avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor! Fondul de rulment este optional sau nu...pana ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor! Fondul de rulment este optional sau nu...pana la urma?

Fondul de rulment este pana la urma obligatoriu sau nu? Pot sa nu il platesc....si daca da in baza carei legi?
Adiministratorul a inclus pe listele de cheltuieli fond de rulment fara a avea acordul prealabil al proprietarilor? e corect?
Pot sa nu il platesc? ....
Va rog sa-mi raspundeti cat mai repede...
Multumesc
Cel mai recent răspuns: +×÷= , utilizator 18:40, 23 Februarie 2018
:offtopic:
Sunt de acord cu dvs, dar mesajele postate nu trebuie sa se refere numai la o anumita persoana, ele sunt citite de mai multi utilizatori si poate le este greu sa citeasca. Sunt de parere ca prin contraargumente putem demonta tot ce a spus unul din useri.
Dar in cazul nostru nu exista o hotarare de constituire a fondului de rulment din partea Adunarii Gen a proprietarilor....
Atunci ...ce faci il accepti pt ca ti l-a pus pe lista administratorul...? sau poti sa iei atitudine intr-un fel...
As vrea sa stiu dc potrivit legislatiei in vigoare trebuie obligatoriu sa se constituie acest fond de rulment sau e la latitudinea asociatiei de proprietari..?
Multumesc
ionela maria a scris:

Dar in cazul nostru nu exista o hotarare de constituire a fondului de rulment din partea Adunarii Gen a proprietarilor....
Atunci ...ce faci il accepti pt ca ti l-a pus pe lista administratorul...? sau poti sa iei atitudine intr-un fel...
As vrea sa stiu dc potrivit legislatiei in vigoare trebuie obligatoriu sa se constituie acest fond de rulment sau e la latitudinea asociatiei de proprietari..?
Multumesc

Este foarte corect sa luati atitudine. Convocati adunarea generala si propuneti penalizari pentru cei care nu achita fondul de rulment in maxim 3 luni. Fondul de rulment este obligatoriu dar adunarea generala poate hotara modalitatea de plata a acestuia ( tot o data sau in mai multe transe lunare), procentul de penalizare aplicat pentru cei care nu-l platesc in termenul stabilit, etc.
1.penalizarile la fondul de rulment se aplica tot dupa 50 zile? de cand ? de la prima rata sau ultima?
2.Ex. nu am platit fd rulment in val de 100lei,si am restanta la ch. intretinere de..80 lei.Este corect sa se plateasca penalizari la ambele sume, eu avand restanta doar cei 80 lei.
3.cred ca acest fd de rulment este singura..investitie pt care platesti penalizari in loc sa beneficiezi de dobanda.
Corect cred ca ar fi asa: furnizorii penalizeaza dupa .20 zile de la emiterea facturii.(ex.5 a lunii)Factura poate fi calculata si afisata in 2 zile. Raman 4 saptamani sa platesc cheltuielile,dupa care sa fiu penalizat,numai pt o singura suma. Asa ,in per de 50 zile(max), platesc penalizare la o suma pe care ar trebui s o investesc,urmand sa platesc si restul
ce datorez asociatiei.
SI inca o problema..de ce administratorul isi ia integral indemnizatia ..daca eu nu am achitat suma respectiva? De unde completeaza suma respectiva?
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
ContSters43672, utilizator
@adriantot, ionela maria este in situatia in care i-a fost impus acest fond de rulment, dorind sa conteste acest fond. pentru documentare, cititi art 24 din HG1588/2007
de asemenea, confom legii 230/2007 :
Art. 30. - (1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
a) duce la indeplinire hotararile adunarii generale si urmareste respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere ale asociatiei de proprietari;
b) emite, daca este cazul, decizii scrise privind reguli pentru ducerea la indeplinire a hotararilor adunarilor generale si pentru respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere, precum si alte decizii ce privesc activitatea din asociatia de proprietari;

conform hg 1588/2007, art 17, paragraf (3), deciziile comitetului executiv trebuie aduse la cunostinta fiecarui proprietar in parte, fie prin afisare datata la avizier. conform hg1588, o decizie a comitetului executiv poate fi contestata in instanta in termen de 45 de zile de la data afisarii ei.
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
ContSters62736, utilizator

Alte discuții în legătură

Penalizari in cadrul asociatiei de proprietari AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Cum se pot aplica penalizari in cadrul unei asociatii de proprietari? (vezi toată discuția)
Calcul penalizari adriandanciu90 adriandanciu90 Buna seara. Daca prin adunarea generala s-a stabilit un procent de 0,1% pe zi de intarziere incepand cu prima zi de dupa expirarea celor 50 de zile de la ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere luminita ursu luminita ursu am ramas restantiera la intretinere este legal ca sa fie penalitatile mai mari decat restanta asta in conditia care eu mi-am luat angajamentul de-a a plati ... (vezi toată discuția)