mariana_en a scris:
eu nu am gasit decat situatii referitoare la revocare...:D..oricum, mi se pare ca problema merita discutata
dupa parerea mea, persoana putea fi trasa la raspundere din momentul consumarii infractiunii de santaj...daca se marginea la un singur act de executare, era clar.
cat despre termene, cred ca ai dreptate...nici eu nu vad ce termen curgea in favoarea lui din momentul consumarii...
ramane de vazut
in alta ordine de idei, o parere referitoare la 66 G1 (purtarea abuziva)? sincer, caut un exemplu care sa stea in picioare de fapta care sa poata fi incadrata juridic asa cum s-a descris la varianta b..concret, ce trebuie sa faca ala pt a se retine concurs IDEAL intre purtare abuziva si omor comis in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu ale victimei..
(am discutat un pic si pe celalalt topic, dar hai sa mai auzim si alte pareri)
Ca exemplu iti pot da situatia in care faptuitorul, functionar in acceptiunea art 147 CP, in exercitarea atributiilor de serviciu savarseste un omor , victima fiind la randul sau functionar aflat in exercitarea atributiilor de serviciu...avand in vedere ca valorile sociale ocrotite prin incriminarea purtarii abuzive, respectiv a omorului sunt diferite ( apararea prestigiului autoritatii in care isi desfasoara serviciul functionarul public sau functionarul, respectiv ocrotirea dreptului la viata ),prin actiunea faptuitorului sunt intrunite elementele constituive atat ale purtarii abuzive cat si ale omorului prevazut de art.174 f, astfel ca mi se pare normal sa se retina purtare abuziva si omor aflate in concurs ideal.