avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Imi place acest blog...
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Imi place acest blog...

Sunt cateva bloguri pe care le citesc cu placere. Unul dintre acestea este al lui Vlad Petreanu (Amar de Zi), un jurnalist inteligent, fost ‘’antenist’’ care si-a dat demisia de curand de la trustul autointitulatului cool mogul – de care de asemenea imi place, e dreptul meu :)
Poate aveti si voi bloguri pe care le urmariti, spuneti aici...

Acesta este textul in care a descris ''procesul'' de lichidare dupa ce si-a dat demisia.

Lichidarea
- Cleşte sertizor.
- Ce-i aia?
- Cleşte sertizor. Pentru papuci d-ăia, la cable.
- N-am luat niciodată aşa ceva. La ce mi-ar fi trebuit?
- Aşa figuraţi.
- Nu cred. Aş vrea să văd şi eu unde am semnat pentru asta.
- E o situaţie mai veche, de prin 2007. Eu sunt nou, n-o am.
- Păi şi-atunci?
- Nu ştiu, aşa figuraţi.
Administratorul se uită la ceas. Curând se termină programul. În faţa lui, catastife, caiete, dosare, foi prinse cu agrafe şi capse. Creioane, pixuri aliniate pe masă. Un monitor de calculator, stins. O tastatură pusă deoparte, nefolosită. Un calendar prismatic din carton lucios. Ordine, disciplină, alinieri, spaţiu atribuit după un regulament misterios.
Eu, în picioare.
- Mai aveţi un brother touch.
- Asta chiar nu ştiu ce e.
- Nici eu, dar e la dumneavoastră.
Lichidarea e momentul ultimei clarificări între tine şi firmă, un partaj în avantajul unuia singur. Compania vrea totul înapoi, chiar şi ce n-a avut. Erorile sunt numai ale tale.
- ªi un generator.
- Generator? Cum, generator?
- Ton generator.
- Adică generator de ton? Nu de curent?
- Aşa scrie. Nu ştiu de care e.
Imposibil să-nţelegi ceva.
Sfârşitul unui contract e aici o epopee cu încleştări de voinţe, învinuiri, trădări şi acte de eroism. Într-un birou, cineva îţi semnează, cu un zâmbet complice, fără a mai verifica (“doar ne ştim, dom’ Petreanu”). În altul, omul îţi împărtăşeşte anecdote:
- Ce-aveţi dumneavoastră e mizilic. ªtiţi că sunt şi flotoare pe unele inventare.
- Ce fel de flotoare?
- D-alea de veceu.
- ªi vine cineva să le verifice vreodată?
- Comisia.
Comisia. Sunt oameni plătiţi să numere flotoarele de wc. Câte facultăţi îţi trebuie pentru asta? Cu cât poţi plăti aşa o specializare?
- ªi să vă zic una tare.
- Ia zi.
- ªapa de beton din platoul ăsta din stânga?
- Nu cred.
- Ba da. E şi aia pe inventarul cuiva. Nu vă spun cine, dar e pe inventarul cuiva.
O şapă de beton de 400 mp, pe un inventar. Absolut autentic.
În alt birou, întâlnesc un păţit.
- Mie mi-au cerut să iau în inventar nişte role de scotch.
La videotecă, sistemul mă dă în fapt. “Figurez” cu 5 casete beta, luate acum vreo 10 ani.
- Păi cum, doamnă, astea nu se casează? După 10 ani?
- Ba da, dar trebuie să le aduceţi ca să dea comisia cu ciocanu-n ele.
Comisia. Oare ciocanul de casat al comisiei e pe inventarul comisiei? Dacă se rupe de la atâtea casări, se întocmeşte referat de casare pentru ciocanul de casat? Se face altă comisie ca s-o verifice pe prima? Dacă membrii comisiei au vrut să-şi însuşească ilegal obiectul şi doar au pretextat că s-a rupt?
Dileme.
În alt birou:
- Măi, la mine au stat 3 zile să numere elemenţii pilonului de emisie.
- Cum?
- Da, cică avea 16 elemenţi, dar la vedere nu erau decât vreo 5, restul erau alte piese şi nu pricepeau unde e tot pilonul.
Televizoarele atârnate pe pereţi; o cafetieră; 4 birouri; un calculator; 4 monitoare; un fierbător, un cuptor cu microunde, un frigider; măsuţe, scaune, sertare pe role, parchet, un UPS, 4 cămăşi, alte obiecte cu indicative misterioase, imposibil de identificat, boxe de calculator, fibra optică.
Fibra optică?
- Păi şi ce fac acum?
- Acum le predaţi.
- Cui?
- Găsiţi dumneavoastră pe cineva.
Administratorul priveşte prin mine, fără expresie.
- Păi eu ce treabă mai am? Cum să decid eu cine va folosi aceste obiecte? E treaba companiei, nu a mea. Eu nici nu mai lucrez aici.
- Nici a mea nu e.
Suntem blocaţi. Ar trebui, deci, să lansez un concurs prin redacţie – care vreţi obiecte? Ar trebui să umblu de la unul la altul, împingând oamenilor sub pixuri procese verbale pentru lucrurile Antenei.
- Prietene, uite care-i treaba… Ia-le dumneata, că eşti administrator, şi dup-aia le atribui cui va lucra cu ele.
- Păi şi ce, să mă duc eu în fiecare zi să verific că mai sunt acolo? Găsiţi dumneavoastră.
Nici o şansă. Omul e-nţelegător ca o stâncă prăvălită-n drum.
Pe listă, o ultimă aberaţie: licenţa de muzică Antena 3.
Carevasăzică, muzica de post e pe numele meu în inventarul acestui administrator. Muzica de generice, de promo, de post, de aşteptare, semnalele de comutare, ilustraţiile audio, toată identitatea sonoră a Antenei 3.
E şi normal – a fost una din deciziile pe care a trebuit să le semnez în 2005, când Antena 3 era doar o idee.
Ca atare, dacă nu pot scăpa de cleştele sertizor, de generatorul de ton, de cafetieră şi de sertarele cu role şi de toate celelalte nr.crt.-uri din catastifele administratorului, poate că ar trebui să păstrez şi muzica postului.
Să mă caute comisia dup-aia. Sau poate vreun colecţionar.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:47, 14 Iunie 2017
Ce este fericirea ?

