avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa radio
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa radio

Buna seara,
Am o mica firma a carei sediu este la mine acasa. Am primit o factura de la studioul teritorial de radio sa platesc o taxa pentru serviciul public de radiodifuziune. La fima nu am aparat de radio, de fapt nici eu nu am aparat de radio, dar platesc prin factura de curent. Ce este de facut in aceasta situatie ?
Va multumesc
Am urmarit cu mare atentie cele scrise pe acest subiect fiind si eu in aceasta situatie, firma fiind la domiciliul meu si unde eu platesc aceasta taxa. Ceea ce ma intriga pe mine este faptul ca distinsii moderatori, avocati si consilieri juridici care urmaresc, si urmaresc cu mare atentie ceea ce se dezbate, intervin doar in probleme minore, fara a prezenta un punct de vedere bine informat si temeinic argumentat cu privire la aceasta tema. Pina la urma noi dorim un sfat, ce sa facem, sa platim sau nu aceasta taxa. Vedeti ca interpretarea difera de la judet la judet, si din pacate de la instanta la instanta. Am vazut de multe ori la doua cauze cu speta identica aceasi instanta sa dea verdicte total diferite.
sandman a scris:

marius_es72

, dupa 2 ani, pe motiv ca nu exista un contract intre beneficiar si distribuitor, adica "între părţi nu s-au încheiat contracte scrise care să ateste existenţa clauzei penale". Deci procesele declarate de "baietii destepti" de la Radio pleaca, din start, cu un picior gresit, intrucat ei cheama in instanta, dar fara sa existe baza legala de citare in calitate de parat a cuiva.

In cazul asta, de ce li se admite actiunea in instanta? Judecatorii aia nu stiu jurisprudenta?

Sandman,

Judecatorul cauta ceva legat de jurisprudenta doar atunci cand e nesigur pe el, in rest e treaba avocatului sa ai aduca aminte judecatorului ca exista deja cazuri similare. Altfel, la cat lucreaza bietii judecatori, ar sta mai mult prin arhive cautand jurisprudente decat in sala de judecata :))
iuliurs a scris:

Am urmarit cu mare atentie cele scrise pe acest subiect fiind si eu in aceasta situatie, firma fiind la domiciliul meu si unde eu platesc aceasta taxa. Ceea ce ma intriga pe mine este faptul ca distinsii moderatori, avocati si consilieri juridici care urmaresc, si urmaresc cu mare atentie ceea ce se dezbate, intervin doar in probleme minore, fara a prezenta un punct de vedere bine informat si temeinic argumentat cu privire la aceasta tema. Pina la urma noi dorim un sfat, ce sa facem, sa platim sau nu aceasta taxa. Vedeti ca interpretarea difera de la judet la judet, si din pacate de la instanta la instanta. Am vazut de multe ori la doua cauze cu speta identica aceasi instanta sa dea verdicte total diferite.

Iulius, asa e, de asta s-a inventat Curtea de Apel, Curtea Suprema si CEDO, cand drepturile tale nu sunt respectate de o instanta, mergi mai departe. Iar domnii consilieri ne vor consilia doar in cazul in care le-o solicitam, cu cateva mici exceptii la forumul asta, restul prefera sa fie contractati si nu doar contactati. Asta spune multe legat de modul in care domnii consilieri isi selecteaza clientela, mai bine zis de modul in care habar n-au s-o selecteze. Si cum veni vorba de asta, multumesc personal lui elis si altor consilieri care au intervenit in acest forum, la acest subiect sau chiar si la alte subiecte.

Celorlalti le doresc calatorie sprancenata si somn usor. Cand omul are o nelamurire si tu taci, se numeste ori lipsa de bun simt (asta ca sa nu folosesc cuvinte mai dure) ori paralelism cu subiectul discutat. Sper sa fie al doilea punct motivul "tacerii" celorlalti consilieri care si-au bagat doar nasu' prin subiect, fara sa dea si raspunsuri pertinente. Toata stima pentru consilierii care ne-ajuta si ne lumineaza pe intortocheatul drum al legilor de la noi! =D>
Am primit si eu notificare pentru plata taxei radio pe doi ani, le-am trimis un mail prin care ii informam ca firma nu are contract cu Societatea de radio, de asemenea la adresa respectiva eu, ca persoana fizica am achitat taxa radio, si se considera dubla impunere si sa vedeti ce raspuns am primit >

Buna ziua
referitor la mailul dvs
fiecare firma activa este obligata prin lege sa achite taxa pe audiovizual.Este vorba despre legea 533 si HG 977 din 2003
Nu aveti nevoie de contract, firmele platesc dupa codul fiscal nu dupa sediu sau nr de aparate sau CAEN
Toate firmele achita aceasta taxa la sc electrica( adica electrica le retine aceasta taxa mai putin celor care au inregistrat firmele acasa sau sunt in chirie - aceeia achita la noi)
Daca nu achitati suntem nevoiti s va trecem la refuz de plata si veti suporta consecintele legii de taxa radio

Cu respect
Alina Birzog
Serv Marketing Radio Cluj
Ce parere aveti ?
Iuliurs, revezi cu atentie toate paginile acestui post si vei gasi raspunsul dorit, in special paginile 5,6 si 7
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Taxa radio - felicitari! traiasca avocata de la cluj! Dana Marin Dana Marin [b]Felicitari doamnei avocate de la Cluj ca ne-a salvat de cosmarul taxei radio![/b] De-abia azi am aflat, cautind subiectul pe Google. Eu am platit in ... (vezi toată discuția)
Taxa radio-tv - raspuns de la srr rusugaby rusugaby Salut, Am primit de la SRR Iasi o instiintare de plata a taxei radio-tv pentru o perioada de 3 ani. Le-am trimis e-mailul urmator: \\\"Buna ... (vezi toată discuția)
Sa facut dreptate!firmele nu mai sunt obligate sa plateasca taxa radio-tv Marian Turtoi Marian Turtoi I=D>n sfarsit s-a facut dreptate,comerciantii nu mai platesc biruri catre Societatea de stat (si la propriu si la figurat)TVR si RADIO.Sa vedem cine va ... (vezi toată discuția)