avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... inregistrarea audio este proba?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

inregistrarea audio este proba?

Buna ziua ! Am fost le ITM si am depud o sesizare. Cineva m-a sfatuit sa merg la patron si sa cer in scris ca nu au de lucru pentru mine. M-a sunat contabila sa-mi spuna ca nu poate sa-mi dea in scris ca nu au nevoie de mine, sa stau linistita ca nu-mi desface contractul deoarece sunt insarcinata. Nu au comenzi ,deci sa stau acasa fara bani pentru ca momentan asta este situatia. Am inregistrat pe telefon tot ce mi-a spus . Credeti ca-mi foloseste la ceva? Va multumesc
Pana la art. 15-16, ramaneti la inceputul legii unde chiar la art. 1 se spune ca legea nu se aplica si continutului comunicarii. :D Care nu se stocheaza la vreun operator.
Legea 298/2008 a fost si declarata neconstitutionala in Decizia CCR 1258/2009.
Pe scurt, da banu si ai probe in instante tot ce vrei pf
Asta e
Okey si daca "Legea 298/2008 a fost si declarata neconstitutionala in Decizia CCR 1258/2009."

Ca va tot certati toti in topicu asta, poate cineva furniza informatii concrete? gen lege articol?
ca pana la urma sunt interpretate toate in instanta, lumea se logheaza aici pentru informatii generale ca tot la un avocat se apeleaza in final


Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2011
ContSters192354, utilizator
Legea fiind neconstitutionala, nu se aplica. O cititi degeaba pe net, nu are efecte.

Nu puteti obtine ulterior autorizatia pentru niste inregistrari deja realizate (vorbim de penal). In privinta litigiilor civile, daca cititi paginile de mai sus, veti observa ca parerile sunt impartite daca pot fi folosite aceste inregistrari in instanta.
@cati1985ro ... asa va inchipuiti d-voastra ca trebuie sa fie sau aveti experienta personala la baza afirmatiei cu banu'?
apoi, credeti ca exista cate o lege si un articol pentru orice? :rofl: nope, nu-i asa!

inregistrarile se pot folosi ca mijloc de proba daca n-au fost obtinute prin savarsirea unei fapte interzise de lege sau in legatura cu aceasta. punct.
nu exista pareri impartite (ar presupune pluritatea de afirmatii reciproc contradictorii si in acelasi timp adevarate) ci doar o parere corecta si mai multe gresite.
de unde stiti ca parerea mea e corecta iar a altora gresita? afara de ipoteza in care aveti disponibilitatea necesara unui efort intelectual pentru a urmari rationamentul si a cantari argumentele autandu-i eventualele defecte, nu aveti de unde.
daca credeti ca e prea dificila varianta de mai la deal puteti apela la alternativa comoda in care nu numai ca angajati un ganditor juridic profesionist a.k.a. avocat/ jurist ca sa va faca lumina ci credeti in parerea lui chiar daca nu va poate motiva rational cum a ajuns la ea :O

Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica audio,important! Sonji Sonji [b]Mijloc de proba inregistrarile audio-telefonice[/b]. Daca acele inregistrari au fost trecute pe un cd sau un memory-stick si nu sunt pe suport original, in ... (vezi toată discuția)
Furt informatii - inregistrat audio adriantemax adriantemax In ce masura sunt valabile interceptarile audio realizate la un birou. Spre ex sa lase cineva un mp3 player pe "record" care poate ramane si 20 de ore si sa ... (vezi toată discuția)