avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile sunt izolate?

M-am mutat in primavara intr-un apartament si am vazut ca fostul proprietar platea 30-35 Ron pt. caldura. Tevile sunt izolate sau mai bine zis taiate ca nu se vede nici urma de teava in apartamentul meu decat cele de la centrala. Stiu ca era o lege care permitea sa nu mai platesti caldura dak tevile sunt izolate sau taiate. Mai exista aceasta lege? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:16, 20 Octombrie 2009
De asta sunt convinsa, dar sunteti amabila sa imi dati si legea sau temeiul legal in baza caruia se prevede acest lucru?Ca sa pot sa o confrunt cu o hartie.
Nu firma care face calculul este raspuzatoare ci asociatia dvs care trebuia sa hotarasca procentele. Asa ca ma mir de reactia administratorului. Cum adica "nu stie". Puteti dvs sa dati telefon la firma respectiva si sa va interesati.
Pentru tevile izolate, aflati cand a fost executata aceasta lucrare si in ce conditii. Art.12 din Ordinul nr.233/30.08.2004 al ANRSC permitea izolarea tevilor, dar a fost abrogat cu Ordin nr.255/14.04.2006.
Daca exista proces-verbal cu asociatia atunci trebuie luat in calcul.
Tevile nu pot fi taiate, sant parti comune si nu poti renunta la cota-indiviza.
Ap debransate platesc caldura pt parti comune, art.38 al.2 din Legea nr.325/14.07.2006 serviciului public de alimentare cu energie termica si art.52 al.1 din HG. nr.1588/2007.
Ap cu centrale platesc parti comune, art.52 al.1.
NU ADMINISTRATORUL negociaza si semneaza contracte.
Presedintele trebuie sa renegocieze contractul cu firma de repartitoare pentru un procent de maxim 30% pe parti comune, pentru toate ap, sa vedeti ce diferente vor apare, va fi o masura echitabila daca se vrea.
Succes!
Nu am spus ca administratorul semneaza contracte, dar ca administrator nu este normal sa nu cunoasca toate datele problemei. Hotararea privind procentul nu poate fi luata decat in Adunarea Generala, nu de comitet sau presedinte.
Va multumesc fosrte mult pentru raspunsuri..Nu am nicio problema cu procentul de 15%,ci cu faptul ca numai unii platesc iar altii nu.Am discutat ieri cu administratora,ea a zis ca a vb cu firma de contorizare (cei care citesc repartitoarele) dar nu au schimbat inca programul (banuiesc ca se refera la software'ul cu care lucreaza ei),insa vor face recalculare si regularizari.Ma intreb insa de ce a fost nevoie sa sesisez eu administratora astfel incat ea sa ii sesizeze pe acesti domni,cand legea ar fi trebuit aplicata de la inceput.Multi oameni nici nu stiu cum e cu spatiile comune,unii nici nu stiu ca platesc spatii comune.De ex,pe ianuarie am avut la plata ptr spatii comune in jur de 50RON.
Probabil cei debransati vor fi foarte uimiti sa vada ca au ceva de plata daca (si cand) va veni aceasta asa zisa recalculare si nu vor intelege ce se intampla.Daca ar fi pus cum era normal in fiecare luna,venea cate putin la fiecare si nu cred ca ar fi fost o reactie cum e cea pe care o prevad.
Dar asta e,asa e corect sa procedam.Numai pentru ca unii sunt incapabili.#-o

Alte discuții în legătură

Plata servicii de caldura apartament debransat catalinita catalinita Buna ziua, Anul trecut m-am debransat de la caldura, am montat centrala si totusi, aparent inca mai platesc caldura celor doua coloane care imi traverseaza ... (vezi toată discuția)
Facturare caldura radet pentru un apartament debransat si cu cta jumong75 jumong75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte, este formata din apartamente necontorizate, apartamente contorizate (cu repartitoare de costuri de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)