avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Imi place acest blog...
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Imi place acest blog...

Sunt cateva bloguri pe care le citesc cu placere. Unul dintre acestea este al lui Vlad Petreanu (Amar de Zi), un jurnalist inteligent, fost ‘’antenist’’ care si-a dat demisia de curand de la trustul autointitulatului cool mogul – de care de asemenea imi place, e dreptul meu :)
Poate aveti si voi bloguri pe care le urmariti, spuneti aici...

Acesta este textul in care a descris ''procesul'' de lichidare dupa ce si-a dat demisia.

Lichidarea
- Cleşte sertizor.
- Ce-i aia?
- Cleşte sertizor. Pentru papuci d-ăia, la cable.
- N-am luat niciodată aşa ceva. La ce mi-ar fi trebuit?
- Aşa figuraţi.
- Nu cred. Aş vrea să văd şi eu unde am semnat pentru asta.
- E o situaţie mai veche, de prin 2007. Eu sunt nou, n-o am.
- Păi şi-atunci?
- Nu ştiu, aşa figuraţi.
Administratorul se uită la ceas. Curând se termină programul. În faţa lui, catastife, caiete, dosare, foi prinse cu agrafe şi capse. Creioane, pixuri aliniate pe masă. Un monitor de calculator, stins. O tastatură pusă deoparte, nefolosită. Un calendar prismatic din carton lucios. Ordine, disciplină, alinieri, spaţiu atribuit după un regulament misterios.
Eu, în picioare.
- Mai aveţi un brother touch.
- Asta chiar nu ştiu ce e.
- Nici eu, dar e la dumneavoastră.
Lichidarea e momentul ultimei clarificări între tine şi firmă, un partaj în avantajul unuia singur. Compania vrea totul înapoi, chiar şi ce n-a avut. Erorile sunt numai ale tale.
- ªi un generator.
- Generator? Cum, generator?
- Ton generator.
- Adică generator de ton? Nu de curent?
- Aşa scrie. Nu ştiu de care e.
Imposibil să-nţelegi ceva.
Sfârşitul unui contract e aici o epopee cu încleştări de voinţe, învinuiri, trădări şi acte de eroism. Într-un birou, cineva îţi semnează, cu un zâmbet complice, fără a mai verifica (“doar ne ştim, dom’ Petreanu”). În altul, omul îţi împărtăşeşte anecdote:
- Ce-aveţi dumneavoastră e mizilic. ªtiţi că sunt şi flotoare pe unele inventare.
- Ce fel de flotoare?
- D-alea de veceu.
- ªi vine cineva să le verifice vreodată?
- Comisia.
Comisia. Sunt oameni plătiţi să numere flotoarele de wc. Câte facultăţi îţi trebuie pentru asta? Cu cât poţi plăti aşa o specializare?
- ªi să vă zic una tare.
- Ia zi.
- ªapa de beton din platoul ăsta din stânga?
- Nu cred.
- Ba da. E şi aia pe inventarul cuiva. Nu vă spun cine, dar e pe inventarul cuiva.
O şapă de beton de 400 mp, pe un inventar. Absolut autentic.
În alt birou, întâlnesc un păţit.
- Mie mi-au cerut să iau în inventar nişte role de scotch.
La videotecă, sistemul mă dă în fapt. “Figurez” cu 5 casete beta, luate acum vreo 10 ani.
- Păi cum, doamnă, astea nu se casează? După 10 ani?
- Ba da, dar trebuie să le aduceţi ca să dea comisia cu ciocanu-n ele.
Comisia. Oare ciocanul de casat al comisiei e pe inventarul comisiei? Dacă se rupe de la atâtea casări, se întocmeşte referat de casare pentru ciocanul de casat? Se face altă comisie ca s-o verifice pe prima? Dacă membrii comisiei au vrut să-şi însuşească ilegal obiectul şi doar au pretextat că s-a rupt?
Dileme.
În alt birou:
- Măi, la mine au stat 3 zile să numere elemenţii pilonului de emisie.
- Cum?
- Da, cică avea 16 elemenţi, dar la vedere nu erau decât vreo 5, restul erau alte piese şi nu pricepeau unde e tot pilonul.
Televizoarele atârnate pe pereţi; o cafetieră; 4 birouri; un calculator; 4 monitoare; un fierbător, un cuptor cu microunde, un frigider; măsuţe, scaune, sertare pe role, parchet, un UPS, 4 cămăşi, alte obiecte cu indicative misterioase, imposibil de identificat, boxe de calculator, fibra optică.
Fibra optică?
- Păi şi ce fac acum?
- Acum le predaţi.
- Cui?
- Găsiţi dumneavoastră pe cineva.
Administratorul priveşte prin mine, fără expresie.
- Păi eu ce treabă mai am? Cum să decid eu cine va folosi aceste obiecte? E treaba companiei, nu a mea. Eu nici nu mai lucrez aici.
- Nici a mea nu e.
Suntem blocaţi. Ar trebui, deci, să lansez un concurs prin redacţie – care vreţi obiecte? Ar trebui să umblu de la unul la altul, împingând oamenilor sub pixuri procese verbale pentru lucrurile Antenei.
- Prietene, uite care-i treaba… Ia-le dumneata, că eşti administrator, şi dup-aia le atribui cui va lucra cu ele.
- Păi şi ce, să mă duc eu în fiecare zi să verific că mai sunt acolo? Găsiţi dumneavoastră.
Nici o şansă. Omul e-nţelegător ca o stâncă prăvălită-n drum.
Pe listă, o ultimă aberaţie: licenţa de muzică Antena 3.
Carevasăzică, muzica de post e pe numele meu în inventarul acestui administrator. Muzica de generice, de promo, de post, de aşteptare, semnalele de comutare, ilustraţiile audio, toată identitatea sonoră a Antenei 3.
E şi normal – a fost una din deciziile pe care a trebuit să le semnez în 2005, când Antena 3 era doar o idee.
Ca atare, dacă nu pot scăpa de cleştele sertizor, de generatorul de ton, de cafetieră şi de sertarele cu role şi de toate celelalte nr.crt.-uri din catastifele administratorului, poate că ar trebui să păstrez şi muzica postului.
Să mă caute comisia dup-aia. Sau poate vreun colecţionar.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:47, 14 Iunie 2017
Imbracata in fericire

