si trebuia sa vina o zi in care un judecator sa puna frana acestei aberatii... Atunci cand exista copil minor cererea nu se semneaza de ambii soti, ci unul din ei face cererea in calitate de reclamant solicitand desfacerea casatoriei din cupla comuna cu o cerere MOTIVATA. Cum? Cu pricepere, cu filosofie, cu ce vreti.

Ar trebui sa zicem mersi ca Romania e inca o tara in care divortul e floare la ureche. Dar chiar sa ajungem sa pretindem instantei sa-l pronunte fara sa-i dam macar o propozitie inteligent scrisa din care sa rezulte imposibilitatea continuarii casatoriei eu zic ca-i prea mult.

Cea mai grea cerere de motivat mi s-a parut a unor doctoranzi plecati amandoi in SUA. Cand ii intrebam de motive de divort totul era extraordinar. Am deschis o carte de psihologie si un roman si-am motivat de nici mie nu-mi venea sa cred, la sfarsit, ca sandramaua vietii lor conjugale nu era asa de subreda pe cat o zugravisem eu.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2008
romascanu, moderator
romascanu a scris:
Ar trebui sa zicem mersi ca Romania e inca o tara in care divortul e foare la ureche. Dar chiar sa ajungem sa pretindem instantei sa-l pronunte fara sa-i dam macar o propozitie inteligent scrisa din care sa rezulte imposibilitatea continuarii casatoriei eu zic ca-i prea mult.

De acord, dar nu sa te apuci sa aduci martori ca celalalt e un porc, "sa nu il vorbeasca de bine" samd.
In cazul de fata intr-adevar cred ca actiunea a fost pornita prost, ce spuneam mai sus era o observatie pe procedura comuna, desigur.
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2008
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Respingerea actiunii de divort calinpuiu calinpuiu Buna ziua, In ce conditii se poate ajunge la respingerea actiunii de divort pentru soti care au trait impreuna 12 ani pana la momentul introducerii actiunii ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa paratului VIOLETTUTZA VIOLETTUTZA vreau sa divortez de sotul meu,insa el nu vrea.se poate? (vezi toată discuția)
Divort cu acordul partilor arielle81 arielle81 Daca se poate as dori un formular de cerere de divort cu acordul partilor. Suntem casatoriti din anul 2004 si nu mai locuim impreuna din aprilie ... (vezi toată discuția)