Scris de Scientia.ro
Sâmbătă, 02 Aprilie 2011 10:42

Despre fericire s-au exprimat mulţi dintre marii filozofi ai umanităţii. Probabil că pentru mulţi dintre noi dobândirea fericirii este un deziderat important. Este însă posibil să devenim fericiţi? Ce trebuie să facem pentru asta? Iată ce spune "cel mai fericit om din lume"...


Poate unii dintre voi ştiu că există un călugăr budist, fost biochimist la Institutul Pasteur şi actualmente foarte apropiat de Dalai Lama, pe numele său Matthieu Ricard, despre care nu rareori s-a ajuns să se spună că ar fi "cel mai fericit om din lume". ªi nu este un apelativ gratuit, ci unul cu o solidă bază ştiinţifică. S-a ajuns la această formulă în urma unor teste clinice intensive desfăşurate la Universitatea dn Wisconsin. Nu vom intra în detalii cu privire la natura investigaţiilor efectuate acolo, ci ne vom îndrepta atenţia asupra fericirii, aşa cum o descrie cine altul decât ... "cel mai fericit om din lume".

În cadrul conferinţei TED a cărei înregistrare o puteţi urmări mai jos, francezul ajuns călugăr budist vorbeşte despre natura fericirii, despre dacă şi cum ne-am putea antrena mintea pentru a căpăta o stare de seninătate şi împlinire, despre experienţele cotidiene care ne-ar putea duce într-acolo.