“Cine n-a incercat pe lume vreun necaz
Acela nu cunoaste al fericirii haz. “

( Proverbe populare )

Si acum ma simt de parca as fi alunecat intr-un hau, de unde nu reusesc sa ies. Incerc in disperare sa excaladez peretii inghetati si umbriti de pesimism. Totul e atat de sumbru si atat de mort.
Speranta si dorinta parca au paralizat, ascunzandu-se de mine… de propria lor stapana.
Prin bezna ce tainuia in sufletul meu, sticlea un capac de stilou. Oare ce as face cu el? -ma intrebam- oare as putea sa il infing in perete si sa ma salvez?
Nu!
Am aprins ultima tigara cu ultimul bat de chibrit si incep a-mi potrivi rimele pe o foaie.
Zadarnic… gandul tot la evadare imi era, dar condeiul nu ma asculta.
E-o poezie despre-o poezie. Ce sec! – ar spune unii…
Dar pas cu pas, cuprinse intr-o strofa, se agata cuvinte cu rima, ritm si masura, lasandu-se insirate pe foaie:

” Mi s-astern mii de rime in gand,
Le cern pe foaie dar nu pot scoate un cuvant,
Incerc aievea, nu pot scrie ce gandesc
E-o incercare in van, ca rimele nu se potrivesc.
Si m-as destainui in glas de poezie lina
Dar prin minte- un voal de fericire plina…”

Aici m-am oprit. O senzatie de caldura im bucura sufletul. Nu inteleg, tocmai aici in mijlocul unui turture ?!!
Acum am realizat. Fericirea era unicul mod de ma elibera de asediul umbrei. Si acum sunt fericita. Sunt fericita pentru ca am putut scrie, ca am putut zambi. Nimic nu mai conteaza.
M-am imbracat intr-o fericire saraca, cum ar spune lumea. Uitand complet ca lucrurile simple sunt cele mai complexe.

