avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor! Fondul de rulment este optional sau nu...pana ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor! Fondul de rulment este optional sau nu...pana la urma?

Fondul de rulment este pana la urma obligatoriu sau nu? Pot sa nu il platesc....si daca da in baza carei legi?
Adiministratorul a inclus pe listele de cheltuieli fond de rulment fara a avea acordul prealabil al proprietarilor? e corect?
Pot sa nu il platesc? ....
Va rog sa-mi raspundeti cat mai repede...
Multumesc
Cel mai recent răspuns: +×÷= , utilizator 18:40, 23 Februarie 2018
Eroare la ordinul de marime....Stie ceva, dar nu stie bine.......:)) A, bun.....stie....=D>
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
elga50, moderator
Si E INTREBARE...stiati ca ca fondul de rulment se majoreaza zilnic cu 2%... Stie cineva unde si ce se face cu aceasta suma?

daca veti avea curiozitatea sa cititi legea 230 si hg 1588, si veti dori sa si intelegeti ceea ce veti citi acolo, nu in alte acte normative (cod penal, cod civil, constitutie), veti descoperi acolo un paragraf care face referire la acel procent de maxim 0,2%/zi pentru penalizarile pentru restantele care depasesc cele 50 de zile de la afisare, la care v-am facut referire in raspunsurile date mai sus, intrebari pe care nici macar nu ar fi trebuit sa le mai puneti daca citeati macar aceste acte normative, din care am dat nenumarate citate ca sa inteleaga si cei care nu au citit legea.
puneti mina pe lege si ochelarii pe nas si cititi CU ATENTIE cele doua legi, ca din aceasta cauza aveti TOTDEAUNA numai pozitii contrare legii si nu intelegeti ce vrea sa spuna legislatia in vigoare pe acest domeniu.
vreti chiar totul mura-n gura ? v-as da chiar citate din legile respective, dar iar ma acuzati ca numai de asta sint in stare, si ca nu le inteleg. asa ca, mai bine incercati sa gasiti dvs acel paragaraf, ca poate asa reusiti sa cititi legile respective, macar pina la acel paragraf.
PS de obicei, acest procent de maxim 0,2%/zi penalitati la sumele restante sint prevazute in insasi statutul asociatiei de proprietari, act intocmit la infiintarea asociatiei respective, daca s-au luat formularele tip de pe net sau de la federatia asociatiilor de proprietari, completindu-se numai spatiile libere cu cele necesare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Septembrie 2008
ContSters62736, utilizator
domnule lorac..nu vreau sa va mai jignesc ca nu stiti sa cititi...stiu ca cele 02 procente sunt prevazute in statut.Ma repet,daca nu puteti da citate la o intrebare..retineti va. AM INTREBAT...Stie cineva unde si ce se face cu aceasta suma?
musac a scris:

domnule lorac..nu vreau sa va mai jignesc ca nu stiti sa cititi...stiu ca cele 02 procente sunt prevazute in statut.Ma repet,daca nu puteti da citate la o intrebare..retineti va. AM INTREBAT...Stie cineva unde si ce se face cu aceasta suma?

v-am recomandat citirea legii 230 si hg 1588. daca faceati asta, gaseati acolo ceea ce cautati. dar cum lenea e cucoana mare, preferati sa ii puneti pe ceilalti la treaba, in loc sa va documentati personal. cind am postat mereu citate din cele doua acte normative, ati afirmat ca nu stiu altceva sa fac si ca nu stiu sa inteleg textul legii. timpul a dovedit ca rolurile sint exact inverse, fapt de care s-au convins toti cei care au citit postarile mele si ale dvs.
prin urmare, dat fiind faptul ca nu ati binevoit a cauta, o sa va dau citatul respectiv. ;)
astfeL, LEGEA 230/2007 prevede la
Art. 49. - (1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.

stit cit a durat aceasta cautare ? 3 minute
ar mai fi de facut o mentiune. daca in statutul asociatiei este prevazut un anumit cuantum al penalitatilor, acesta nu poate fi modificat decit de adunarea generala, modificarea statutului fiind de competenta acesteia. daca in statut nu este prevazut acest cuantum, atunci decizia ramine la latitudinea comitetului executiv. sper sa nu ma puneti sa va mai caut si citate in sprijinul afirmatiilor de mai sus, ca nu o voi face. aveti la indemine toate facilitatile internetului si va puteti documenta personal. numai sa aveti vointa si dorinta de a cauta ceea ce aveti nevoie ;)
citate..#-o
Am arata ca fd de rulment ar trebui sa se mareasca zilnic cu procentul de 0,2%. aceasta suma nu apare la sf anului nicaieri.Stie cineva,daca la el in asociatie se regaseste aceasta suma?
V am rugat d le lorac...sa nu va mai dati mare...si nici nu v am pus sa cautati...cunosc mult mai multa legislatie decat dvs,
Doream discutii pe o tema ..dar..asta e..recititi cele scrise mai sus...poate ve ti intelege pana la urma situatia.

Alte discuții în legătură

Penalizari in cadrul asociatiei de proprietari AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Cum se pot aplica penalizari in cadrul unei asociatii de proprietari? (vezi toată discuția)
Calcul penalizari adriandanciu90 adriandanciu90 Buna seara. Daca prin adunarea generala s-a stabilit un procent de 0,1% pe zi de intarziere incepand cu prima zi de dupa expirarea celor 50 de zile de la ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere luminita ursu luminita ursu am ramas restantiera la intretinere este legal ca sa fie penalitatile mai mari decat restanta asta in conditia care eu mi-am luat angajamentul de-a a plati ... (vezi toată discuția)