avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea mamelor : indemnizatia de maternitate 85% din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea mamelor : indemnizatia de maternitate 85% din salariu sau minim 6 mil

As vrea sa stiu noua lege aprobata miercuri ,15 octombrie 2008 , se aplica si pt angajatele care nu platesc impozit la stat (sunt informaticiana ) ?
Buna ziua.
Vreau sa va intreb daca sunt insarcinata in 20 de spatamani si sunt angajata de 1 an jumate si firma face disponibilizari sau da faliment ce sa intampla cu mine sau ce pot face eu in acest caz.Mentionez ca angajatori au fost anuntati in scris si verbal in legatura cu sarcina mea.
Va multumesc
sanaor a scris:

Buna ziua.
Vreau sa va intreb daca sunt insarcinata in 20 de spatamani si sunt angajata de 1 an jumate si firma face disponibilizari sau da faliment ce sa intampla cu mine sau ce pot face eu in acest caz.Mentionez ca angajatori au fost anuntati in scris si verbal in legatura cu sarcina mea.
Va multumesc

:offtopic: Interventie moderator
Nu este permisa adresarea aceleasi întrebari pe mai multe sectiuni ale forumului. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.
Buna ziua,
Probabil ca nu sunt singura care pune aceasta intrebare dar am nevoie de un raspuns sigur , am intrebat mai multe persoane care cica cunosc legile (juristi)dar nu au putut sa imi dea unraspuns sigur ci doar probabil. am inteles ca trebuie sa ai un 12 luni de munca (platit impozit) dar intrebarea este la un singur loc de munca sau nu conteaza atata timp cat nu sunt intreruperi pe cartea de munca , de exemplu eu am pe cartea de munca 5 ani si as dori sa plec de la actulul loc de munca . ce se intampla daca raman gravida la o luna de zile dupa ce ma mult la alt job?
multumesc anticipat!
Buna ziua,
Pentru a beneficia de indemnizatia de crestere copil pana la varsta de 2 ani, trebuie sa aveti 12 luni lucrate, fara intrerupere, indiferent de locul de munca. Doar ca va trebui sa solicitati Adeverinta cu veniturile dvs de la toti angajatorii la care ati lucrat in cele 12 luni.
enigmaticasolveig a scris:

Buna ziua,
Pentru a beneficia de indemnizatia de crestere copil pana la varsta de 2 ani, trebuie sa aveti 12 luni lucrate, fara intrerupere, indiferent de locul de munca. Doar ca va trebui sa solicitati Adeverinta cu veniturile dvs de la toti angajatorii la care ati lucrat in cele 12 luni.

Gresit, puteti avea intreruperi cu conditia sa aveti venituri realizate in fiecare din cele 12 luni, chiar daca nu ati lucrat luna intreaga.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Boatca Elena Boatca Elena Sunt in concediul de crestere a copilului. Stiu ca legea prevede ca persoana care beneficiaza de acest concediu primeste 85% din salariu. Tot 85% din salariu ... (vezi toată discuția)
venituri in calculul indemnizatiei de crestere a copilului andreea36 andreea36 Buna-ziua! Ma intereseaza daca la media veniturilor pe ultimele 12 luni din care se iau 85% pentru calcularea indemnizatiei de crestere a copilului se iau in ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pentru indemnizatie de cresterea copilului ada2113 ada2113 Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine. Am contract de munca part time inregistrat la o firma din 2007(din ce a aparut in 2009 am inteles ... (vezi toată discuția)