rarespopa a scris:
Prezumtia privind incredintarea copilului mic mamei nu a fost inlocuita cu "interesul superior al copilului". Acesta este un rationament strict personal al dumneavoastra. Cum ati ajuns la aceasta concluzie?
Am ajuns la aceasta comcluzie dupa studierea a zeci de materiale si carti in limba engleza.
Nu este un rationament al meu, nu imi permit sa fac asemenea rationamente.
Repet pentru cine vrea sa se informeze , ca sa putem discuta contructiv si documentat, le pot pune la dispozitie zeci de materiale relativ la acest subiect.
Materialele care le-am postat pana acum au fost ignorate sau deformate in discutie. Vedeti si acele afirmatii relativ la atasament ale unei doamne psiholog.
Inteleg dificultatea deciziei de incredintare, din perspectiva discriminarii parintilor , dar sa o privim din perspectiva interesului superior al copilului.
Daca judecatorului ii este foarte dificil sa ia o decizie, ce face, inventeaza o prezumtie arbritara si se leaga de ea?
Daca criteriile de apreciere ale interesului superior al copilului ar fi legiferate, judecatorul ca este deacord ca nu, ca vrea ca nu vrea, ca a fost format cu prezumtii invechite, nu mai conteaza, aplica legea si gata.
Canada , Franta si alte state au aceste criterii legiferate .
Daca "judecatorii supremi" sunt parintii , si nu li se poate reprosa nimic, niciunuia, ca sa nu il discriminam pe unul dintre parinti ce facem, il lasam sa incalce drepturile celuilalt parinte si implicit si ale copilului?
Am obosit sa arat ca unul din criteriile de baza de care ar trebui sa se tina cont in procesele de incredintare , este capacitatea unui parinte de a respecta drepturile celuilalt parinte. Daca s-ar fi procedat asa, zeci si sute conflicte inutile ar fi fost evitate intr-o forma eleganta.
Pentru ca , niciun parinte nu se mai simtea "protejat" de interesul superior al copilului , percepea altfel acest interes, iar atitudinea cooperanta venea de la sine. Dar de ce sa fii cooperant si sa te gandesti si la drepturile altora inclusiv ale propilului tau copil, cand stii ca poti sa te gandesti numai la drepturile tale si sa mai si obtii exlusiv exercitarea acestor drepturi prin hotarare judecatoreasca intr-o maniera extrem de usoara.....