ma scuzati pt insistente
de cand ma aflu in preaviz stau numai pe net si pe diferite site-uri gasesc fel si fel de opinii in legatura cu aceste salarii compensatorii
vreau ca ceea ce fac sa fie sigur sa nu ma trezesc ca mi se rade in nas
de aceea de cate ori am o neclaritate intreb aici
de ex ....am citit ca prevederile contractului colectiv de munca la nivelul ramurii comert, se aplica doar in cazul acelor societati care au semnat un asemenea contract.....si eu una nu am de unde sa stiu daca firma la care am lucrat are semnat un asemenea contract
ma scuzati si va multumesc foarte mult pt lamuriri
Contract colectiv de munca la nivelul Ramurii Comert pe anul 2010 Inregistrat la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale cu nr. 42/01/11.02.2010 stipuleaza :
Art. 3. - (1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum urmeaza:
a) pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din ramura comert pentru care s-a incheiat prezentul contract colectiv de munca, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt), care sunt prezentate in Anexa nr. 3 la prezentul contract, sau daca au ca domeniu principal de activitate comertul, alimentatia publica, distributia, inchirierea bunurilor imobiliare proprii, jocurile de noroc si pariurile, conform codurilor CAEN: 45, 46, 47, 56, 68.2, 92;
b) pentru toti salariatii incadrati la angajatorii care fac parte din grupul de unitati pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca la acest nivel, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt);
c) pentru toti salariatii angajatorului, in cazul contractelor colective de munca incheiate la nivel de unitate, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt).
Revin si eu prin a va spune, in primul rand, buna ziua
Azi am fost la societatea unde am lucrat sa-mi iau decizia de incetare a c.i m.
Situatia salariala nu s-a definitivat, pt acest lucru urmand sa mai fac un drum la ei peste o saptamana.
In legatura cu salariile compensatorii care imi revin si despre care am discutat cu dumneavoastra pe acest forum, am primit un raspuns cel putin stupid din partea angajatorului,zic eu.
In momentul cand le-am comunicat verbal (in scris urmeaza s-o fac saptamana viitoare) despre aceste salarii, am primit urmatorul raspuns: "NOI NU TE-AM CONCEDIAT, NOI TE-AM BAGAT IN SOMAJ''
Astept asadar reactia si comentariile dumneavoastra la acest raspuns.
Va multumesc!