buna ziua
problema mea este urmatoarea:
sunt angajata la o societate comerciala din data de 1 martie 2006.
este o societate mica cu un numar de 5 angajati.
la angajare am semnat un contract individual de munca. (salariu minim pe economie)
incepand cu data de 3 ianuarie 2011 ma aflu in preaviz (20 de zile lucratoare), conform prevederilor art. 73 din codul muncii, urmare a desfiintarii postului pe care il ocupam.
dupa terminarea preavizului intentionez sa intru in somaj.
intrebarea mea este urmatoarea: data fiind situatia mea , pot beneficia de salarii compensatorii? si daca da, cum trebuie sa procedez?
va multumesc
Subsemnata............-..........,avand in vedere ca in baza deciziei nr......din....incepand cu data de............ imi intrerupeti activitatea conform art..........din Codul muncii, prin prezenta va aduc la cunostinta ca in conformitate cu art.76 alin 1 din Conntractul...........pe ramura comert ,ramura din care face parte si unitatea in care mi-am desfasurat activitatea, va revine obligatia ca odata cu celelalte drepturi de lichidare sa-mi platiti si doua salarii compensatorii.
Refuzul dumneavoastra de a accepta plata salariilor compensatorii ma va determina sa va actionez in instanta.
Data :
Semnatura
prevederile din contractul colectiv de munca pe ramura comert sunt aceleasi si in 2011 sau s-a schimbat ceva?
am citit ceva ce tinea numai de perioada 2007-2010
si inca ceva: in cererea mea pt salariile compensatorii tre sa amintesc si de art 78 ,alin 1, din contractul colectiv de munca la nivel national? (cu toate ca de aici reiese ca as avea dreptul doar la un salariu compensatoriu)
1)Contract ramura comert incheiat pe inregistrat pe 11.02.2010
Art. 4. - (1) Prezentul contract se incheie pe o perioada de un an, cu posibilitatea revizuirii.
(2) Daca niciuna dintre parti nu denunta contractul cu 30 de zile inainte de expirarea perioadei pentru care a fost incheiat, valabilitatea acestuia se prelungeste pana la incheierea unui nou contract .
am gasit textul contractului colectiv de munca unic la nivelul ramurii comert pe anul 2010
la anexa 3 este lista unitatilor in cadrul carora se aplica prevederile contractului colectiv de munca incheiat la nivelul ramurii comert pe anul 2010 (unitati cu mai mult de 20 de angajati)
firma la care sunt angajata nu apare in aceasta lista
ce ziceti?
Disponibilizare
raducraciun
BUNA ZIUA. EU AM PRIMIT UN PREAVIZ DE 20 ZILE....IN URMA ACESTUI PREAVIZ AM DEPUS O CERERE LA REGISTRATURA UNITATII IN CARE AM CERUT SA MI SE ACORDE UN SALARIU ... (vezi toată discuția)