musac a scris:
1.penalizarile la fondul de rulment se aplica tot dupa 50 zile? de cand ? de la prima rata sau ultima?
2.Ex. nu am platit fd rulment in val de 100lei,si am restanta la ch. intretinere de..80 lei.Este corect sa se plateasca penalizari la ambele sume, eu avand restanta doar cei 80 lei.
3.cred ca acest fd de rulment este singura..investitie pt care platesti penalizari in loc sa beneficiezi de dobanda.
Corect cred ca ar fi asa: furnizorii penalizeaza dupa .20 zile de la emiterea facturii.(ex.5 a lunii)Factura poate fi calculata si afisata in 2 zile. Raman 4 saptamani sa platesc cheltuielile,dupa care sa fiu penalizat,numai pt o singura suma. Asa ,in per de 50 zile(max), platesc penalizare la o suma pe care ar trebui s o investesc,urmand sa platesc si restul
ce datorez asociatiei.
SI inca o problema..de ce administratorul isi ia integral indemnizatia ..daca eu nu am achitat suma respectiva? De unde completeaza suma respectiva?
1. si 2. la afisarea intretinerii (care ar trebui sa fie datata), intr-o anumita luna, aveti de plata plata cheltuielilor + un fond de rulment (afisat intr-o rubrica separata). daca nu ati efectuat plata in cele 50 de zile de la data afisarii intretinerii pe luna respectiva, veti fi supus penalizarilor pentru ambele sume (cheltuieli+fond de rulment)
3. se pare ca nu ati inteles nimic din postarea mea din 11 septembrie 2008, ora 20:11, asa ca
MA VAD NEVOIT SA VA EXPLIC DIN NOU, PENTRU ULTIMA OARA, ACELASI SUBIECT :
fondul de rulment este un fond constituit pentru efectuarea platilor catre furnizori. aceste facturi sint emise pentru niste servicii de care ati beneficiat cu mai bine de o luna in urma efectuarii calculului de intretinere (la radet, apa nova, salubrizare, etc) si pe care dvs aveti obligatia sa le platiti in cele 20 zile de la data afisarii (+30 zile fara fara penalitati). NICIUN FURNIZOR NU EMITE FACTURI PENTRU UN SERVICIU CARE URMEAZA SA BENEFICIATI, CI NUMAI PENTRU SERVICIILE DE CARE ATI BENEFICIAT. decalajul dintre momentul in care dvs ati beneficiat de acele servicii si momentul platii intretinerii este de aproximativ 2 luni (in cazul dvs chiar 3 luni, deoarece ati afirmat ca aveti deja o restanta de 80 lei). atunci cum puteti afirma ca
cred ca acest fd de rulment este singura..investitie pt care platesti penalizari in loc sa beneficiezi de dobanda.
din moment ce dvs platiti (chiar si cu intirziere) intretinerea pentru niste servicii care v-au fost prestate ???#-o
si, culmea neobrazarii ... sa mai emiti si pretentii sa ti se plateasca si dobinda :duh:
ati mai scris :
Dar e greu sa se raspunda,atunci cand nu sunt citate.
cind v-am dat citate din legislatia in vigoare n-a fost bine, cind ati dat citate nu v-a fost bine (ca s-au intors impotriva dvs), iar acum va plingeti ca nu vi se argumenteaza cu citate. poate ar fi cazul sa va hotariti ce vreti, tovarase musac, ca nici dvs nu mai stiti. asta ca sa nu mai vorbesc despre intelegerea a ceea ce posteaza cei de pe site si, mai ales, intelegerea textelor de lege.
ati mai afirmat ca:
O lista semnata de de presedintele asociatiei si pres. com. de cenzori,nu intodeauna reflecta corectitudinea
ati facut vreodata contestatie la acea lista semnata de respectivii, sau doar veniti sa ne impuiati noua capul cu frustrarile dvs de la bloc ?:O
poate ca ar fi cazul sa va infiintati propria dvs asociatie de proprietari in acel bloc, in care sa faceti regulile dvs, ca observ ca sinteti impotriva tuturor. deja ati bifat al patrulea user care va considera gigi contra.
OFF TOPIC: exista o vorba ... "cind doua persoane, care nu se cunosc intre ele, spune celui de-al treilea ca este beat, ar fi cazul sa se duca la culcare". v-ati pus cumva intrebarea daca nu cumva logica dvs este defecta, dvs fiind intotdeauna impotriva tuturor ?