[ link extern ] /
Felurite (abia) aşteptări

Oamenilor le place să aibe aşteptări, adică atât să aştepte cât şi să se aştepte. Cu privire la a se aştepta am mai scris puţin: ecuaţia aşteptări=mici garantează o urmă de reuşită căci evită nişte frustrări când universul nu ridică omul, situaţia, obiectul, relaţia la nivelul proiecţiei anterior făurite.
Acum mă fascinează aşteptarea provenită din exprimări de genul ’abia aştept să plec în concediu şi să lenevesc’, ’abia aştept să curgă ploaia’, ’abia aştept să mă arunc în gol’ etc. Deşi ştiu că sunt umane şi naturale, am o uşoară reţinere în a înţelege manifestările de genul şi astfel generez un soi de enervare internă pentru stupiditatea afirmaţiei. Plus că n-am replică. Ce să-i spui persoanei care abia aşteaptă să latre câinii? Că tu te-ai spânzura ca ei să i se întâmple mai repede? N-am ajuns la un astfel de nivel de empatie. Că şi tu abia aştepţi ceva pentru tine? N-ar avea relevanţă faţă de tema pusă în discuţie.
Nu vreau să încerc o re-editarea a filosofiei de viaţă potrivit căreia ’The journey is the destination’, cu toate că pare plauzibilă, dar îi văd pe cei cu afirmaţii despre ’abia a aştepta’ ancoraţi la propriu, deci cu o ancoră uriaşă, de un moment viitor. ªi se trag aşa într-o inerţie moale către ea, iar până acolo nu văd în lateral sau măcar în locul unde păşesc.
Cea mai tembelă aşteptare a fost în miezul verii: ’abia aştept să vină iarna’. Să mori tu? ªi cât aştepţi ce faci? Îţi numeri degetele şi desenezi oameni de zăpadă pe pereţii albi? Iar dacă iarna nu vine cu omătul pe care ţi-l doreşti ce faci? Vei aştepta cu înfrigurare iarna viitoare? Cam aici intenţionam să ajung. Ancorarea pierde momentele şi ratează timpul până la ancoră, fără să existe garanţii că acolo va fi conform aşteptărilor (de celalalt fel). Eu nu vreau să-mi fie vremea un tren cu vagoane de aşteptări acorate. În mai puţin de 0,1% din cazuri mi-am dorit să ajung acasă. Chiar dacă era pentru nevoia imperativă de odihnă, duş, internet. Îmi doresc să preţuiesc mai tare voluptatea unui prezent pe care îl desenez cu ce fac în momentul de faţă şi cu ce zice mintea mea. Ultimele două ocazii cand aşteptam ceva ce-mi semăna a eliberare de poveri s-au dovedit dezastruoase. Eliberarea s-a convertit într-un mare gol, iar liniştea imaginată a devenit un zumzet certăreţ şi vijelios.
Deci nu mai vreau sa abia aştept nimic. Vreau ACUM, AICI, TOT. Pot să visez ACUM, AICI, TOT, fără să neglijez pe ce calc doar pentru că visul îmi arată un covor nesfârşit de verde înierbat. ªtiu că sună a ’cu capu-n nori şi picioarele pe pământ’, dar important e cum se simte, nu cum sună ;)
Tu ce abia aştepţi?

[ link extern ]
Cei mai rai copii ai nostri
Alice Nastase - Buciuta

Imi spun mereu ca trebuie sa ne tratam barbatii ca pe copiii nostri. Si nu ma refer la alint, nici la iubire, nici la ingaduinta. Ci la sentimentul apartenentei iremediabile pe care nu il avem decat pentru fapturile pe care le-am nascut.