E oare posibil să ne transformăm felul de a fi, să ne transformăm mintea? Sunt emoţiile negative şi distructive intrinseci naturii minţii noastre? E schimbarea emoţiilor, trăsăturilor, stărilor noastre posibilă? Pentru a afla, spune Ricard, trebuie să ne întrebăm care este natura minţii. Deoarece materialul de bază al conştiinţei este, în opinia francezului, cogniţia pură, atunci există şi posibilitatea de schimbare, toate emoţiile fiind trecătoare. Acesta este terenul propice pentru antrenamentul minţii.

Deşi suntem pregătiţi să petrecem 15 ani educându-ne, suntem dispuşi apoi să facem jogging, fitness şi tot felul de lucruri pentru a rămâne frumoşi, petrecem totuşi surprinzător de puţin timp având grijă de ceea ce contează mai mult: felul în care funcţionează mintea noastră. Care este, în ultimă instanţă, lucrul care determină calitatea experienţelor noastre.


[ link extern ]

Sursa:[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
Carp Mircea, utilizator
@ovi_dragomir :bow:

Inteleg de ce va place [ link extern ] :
Am luat unul dintre textele publicate acolo:

Descopera calitatea defectului tau!

O femeie bãtrâna din China avea doua vase mari, pe care le atârna de cele douã capete ale unui bãt, si le cãra pe dupã gât. Un vas era crãpat, pe când celalalt era perfect si tot timpul aducea întreaga cantitate de apa. La sfârsitul lungului drum ce ducea de la izvor pana acasã, vasul crãpat ajungea doar pe jumãtate. Timp de doi ani, asta se întâmpla zilnic: femeia aducea doar un vas si jumãtate de apã. Bineînteles, vasul bun era mândru de realizãrile sale. Dar bietului vas crãpat îi era atât de rusine cu imperfecþiunea sa, si se simtea atât de rãu ca nu putea face decât jumãtate din munca pentru care fusese menit! Dupã 2 ani de asa zisã nereusitã, dupã cum credea el, i-a vorbit într-o zi femeii lângã izvor: "Mã simt atât de rusinat, pentru ca aceastã crãpãturã face ca apa sa se scurgã pe tot drumul pânã acasã!" Bãtrâna a zâmbit, "Ai observat ca pe partea ta a drumului sunt flori, insã pe cealaltã nu?" "Asta pentru ca am stiut defectul tãu si am plantat seminte de flori pe partea ta a potecii, si, in fiecare zi, în timp ce ne întoarcem, tu le uzi." "De doi ani culeg aceste flori si decorez masa cu ele. Dacã nu ai fi fost asa, n-ar mai exista aceste frumuseti care împrospãteazã casa."

Cand i-am dat prietenei mele sa citeasca aceasta metafora, a inceput sa rada:"Deci din aceasta cauza te-ai facut tu trainer - ca vorbesti prea mult!". M-am amuzat si cred ca, pana la un punct ii dau dreptate. Pentru ca toti avem defecte de care nu suntem mandri sau pe care ceilalti ni le-au subliniat in defavoarea noastra, uitam ca aceste defecte poarta in ele tocmai samanta unui mare dar.

Daca vorbesti prea mult si doresti sa impartasesti si celorlalti din interiorul tau, cu o pregatire adecvata, poate ca poti fii trainer.

Daca esti o persoana foarte sensibila si consideri lucrul acesta un neajuns, ai putea sa iti transformi sensibilitatea intr-o forma de arta: sa canti, sa pictezi, sa dansezi, sa scrii poezii.

Daca esti obsedat de detalii si lucruruile trebuie sa fie mereu perfecte, poate ca ti se potriveste o cariera ca organizator de evenimente.

Daca esti o persoana timida, poate ca tocmai timiditatea ta te poate face sa iti dezvolti observatorul interior si sa descoperi lumea si oamenii din jurul tau.

