avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile sunt izolate?

M-am mutat in primavara intr-un apartament si am vazut ca fostul proprietar platea 30-35 Ron pt. caldura. Tevile sunt izolate sau mai bine zis taiate ca nu se vede nici urma de teava in apartamentul meu decat cele de la centrala. Stiu ca era o lege care permitea sa nu mai platesti caldura dak tevile sunt izolate sau taiate. Mai exista aceasta lege? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:16, 20 Octombrie 2009
Nynaeve a scris:

Va multumesc fosrte mult pentru raspunsuri..Nu am nicio problema cu procentul de 15%,ci cu faptul ca numai unii platesc iar altii nu.Am discutat ieri cu administratora,ea a zis ca a vb cu firma de contorizare (cei care citesc repartitoarele) dar nu au schimbat inca programul (banuiesc ca se refera la software'ul cu care lucreaza ei),insa vor face recalculare si regularizari.Ma intreb insa de ce a fost nevoie sa sesisez eu administratora astfel incat ea sa ii sesizeze pe acesti domni,cand legea ar fi trebuit aplicata de la inceput.Multi oameni nici nu stiu cum e cu spatiile comune,unii nici nu stiu ca platesc spatii comune.De ex,pe ianuarie am avut la plata ptr spatii comune in jur de 50RON.
Probabil cei debransati vor fi foarte uimiti sa vada ca au ceva de plata daca (si cand) va veni aceasta asa zisa recalculare si nu vor intelege ce se intampla.Daca ar fi pus cum era normal in fiecare luna,venea cate putin la fiecare si nu cred ca ar fi fost o reactie cum e cea pe care o prevad.
Dar asta e,asa e corect sa procedam.Numai pentru ca unii sunt incapabili.#-o

Pe cuvantul meu daca am vazut atata rautate. Draga Nynaeve,chiar esti de o corectitudine exemplara si nu ai nici o chichita pentru care ar trebui sa platesti sau sa ai autorizatie? Nu ai nici o palarie (pe bloc),nici o boxa la subsol (blocul nefiind dotat din constructie cu asa ceva), nici un aer conditionat pe fatada,etc.,etc.,etc. Nu ar fi bine sa vedem barna din ochiul nostru si apoi paiul din ochiul altuia?
Poate o sa ramai cu gura cascata dar nu am nicio chichita si nici o barna.Sa stii ca mai exista si oameni dintr'acestia.Si poate ma lamuresti si pe mine de ce trebuie sa le platesc eu si ceilalti oameni bransati caldura de pe tevile tuturor.De ce trebuie noi sa facem acest act"de caritate" in masura in care nu suntem mai bogati decat cei debransati,pur si simplu am optat sa ramanem in sistem centralizat.Esti in masura sa explici de ce ar trebui sa facem asta?Vecinul meu de deasupra si cel de dedesubt au cumparat apartamentele,le'au debransat si nici nu locuiesc in ele.Apartamentele acelea sunt deci un fel de "pesteri" care imi scad mie temperatura in apartament,incalzite doar de tevile care trec pe la ei ,al caror consum cine il plateste crezi?Tot eu si ceilalti "rautaciosi".
Sau hai sa'ti dau un exemplu mai concret ca poate chiar nu ai inteles situatia:toti avem repartitoare.Sa zicem ca eu,in mod teoretic spun,intr'o luna decid sa inchid toate robinetele repartitoarele si sa nu consum nimic.Pe fluturasul meu mie tot o sa'mi vina sa platesc spatiile comune.Lor nu.De ce?Oare numai eu folosesc spatiile comune?
Asa ca inainte sa acuzi oamenii corecti de rautate,mai gandeste'te.Noi nu vrem sa furam pe nimeni,vrem doar sa ne aparam drepturile.Sincer nu sunt eu poate cel mai bun dintre oameni,dar tu ai un tupeu exemplar sa ne judeci pe noi.Asta doar daca nu esti in situatia in care iti place sa plateasca altii si obligatiile tale,doar asa,din bunatate.
Si inca ceva.Poate nu ai realizat,dar eu ii socot vinovati pentru aceasta situatie pe firma care citeste repartitoarele si pe administratora,nu pe vecinii mei debransati.Asadar ei ar trebui cumva sa raspunda pentru situatia aceasta.Nu vad in niciun fel unde intra rautatea si bunatatea in discutie aici.Asadar,data viitoare astept de la tine un raspuns util si la obiect,nu mostre de moralitate prost inteleasa.
Multumiri si o noua rugaminte, catre s.c.serv ad: In situatia in care avem centrala de bloc pe gaze, 12 apartamente; s-au debransat si si-au montat centrale de apartament-pe rand, incepand cu presedintele din acea perioada, fara sa ceara acordul, fara sa anunte. In trei ani, au ramas 2 apartamente pe centrala comuna. Costul este enorm. Alta este problema: Tehnic, au fost inchise caloriferele din spatiile comune, dar, bineinteles au ramas tevile, din subsol, pe la boxe (ei spun ca au inchis si caloriferele din garaje, dar nu au vrut sa arate nimanui), pana sus, la et.4, probabil pana la teava de prea-plin. In apartamentul meu (unul din cele doua apartamenta ramase pe centrala de bloc) simt peretii calzi pe traseul tevii care merge de la un calorifer la altul, la fel, sub pardoseala. Sunt 3 apartamente pe palier. La parter avem spalatorie-nefolosita actualmente si toaleta de serviciu, chiuveta de unde se ia apa pentru spalatul scarii, etc. Avem dreptul sa ne plateasca ceva, noua, celor 2 familii ramase? Nu au acceptat cand s-a pus problema in sedinta. Majoritartea...Va rog, daca puteti sa ma lamuriti. La noi este o vorba: "Care lege?" in sensul ca "Ia mai lasa-ma in pace cu legea!"
Raspunsul va fi mai mult telegrafic. La blocul dv, in momentul in care a fost montata prima CA ati creat posibilitatea debransarii si a altor ap, fara sa luati masuri preventive pentru a nu se ajunge in aceasta situatie. Cei debransati nu pot renunta la cheltuieli, privind caldura parti comune si reparatii tevi, conform cota-indiviza de proprietate. Furnizorul de gaze nu aviza proiect montaj CA fara acodul asoc prop. Cine va suporta costul RK-lui pentru repararea arzatorului sau cazanului cand se va strica. Cateva posibilitati de rezovare: cei ramasi sa montati CA, sa mai discutati in AG, actiune in instanta. Chiar daca am cunoaste mai multe detalii discutia s-ar lungii pe mai multe pagini.

Alte discuții în legătură

Plata servicii de caldura apartament debransat catalinita catalinita Buna ziua, Anul trecut m-am debransat de la caldura, am montat centrala si totusi, aparent inca mai platesc caldura celor doua coloane care imi traverseaza ... (vezi toată discuția)
Facturare caldura radet pentru un apartament debransat si cu cta jumong75 jumong75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte, este formata din apartamente necontorizate, apartamente contorizate (cu repartitoare de costuri de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)