Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
f) au realizat in sistemul public de pensii, anterior datei intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, perioade de stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala;
Art. 28. - (1) Prezenta ordonanţă de urgenţă intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2006.
Suntem in 2009 B-)
Va multumesc frumos pentru raspunsul prompt si documentat atat.
Prin urmare, daca OUG nr.148/2005 nu conditioneaza acordarea indemnizatiei pentru CIC de acest efectuarea acestui concediu postnatal de 42 de zile, chiar daca OUG nr.96/2003 prevede obligativitatea efectuarii acestuia, este sau cazul de a imi face griji? Sunt totusi 2 ordonante de urgenta ale Guvernului, deci ar trebui sa aiba aceeasi forta juridica.... Ma tem totusi sa nu am probleme in primirea indemnizatiei. Mentionez ca am stagiu corespunzator de cotizare pentru primirea indemnizatiei in conditiile legii.
Cat despre acordarea si "calculele" pentru concediul de sarcina si lauzie, cand am intrat in prenatal i-am spus pur si simplu meducului de familie ca doresc cu data de... si el a fost de acord, a zis ca am dreptul la 126 de zile si ca e ok, eu i-am amintit de cele 42 de postnatal...
Acum sper sa vina bebelusul "la termen".
Multumesc,
Mihaela Surugiu
Buna ziua,
As dori sa stiu daca o eleva poate beneficia de indemnizatie de crestere a copilului ( 600 ron) in conditiile in care a promovat pana acum anii scolari si intentioneaza sa îi urmeze in continuare.
Multumesc!