avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lipsa contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lipsa contract de munca

lucrez de 4 ani la o firma privata ca magazioner,luna trecuta a trebuit sa fiu internat de urgenta si operat.Am cerut adeverinta de la firma si mi au spus ca n au de unde ca nu figurez ca angajat si m au dat afara. ce pot sa fac in conditiile astea? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 19 Februarie 2013
Se pare ca este posibila si o derogare de competenta ... sunt mai multe variante :
1. vor pleca in control - asa cum se face mai nou - la Deva si vor verifica cele mentionate de dvs in sesizare.

2. vor redictiona sau vor solicita ajutorul celor de la ITM Hunedoara in vederea solutionarii petitiei dvs ...
au trecut cele 45 de zile si n am primit nimic,am mai trimis un mail in care i am intrebat daca au primit sesizarea si cand o sa primesc raspuns si tot nimic.Ar ajuta daca as trimite o reclamatie MMFPS? Este pentru prima data cand am de a face cu birocratia romaneasca,si nu mi place deloc.Nu sunt sigur dar parca din banii mei sunt platiti
Da, puteti sesiza MInisterul Muncii , cat si Inspectia Muncii cu privire la acest lucru ...
Am sesizat si inspectia muncii si MMFPS,nici un raspuns.Acum ii voi da in judecata,dar deja mi e groaza,daca nici acolo nu voi fi bagat in seama?
eqvagel a scris:

Am sesizat si inspectia muncii si MMFPS,nici un raspuns.Acum ii voi da in judecata,dar deja mi e groaza,daca nici acolo nu voi fi bagat in seama?

A trecut termenul de 30 de zile de la data cand ati sesizat aceste institutii ? ... puteti sa le actionati in instanta de contencios administrativ , daca nu v-au raspuns in acest termen ...

Daca promovati un litigiu, instanta va acsculta ambele parti si va administra probele propuse de dvs , dar si de angajatorul dvs.

Alte discuții în legătură

Pot sa mai am drept la imdemnizatia de somaj? cipcip cipcip am primit preaviz, in exemplarul meu sunt instiintat de decizia firmei nimic mai mult , dar exemplarul care la depus firma la ITM este modificat sau altul ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului mad_john mad_john am si eu o nelamurire, am plecat de la firma la care am lucrat la data de 31 ianuarie, cu acea data mi s-a facut incetarea contractului cu acordul partilor, ... (vezi toată discuția)
Patronul refuza plata salariului auTos auTos Buna ziua , de curand mi-am dat demisia de la o firma la care am fost angajat timp de 7-8 luni.Dupa ce mi-am depus demisia patronul m-a amenintat ca daca nu ... (vezi toată discuția)