In clipele de cumpana, in momentele de incercare, ma straduiesc sa imi aduc aminte ca am promis ca legatura noastra va fi pentru totdeauna. Si, ca sa imi amintesc parfumul lui “totdeauna”, ma gandesc la dragostea pentru copiii mei. Imi readuc in minte legatura de sange, suflet si nemurire care exista intre mine si ei, si ma lupt sa-mi reasez nemultumirile, temerile, ingrijorarile pe care le simt din pricina barbatului meu in aceeasi matca a iertarii neconditionate.

“Orice s-ar intampla pe pamant, eu voi ramane mama ta si te voi iubi fara masura”, spun oricarui copil al meu, chiar si atunci cand sunt suparata pe el. In schimb, pentru barbatul meu incapatanat, neatent sau mincinos, imi gasesc instinctiv o replica in care vine intotdeauna vorba despre finalul iubirii, despre ruperea unei legaturi care, uite, ne aduce mai mult rau decat bine, despre cat de efemere sunt juramintele pe care le incalcam, e limpede, in fiecare zi.

“In fiecare zi ne batem joc de pasari, de iubire si de mare”, recit fara vorbe, cu ochi inlacrimati. Si dupa ce imi linistesc plansul in perna, imi fac, in gand, exercitiile de dragoste. De mare dragoste. Imi spun, a mia oara, ca asa cum nu-mi las copiii la orfelinat nici atunci cand sunt mincinosi, neascultatori, incapatanati, ciudati sau nerecunoscatori, tot asa n-ar trebui sa vreau sa-mi las barbatul la caminul de soti abandonati, chiar si atunci cand e neiubitor si neatent, ciudat si nerecunoscator, mincinos si neloial iubirii noastre.

Si, ca sa-mi fie mai usor, ca sa-mi fie mai greu, imi amintesc ca mi-am crescut singura pruncii si ca, daca ei gresesc, am eu insami partea mea de vina. Si-mi amintesc, ca sa-mi fie mai usor, ca sa-mi fie mai greu, ca barbatul mi-a crescut dupa regulile si dupa poftele altor femei, iar eu l-am recuperat tarziu, dedulcit la minciuna, resemnat la tradare, ostenit de neputinta. Si ca, oricat de mult m-as lupta, nu pot sa schimb trecutul. Poate doar viitorul.

Barbatii nostri sunt la fel de ai nostri cum ne sunt copiii. Pentru ca sunt, de fapt, tot un fel de copii. Cei mai rai copii ai nostri. Si, intr-un fel dureros si deznadajduit, cei mai doriti, cei mai iubiti, cei mai cautati. Si cel mai greu de pastrat.

[ link extern ] /
Cadere...



Mi-e drag sa zbor, mi-e drag sa simt bucuria, iubirea, daruirea, compasiunea. Insa zborul nu este intotdeauna lin, cad si nu o data.. ci de multe ori. Atunci ma simt umilita, ma simt neputincioasa, simt o furie de nedescris pe mine, pe viata, pe tot ceea ce ma inconjoara.
Cad acum... insa ma vad in oglinda cum cad.. ma observ si vad ca e nevoie de caderea aceasta. E neplacut, doare, dar nu ma pot opri din cadere. Mi-e frica insa stiu ca n-am putere sa imi gasesc echilibrul, nu acum.. stiu ca n-am de ales decat sa imbratisez si sa accept caderea.
Nu inteleg nimic.. dar stiu ca nu e nimic de inteles.. ma doare totul si totusi durerea nu vine din suflet, ma simt goala de energie.. si totusi undeva exista un izvor gata sa fie descoperit.
Ma uit la mine si reusesc sa fur un zambet, ma uit la mine si imi sterg lacrimile nevinovate, ma uit la mine si sadesc in ochii mei speranta.