Deunazi una dintre cursantele pe care le am in formarea [editat] era suparata pe ea insasi ca este prea timida si, evident, lucrul acesta o deranja in relatiile cu ceilalti. Surpriza a venit insa, atunci cand, la una dintre aplicatiile din curs, fiecare cursant trebuia sa creeze metafore despre lucrurile importante din viata.
Cursanta noastra ne-a oferit atunci una dintre cele mai placute experiente de grup: ne-a impartasit cele mai frumoase metafore pe care ea le-a creat ad-hoc.

Exemple mai sunt o multime si cred ca si tu poti sa dai cateva din propria experienta. Iar daca vei considera ca nu ai defecte sau ca nu le poti spune pe nume, intreaba-i pe cei care te cunosc: sunt o sursa importanta si bogata de informatii despre tine. Ia aceste lucruri pe care le afli si transforma-le in avantajul tau. Nu costa, nu doare si nu ai ce pierde!

Sa va surprinda viata!

Maria Cotoi



Metafora creionului - Paulo Coelho - preluat de pe www.strategiidesucces.ro

Copilul îsi privea bunicul scriind o scrisoare. La un moment dat, întreba:
- Scrii o poveste care ni s-a întâmplat noua? Sau poate e o poveste despre mine?
Bunicul se opri din scris, zâmbi si-i spuse nepotului:
- E adevarat, scriu despre tine. Dar mai important decât cuvintele este creionul cu care scriu. Mi-ar placea sa fii ca el, când vei fi mare.
Copilul privi creionul intrigat, fiindca nu vazuse nimic special la acesta.
- Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am vazut în viata mea!
- Totul depinde de felul cum privesti lucrurile. Exista cinci calitati la creion, pe care daca reusesti sa le mentii, vei fi totdeauna un om care traieste în buna pace cu lumea.

Prima calitate: poti sa faci lucruri mari, dar sa nu uiti niciodata ca exista o Mâna care ne conduce pasii. Pe aceasta mâna o numim Dumnezeu si El ne conduce totdeauna conform dorintei Lui.

A doua calitate: din când în când trebuie sa ma opresc din scris si sa folosesc ascutitoarea. Asta înseamna un pic de suferinta pentru creion, dar pâna la urma va fi mai ascutit. Deci, sa stii sa suporti unele dureri, pentru ca ele te vor face mai bun.

A treia calitate: creionul ne da voie sa folosim guma pentru a sterge ce era gresit. Trebuie sa întelegi ca a corecta un lucru nu înseamna neaparat ceva rau, ceea ce este neaparat e faptul ca ne mentinem pe drumul drept.

A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioara, ci mina de grafit din interior. Tot asa, îngrijeste-te de ce se întâmpla înlauntrul tau.

Si, în sfârsit, a cincea calitate a creionului: lasa totdeauna o urma. Tot asa, sa stii ca ceea ce faci în viata va lasa urme, astfel ca trebuie sa încerci sa fii constient de fiecare fapta a ta.


Ovidiu...se pare ca iti place forumul pe care ti l-am recomandat. Ceea ce ai postat este superb....Te asteptam cu noi postari...si multumim. :)

Alte discuții în legătură

Epigrama :) ContSters240593 ContSters240593 [i]Recidivistului:[/i] La stalpul infamiei pus Regrete-l chinuiau nespus. Da-n mai putin de-o saptamana, Vandu si stapul pe sub ... (vezi toată discuția)
Blogurile anului 2009 MobilierCafenele MobilierCafenele Deoarece blogurile sunt noul \"trend\" privind informatia pe internet, as dori sa va intreb care sunt, in opinia dvs, cele mai interesante bloguri pe care ... (vezi toată discuția)
Definitii despre viata rodica_post rodica_post Un mesaj foarte frumos pentru toti Cind tu aveai 1an ea te hranea si te imbaia. I-ai multumit plingind toata noaptea. Cind tu aveai 2 ani ea te-a ... (vezi toată discuția)