"cei debransati nu pot renunta la cheltuieli, privind caldura parti comune si reparatii tevi, conform cota-indiviza de proprietate" : vreti sa spuneti ca ei trebuie sa plateasca celor 2 familii ramase cota-parte?
Mai mult, ni se cer(celor 2 ramasi) chiar sa cumparam centrala sau sa le platim chirie...sau spun ca vor sa o vanda, sau sa inchirieze spatiul. Va dati seama ca nu s-a discutat nimic inainte, acestea nu sunt discutii care se fac dupa 3-4 ani de la debransare. Aveti dreptate, am inteles in mare, stiu, la noi se merge din abuz in abuz, avem un mare maestru. Va multumesc, am citit si restul raspunsurilor dumneavoastra. Dupa denumire sunteti o firma, m-ar interesa in perspectiva sa beneficiem de serviciile dv. de consultanta platita...probabil mai aveti si alte servicii. Va multumesc. P.
La reparat tevi care le trec prin ap si cheltuieli pentru agent termic parti comune nu vor sa contribuie cota parte indiviza conform contractelor de proprietate, dar la casarea (vanzarea) instalatiei vor cota parte din suma obtinuta. Deci la intretinere nu-i intereseaza, dar la castig da. Actionati in instanta.
Succes!
Administratorul ridica frumusel din umeri si raspunde ca nu poate renegocia contractul cu firma ce citeste repartitoarele si care trimite calculul cheltuielilor indivize, caci acel contract a fost semnat de vechea administratie, acum schimbata.
Iar legea (pe care toti o vantura cu privire la plata caldurii de care nu beneficiem) si care nu mi se pare de bun simt, de ce nu impune reguli ferme de plata a obligatiilor celor debransati (sau nu) a datoriilor facute, vizavi de cheltuielile personale (vezi apa, caldura si altele), pentru ca acesti domni sau doamne s-au debransat de la reteaua de termoficare, ramanand cu doar un calorifer, in apartament cu 3 camere, pentru care platesc cca 43 lei, in timp ce eu platesc pentru poverile acelea de tevi 23,4 lei., pe langa cheltuielile curente privind gazul si altele.
Eu prin angajamentul incheiat cu Apaterm la debransare mi-am luat raspunderea sa am o temperatura constanta in apartament de 20 grade Celsius, pentru evitarea condensului si implicit deteriorarea constructiei, in timp ce acei oameni debransati nu au nici o grija daca apartamentul meu este afectat de indiferenta lor. Oare nu trebuie luate masuri impotriva lor? LEGALE? Oare nu si ei au semnat un angajament similar?
Cadrul legal de reglementare a furnizarii de energie termica nu include toata lumea? Sau face opturi printre locatari, dupa bunul plac al celor care "au nevoie de bani"? Dupa mine, legea este foarte stramba, iar interpretariele dezastruoase. Potrivit acestor interpretari, eu trebuie sa am temperatura constanta in apartament, si sa mai si platesc cota parte la cheltuieli de caldura, pentru tevi ce sunt acoperite, iar vecinii nu au nici macar obligatia de a plati cheltuielile ce decurg din faptul ca locuiesc si folosesc aceste apartamente, generand datorii foarte mari. Ce mai ramane de facut?
Sa le platim tot noi datoriile pentru a ca Apatermul sa nu ne inchida accesul la apa rece?
Presedintele actual renegociaza cu firma de repartitoare termenii contractuali si incheie un act aditional la vechiul contract, doar daca exista solicitari din partea locatarilor pentru modificarea acestuia.
Cereti noului comitet sa verifice daca a fost respectata legea(conditiile), atunci cand s-a solicitat debransarea si montarea de repartitoare (vedeti perioada cand au fost executate aceste lucrari). In cazul cand n-au respectat legea pot fi sanctionati.
Aveti un pv de receptie incheiat cu firma care va executat lucrarea de izolare a tevilor, sau aveti un pv incheiat cu comitetul in care este mentionat cu cat sunteti scazuta la calcul caldura pc.
Legiuitorul nu da legi pentru fiecare ap sau bloc, el a dat posibilitatea ca prin STATUT si ROI sa ne organizam si sa ne gospodarim cum credem ca ne este mai bine noua, dar atentie respectand legea.
I-mi pare rau ca nu am fost prezent la data discutiilor referitoare la legile aberante ce au fost puse pe tapet de interese obscure dar daca suntem intr-un stat de drept atunci nu e corect ca cineva sa ma oblige sa intretin cu sume o firma distribuitoare de agent termic care este falimentara si neserioasa prin servicii defectase , la a caror servicii am renuntat in urma cu 18 ani.Daca o parte din vecini s-au pacalit si au acceptat serviciile RADET ce vina au ceilalti ca sa le plateasca mofturile de a fi bransati la sistemul vechi de termoficare?Fiecare i-si chibzuieste cum crede cheltuielile personale si nu poate fi obligat sa satisfaca mofturile celor ce nu realizeaza ca aceasta este o inselatorie pe fata .Din contra ,RADET si implicit cei care inca mai cred in serviciile lor ,ar trebui sa plateasca pentru faptul ca obtin profituri insemnate prin folosirea conductelor ce trec prin apartamentul meu proprietate particulara si nu platesc chirie pentru spatiul ce mi-l ocupa.Daca ei au schimbat calimera din 2006 si s-au gandit ca ar putea suge niste bani in felul acesta ,atunci si noi ar trebui sa cerem chirie pentru spatiul ocupat de conducte.Ori daca in tara asta toate aberatiile daca sunt facute legi trebuiesc acceptate ca vitelul la taiere?In concluzie legea respectiva este anticonstitutionala.