Abandonez totul... ma las sa cad.. probabil am nevoie sa imi creasca noi aripi.

Sarah McLachlan - Fallen
[ link extern ]


[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
Andreea-Ionescu, utilizator
Despre fericire si neputinta de a o trai...


Daca privesti in jurul tau cu ochii sufletului, ramai surprins cat de mult s-a decolorat lumea sufletelor noastre…si cat de slab i-a devenit parfumul!Si atunci nu poti sa nu te intrebi cum oare am reusit sa ne indepartam atat de mult de omul din noi , aceea parte zamislita cu atata dragoste si daruire de catre Dumnezeu. Ii scriam odata unei prietene, ca de cele mai multe ori, fericirea devine un banal paradox…toti o cautam cu disperare dar atunci cand o intalnim o ocolim cu diplomatie, invocand tot felul de motive: ,,nu era ceea ce-mi doream…”, ,,astept ceva mai bun…”, meritam mai mult…”,si exemplele pot continua. Realitatea este insa cu totul alta, renunţam sa traim fericirea nu din cauza unor astfel de motive , ci pentru ca nu avem curajul sa o traim… E mult mai usor sa ne plangem in fiecare clipa nefericirea si nedreptatea acestei vieti , decat sa accepti fericirea unei clipe…asa te contopesti cu ceilalti , acceptand rolul care ti se ofera in piesa unei banale existente. Nu ai nevoie de prea mult efort sa joci un asemenea rol ,actorii seamana atat de mult unii cu altii incat inertia devine mecanismul masinii lor, intr-un scenariu pe cat de banal , pe atat de uzat! Cineva spunea că Dumnezeu e fericirea suprema. Daca privim din alt unghi aceasta afirmatie , putem compara fericirea cu Dumnezeu…e la fel de impalpabila si pentru a o putea simti trebuie mai intai sa credem in ea, in lipsa oricaror dovezi senzoriale sau perceptuale. Pe Dumnezeu Il purtăm cu totii in sufletele noastre, fie ca, constietizam sau nu acest lucru. Misiunea noastra e doar de a-L redescoperi …la fel e si cu fericirea. Ea e acolo in sufletele noastre , si ar fi nevoie doar de un minim efort de a o descoperi , cu toate acestea ea ramane în continuare la rangul de ideal. De cele mai multe ori lipsa fericirii o plasam in sanul divinitatii , fara a ne da seama ca daca e cineva responsabil de lipsa ei , atunci aceea suntem noi . Spuneam la inceput ca e uimitor cat de mult ne-am departat de ceea ce inseamna cuvantul om . Fiind prinsi in suvoiul evolutiei , incercam sa ajungem super oameni…rolul de simplu om devenind mult prea uzat pentru o specie atat de evoluata ca noi! Asa ca incercand sa fim super oameni nu mai avem nevoie de fericire ci de super fericire. Am cladit astfel o definitie mai complexa acestei trairi ,incat acum pentru a fi fericit ai nevoie de adevarate minuni in viata ta .Lucrurile simple , chiar daca sunt minunate, nu se mai incadreaza in definitie , iar lumea nu-ti recunoaşte fericirea…Exista niste versuri ale unui cantec care mie-mi place tare mult , si care se refera la ce inseamna o minune:,,minunea e ca o umbra; e mereu langa tine dar de multe ori nu o vezi, asa ca ceea ce trebuie sa faci dacă ai norocul sa intalnesti o minune, e sa privesti la soare măcar o data pe zi…”
Permanent cei cu morala isi vor face probleme in initierea de actiuni care ii afecteaza si pe ceilalti. si asta nu din altruism, neaparat. asa au fost educati. nu putem mereu sa fim egoisti. uneori lasam momentele de fericire sa plece pentru ca suntem prea incrancenat prinsi in norme sociale, relatii sociale si asa mai departe.

