Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri.
Am o fetita care implineste 2 ani la data de 28.03.2009. In prezent sunt in a doua luna de sarcina. Intrebarea mea este daca mai beneficiez de aceasta indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, in situatia in care la implinirea celor 2 ani voi avea 7-8 luni de sarcina. Ce pot sa fac in situatia asta, cand am o intrerupere de 1-2 luni?
Daca angajatorul îşi reduce sau îşi încetează actvitatea, iar în aceste condiţii de insolvabilitate menţinerea contractelor de muncă nu mai are nici o motivaţie. Salariaţii care beneficiază de indemnizaţii de asigurări sociale vor fi preluaţi în plată de casele teritoriale de pensii.
Buna ziua,la firma la care lucreaza sora mea se fac disponibilizari.Ea ar avea dreptul la 7 luni de somaj.Dar daca este insarcinata in prima luna,primeste somaj 7 luni,pentru perioada pana la nastere ce ar trebui sa faca ca sa nu piarda indemnizatia pentru cresterea copilului,sa incheie un contract cu casa de asigurari,sa ia concediu medical?va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns..situatia ei financiara este foarte delicata,de aceea ar vrea sa stie cum sa faca sa nu piarda indemnizatia de crestere a copilului.
Eu stiu ca perioadele de somaj sunt de 6 / 9 / 12 luni, cu prelungire de inca 3 luni.
Cum ia 7 luni?
Daca are stagiu pentru perioada minima de 6 luni, se prelungeste la 9 luni.
Deci nu e nici o problema.
Cu maxim 84 de zile (126 total minus 42 dupa nastere) inainte de data probabila a nasterii se poate intra in prenatal.
In perioada medicalului (pre-postnatal) se supenda somajul si primeste indemnizatia aferenta medicalului.
intrebarea mea este daca mama realizeaza venituri salariale intr-o alta tara 12 luni inainte de nasterea copilului sau realizeaza o parte din timp (exe 6 luni) venituri in alta tara si 6 luni in tara poate beneficia de indemnizatie in RO? Conteaza tara in care se naste copilul sau trebuie sa fie nascut in RO ca sa beneficieze de indemnizatie aici?
Indemnizatie
cami250786
salutare,
Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)