buna ziua
problema mea este urmatoarea:
sunt angajata la o societate comerciala din data de 1 martie 2006.
este o societate mica cu un numar de 5 angajati.
la angajare am semnat un contract individual de munca. (salariu minim pe economie)
incepand cu data de 3 ianuarie 2011 ma aflu in preaviz (20 de zile lucratoare), conform prevederilor art. 73 din codul muncii, urmare a desfiintarii postului pe care il ocupam.
dupa terminarea preavizului intentionez sa intru in somaj.
intrebarea mea este urmatoarea: data fiind situatia mea , pot beneficia de salarii compensatorii? si daca da, cum trebuie sa procedez?
va multumesc
si daca sa zicem ca acest cod se aproba si intra in vigoare de maine.
in cazul meu ce se intampla? daca am fost concediata in luna ianuarie si cererea pt salarii compensatorii am facut-o in luna februarie?
se va mai respecta in cazul meu art 247?
Da, se va respecta intrucat legea nu are efect retroactiv ... Principiul neretroactivitatii legii civile este regula potrivita careia legea se aplica situatiilor care intervin dupa intrarea ei in vigoare nu si acelor situatii petrecute anterior in intrarii in vigoare a legii.
In art.15 alin.2 din Constitutie este reglementat , si anume: Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.
De asemenea in art.1 C.civ. este reglementat : Legea dispune numai pentru viitoru; ea n'ar putere retroactiva.
Disponibilizare
raducraciun
BUNA ZIUA. EU AM PRIMIT UN PREAVIZ DE 20 ZILE....IN URMA ACESTUI PREAVIZ AM DEPUS O CERERE LA REGISTRATURA UNITATII IN CARE AM CERUT SA MI SE ACORDE UN SALARIU ... (vezi toată discuția)