Calea de mijloc cred ca este cea mai grea, rezidand in faptul ca si ranim si nici nu atingem fericirea. aici, repet, ma refer la oamenii cu morala si care nu sunt nici egoisti, nici altruisti. Se intampla cazuri in care doresti sa iti hranesti pur si simplu inima sau sufletul, insa acest lucru poate ca nu ar fi in concordanta cu felul in care ai fost educat si felul in care ai fost nascut, iar daca o faci, poti rani pe cineva drag. si de aici poti pierde pe termen lung. o fericire de moment te poate afecta pe termen indelungat. de obicei acestea sunt fericiri frivole, fericiri egoiste, poate ca fara insemnatate daca stai sa te gandesti, ca vorba aia: mai bine un an vultur, decat zece ani cioara, esti acum intr-un moment de bucurie exacerbata, care te trimite intr-un paroxism si apoi...dupa acele momente, vezi ca totul de fapt e praf sau fum, te gandesti la linistea ta, pe care ai pierdut-o, extremele nu sunt bune, iar noi trebuie sa invatam sa fim cumpatati.

Probabil ca fericirea nu este atat o stare, cat mai degraba un proces continuu.. Si se prea poate ca fericirea sa nu fie atat un scop in sine, cat mai degraba un motiv ce ne ajuta sa mergem inainte pe calea catre ea.. Iar daca lucrurile ar sta asa si nu altfel, am putea presupune chiar ca fericirea este asemenea dragostei.. un sentiment care se invata.. Cat despre legatura dintre bogatie si fericire, cineva spunea: ,,Niciodata nu am vazut om bogat care sa fie fericit, dar foarte rar mi-a fost dat sa vad vreun om sarac care sa nu-si doreasca sa ajunga bogat"

Eu deocamdata doar traiesc, si pot - comparativ cu a nu putea fi fericit. Cred ca incep sa accept ca viata e mai monotona decat mi se parea acum 10 ani. Acum 10 ani credeam ca pot face orice, ca voi ajunge undeva, ca o sa fiu fericit.La naiba. Am facut cam aceleai chestii, am invatat putin din greseli dar am si repetat cateva, acum sunt ceva mai distant. Fericirea deci... nu stiu. Nu prea am ce spune... e placuta cand e, oricum dispare, si intre doua varfuri de satisfactie, muuuulta zona gri.



In dimineata in care soarele mi-a atins ochii am privit prin acest mare mister si am apropiat culoarea cerului de senzatia mea de a vedea. Te-am aprins din ganduri si ti-am dat stralucire din cuvinte. Nu vreau sa fiu acolo unde incepe fericirea, ci vreau sa traiesc acolo unde soarele scufunda lumea in tacere... nu vreau sa privesc cum se termina ziua, vreau sa invat sa o pretuiesc prin ochii tai...nu vreau sa astept sa rasara o noua zi, ci s-o sa traiesc din plin pe cea pe care o am... deci, cand voi fi pe culmea acestei vieti atunci voi sti ca fericirea nu trebuie cautata in ceilalti ci in insasi senzatia noastra de a ne dori impliniti si fericiti….Sa fiti iubiti si fericiti… G.T


[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Epigrama :) ContSters240593 ContSters240593 [i]Recidivistului:[/i] La stalpul infamiei pus Regrete-l chinuiau nespus. Da-n mai putin de-o saptamana, Vandu si stapul pe sub ... (vezi toată discuția)
Blogurile anului 2009 MobilierCafenele MobilierCafenele Deoarece blogurile sunt noul \"trend\" privind informatia pe internet, as dori sa va intreb care sunt, in opinia dvs, cele mai interesante bloguri pe care ... (vezi toată discuția)
Intra aici cu sufletul si esti mai acasa ca oriunde... justitiarul3 justitiarul3 Daca iubesti poezia, daca esti fascinat de frumusetea cuvantului... nu sta pe ganduri, scrie, scrie asa cum stii tu, incepe cu putin si mai ales nu-ti fie ... (vezi toată discuția)